Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Λύση για τα στέγαστρα – δύσκολη η εφαρμογή της Κύριο

Για το πρόβλημα των στεγάστρων στα παραλιακά καταστήματα του λιμανιού της Πόθιας

ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής ανακοίνωσε ότι έδωσε λύση.

Την ανακοίνωση έκανε ο κ. δήμαρχος σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε σε τοπικά ΜΜΕ,  στην αίθουσα τελετών του δημοτικού καταστήματος, το μεσημέρι της 8ης/2/17). Παρακαθήμενοι του κ. δημάρχου ήταν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σάκης Τηλιακός που είναι και πρόεδρος του Δημ. Λιμεν. Ταμείου, και Μικές Ρήγας, αντιδ/ρχος επί τη καθημερινότητας.

Ο κ. δήμαρχος, είπε ότι για το θέμα συνεργάστηκε τον κ. Λιμενάρχη και τον πρόεδρο του ΔΛΤ, ενώ οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου εκπόνησαν το αρχιτεκτονικό σχέδιο που εγκρίθηκε και μπαίνει σε άμεση εφαρμογή. Οι μορφή των στεγάστρων στις προσόψεις των καταστημάτων της παραλιακής   θα είναι η ίδια σε όλα.

Όσο για τα στέγαστρα και τις  λοιπές κατασκευές σε καταστήματα εκτός χερσαίας ζώνης λιμένος Πόθιας καθώς και σε άλλες περιοχές της Καλύμνου, αυτά, όπως είπε ο κ. Γαλουζής, υπάγονται σε άλλη νομοθεσία.   

Τι πρέπει να γνωρίζουν καταστηματάρχες

1)  Άμεσα θα γκρεμίσουν τα στέγαστρα που έχουν και θα ετοιμάζουν φάκελο, στον οποίο θα περιέχονται:

 α)  βεβαίωση ότι γκρέμισαν την υπάρχουσα κατασκευή,  

(β) αίτηση για ενοικίαση χώρου συγκεκριμένων τετραγωνικών μέτρων,  

(γ) αίτηση για την κατασκευή νέου στεγάστρου,  

(δ)  άδεια λειτουργίας το καταστήματος, και ό,τι άλλο προκύψει από τη συνεννόηση που θα έχει ο καταστηματάρχης με τον πρόεδρο του ΔΛΤ κ. Σ. ηλιακό.

2)   Η εφαρμογή αυτού του σχεδίου αρχίζει από την επομένη της ανακοίνωσης του δημάρχου, από 9/2/17. Αυτό σημαίνει άμεση κατεδάφιση των υπαρχόντων στεγάστρων (απαγορεύεται η τροποποίησή τους, υποχρεωτικό το γκρέμισμα) και προετοιμασία του φακέλου, ώστε να τελειώσουν όλα μέχρι το Πάσχα.    

3)  Όσοι δεν συμμορφωθούν με τι νέες προδιαγραφές στεγάστρων θα υπόκεινται σε πρόστιμα και άλλες διοικητικές ποινές που μπορούν θα φθάσουν μέχρι την αφαίρεση της άδειας λειτουργία του καταστήματος.

4)   Τις λεπτομέρειες της αρχιτεκτονικής μορφής που θα έχουν τα στέγαστρά τους. Και αυτές τις λεπτομέρειες θα τος μάθουν αν ζητήσουν ενημέρωση από τον πρόεδρο του Δημ. Λιμεν. Ταμείου κ. Σακ. Τηλιακό.

*

Α)  Με την απόφασή της αυτή η δημ. Αρχή στοχεύει στο να  βάλει μια τάξη στην υφιστάμενη αναρχία των στεγάστρων, αλλά η εφαρμογή της θα αντιμετωπίσει βουνό προβλημάτων και κοινωνικές εντάσεις.

Β)   Δεν θα έχουν πρόβλημα οι καταστηματάρχες να έχουν μια  καλαίσθητη αρχιτεκτονική κατασκευή στην πρόσοψη του καταστήματος τους, το ζήτημα όμως είναι αν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα (μετά από ένα καλοκαίρι «σκοτωμένο», το περσινό) να μπαίνουν σε νέα έξοδα; 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version