Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εργαστήρι ανάδειξης ταλέντων (24 φ. / 6 vd) Κύριο

Η Μουσική Σχολή Κώστα Καλοδούκα αποδεικνύει κάθε χρόνο με το έργο που παρουσιάζει

στην εκδήλωση με τη λήξη του διδακτικού έτους, ότι αποτελεί εργαστήρι ανάδειξης ταλέντων στα μουσικά όργανα και το τραγούδι.

Την Κυριακή το βράδυ, στις 2 Ιουλ. 2017, στο ανοικτό θέατρο Χώρας, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου, έδωσαν τις εξετάσεις τους παιδιά και έφηβοι, αγόρια και κορίτσια (πιο πολλά τα κορίτσια), 9-10 ετών και άνω, άνω των 50. Όλα χειροκροτήθηκαν θερμά για την ωραία τους εμφάνιση.

Ο εξαίρετος καθηγητής της μουσικής  κ. Κώστα Καλοδούκα, σε συνεργασία με τον πατέρα του, παλιό βιρτουόζο του μπουζουκιού, Πέτρο Καλοδούκα, στήριξαν ηχητικά τους μικρούς μαθητές και το μουσικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.

Στην παράσταση «κυριάρχησαν» μικροί λάτρεις του μπουζουκιού, ενώ στο τραγούδι εξέπληξε η 10χρονη Ειρήνη Καρδούλη, από τον Άγ. Στέφανο. Η ποιότητα και η έκταση της φωνής της, τα σταθερά  πατήματα της νότας και τα γλυκά γυρίσματα στην ερμηνεία στίχων του τραγουδιού μόνο από μεγάλες και ταλαντούχες τραγουδίστριες μπορείς να ακούσεις.

Και κάτι ακόμη πρέπει να προσθέσουμε: κανένα παιδί δεν έβγαζε κανένα χαμόγελο την ώρα της ερμηνείας του. Όλα  έδειχναν υπευθυνότητα και σοβαρότητα.  

*

Η τελική εντύπωση που άφησε αυτή η εκδήλωση είναι ότι η Κάλυμνος είναι μια εκπληκτική δεξαμενή ταλέντων στη μουσική και το τραγούδι. Από παλιά η Κάλυμνος είχε αυτές τις επιδόσεις (παλιότερα και στη Βυζαντινή Μουσική, η οποία τελευταία έχει υποβαθμιστεί στο έσχατο σημείο), αλλά αυτή την κλίση στη μουσική η Κάλυμνος την στηρίζει με τον πιο επίσημο τρόπο, μέσα από τα ωδεία - μόνο η Σχολή Καλοδούκα παρουσίασε πάνω από 50 μαθητές της  μουσικής και του τραγουδιού. Σήμερα τα καλυμνάκια θεμελιώνουν την κλίση τους και καλλιεργούν το ταλέντο τους με μαθήματα ωδείου, κοντά σε επίσημους και αναγνωρισμένους δασκάλους. Και το σπουδαιότερο, τη δουλειά τους την παρουσιάζουν επίσημα, μπροστά σε πλατύ ακροατήριο και όχι σε στενό κύκλο «μιλημένων» αξιολογητών με εξετάσεις-σικέ για πληρωμένο πτυχίο.

Η δεύτερη μας παρατήρηση είναι ότι οι Καλύμνιοι γονείς παίρνουν «Άριστα» με τόνο γιατί μέσα σ’ αυτή την κρίση που περνάμε, την οικονομική και την κρίση αξιών, καθοδηγούν τα παιδιά τους στη μουσική και χαίρονται για τις επιδόσεις τους.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version