Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μ. Κεφαλογιάννης: Πλήγμα για τον Τουρισμό στα νησιά...

Η μη χορήγηση βίζας σε κατοίκους τρίτων χωρών λόγω των προσφυγικών  ροών.

 

Ερώτηση Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  Κ.Ο.  ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 «Νέο πλήγμα για τον Τουρισμό στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου»

Ερώτηση Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας μετά την ενημέρωση από τους τοπικούς βουλευτές, Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα, Χίου Νότη Μηταράκη και Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου για την αναστολή εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης στη διαδικασία χορήγησης βίζα σε κατοίκους τρίτων χωρών, κάτι που πλήττει καίρια τον Τουρισμό των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου κατέθεσε κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Τα τελευταία δύο χρόνια λόγω των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών έχει πληγεί σημαντικά η πραγματική οικονομία των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Ιδιαίτερα όλων αυτών των κατοίκων που απασχολούνται στον τομέα του Τουρισμού και των συναφών επαγγελμάτων. Τομέων που υπέστησαν τη μεγαλύτερη μείωση εσόδων.

Από το 2012 έως το 2016 εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία το πιλοτικό πρόγραμμα διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησης βίζα (gate Visa Schengen) στις πύλες εισόδου των νησιών, κυρίως στα 5 μεγάλα νησιά (Λέσβος, Χίο, Σάμο, Κω και Ρόδο) σε υπηκόους τρίτων χωρών όπως είναι και η Τουρκία που έρχονταν για τουρισμό.

Οι επισκέψεις Τούρκων τουριστών στα νησιά αυτά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου συνέτειναν να εξισορροπηθεί κάπως η απώλεια του τουριστικού ρεύματος από την Ευρώπη και την Ελλάδα και να αποκαταστήσει ένα μέρος των χαμένων εσόδων.

Η επέκταση του συγκεκριμένου προγράμματος σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση δεν κατέστη δυνατή μετά την 30η Οκτωβρίου 2016.

Αυτό θα σημάνει ένα ακόμη πλήγμα για τον Τουρισμό. Θα έχει ως συνέπεια σημαντική απώλεια τουριστικών εσόδων για τους κατοίκους των νησιών αυτών. Θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνουν λόγω της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

Ερωτάται η Επιτροπή:

-          Είναι σε γνώση της τα ανωτέρω;

-          Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να εφαρμοστεί και φέτος το πιλοτικό πρόγραμμα διευκόλυνσης θεωρήσεων εισόδου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για τους κατοίκους τρίτων χωρών που έρχονται για τουρισμό;»

 

ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ

Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Βουλευτής  Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας

Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας

(σ.σ. 9/2/17αποστολή e-mail Μ. Κόνσολα)

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version