Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Μεθοριακό» επεισόδιο αντ/τευσης-κυβέρνησης

Η ΝΔ ενοχλήθηκε με την επίσκεψη του υπουργού κ. Κουρουμπλή στην Ψέριμο,

γιατί ο κ.  Μητσοτάκης, λέει, πήγε… πρώτος  

Στις 4/1/17 ο υπουργός Εμπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (ΕΝ-ΝΠ), κ. Κουρουμπλής,  στα πλαίσια της περιοδείας του στα νησιά από Σάμο μέχρι Κάλυμνο, με πρόγραμμα να επισκεφθεί την Ψέριμο, το καλύμνικο αυτό νησί δίπλα στη μεθόριο Ελλάδας-Τουρκίας, και στη συνέχεια να  ολοκληρώσει το πρόγραμμα του σε νησιά της νότιας Δωδ/νήσου.  Όμως  λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκε να διακόψει την περιοδεία του αυτή, μέχρι να βελτιωθούν κάπως οι καιρικές συνθήκες, και βέβαια να αναβάλει την επίσκεψή του στην Ψέριμο.

Όμως στις 12/1/17,  πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ψέριμο ο αρχηγός της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, και στις 14/1/17, Σάββατο, πραγματοποίησε την αναβληθείσα  επίσκεψή του στο νησί ο υπουργός  κ. Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό του (και βουλευτή Δωδ/νήσου) κ. Νεκτ. Σαντορινιό και τους άλλους δύο Δωδ/νήσιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ.  Δ. Γάκη και Ηλ. Καματερό.

Η εξ αναβολής αυτή επίσκεψη του κ. υπουργού ΕΝ-ΝΠ και των συνοδών του στην Ψέριμο ανέβασε τους αντιπολιτευτικούς τόνους  της ΝΔ, με το επιχείρημα ότι ο κ. Κουρουμπλής  πήγε στην Ψέριμο μετά τον κ. Μητσοτάκη, και εξέδωσε ο παρακάτω δ.τ. (σχετικό δ.τ. εξέδωσε και η τοπική ΝΔ), για να ακολουθήσει και η απάντηση του υπουργού στο δ.τ. των κεντρικών της ΝΔ.

Η ΝΔ ενοχλήθηκε με την επίσκεψη του υπουργού Κουρουμπλή στην Ψέριμο, επειδή, λέει, ο κ. Μητσοτάκης … πήγε πρώτος. Αποτέλεσμα, να ακολουθήσει η λογοκοπία για την «ιστορική» και «σωτήρια»  επίσκεψη στην Ψέριμο». Ποια η διαφορά και το κέρδος για το νησί με το ποιος πήγε πρώτος και ποιος δεύτερος; Ο «ο τρίτος» ή ο «τέταρτος» είναι περιττός ή μήπως  «καμένος από χέρι;»  Πιο συνετό ήταν το δ.τ. της τοπικής ΝΔ.

*

Δελτίο Τύπου ΝΔ

Για μια ακόμη φορά Υπουργοί της Κυβέρνησης επισκέπτονται μια περιοχή της χώρας, μετά από περιοδεία σε αυτήν, του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Κάτι είναι και αυτό…

Αν αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να ασχοληθούν με τα προβλήματα των πολιτών, είμαστε διατεθειμένοι να τους στείλουμε τις προγραμματισμένες περιοδείες του κ. Μητσοτάκη για να κάνουν το σχεδιασμό τους.

Τους προειδοποιούμε, όμως, ότι θα έχουν πολύ τρέξιμο.

Δελτίο Τύπου ΝΔ Καλύμνου

Την ικανοποίησή της εκφράζει η ΔΟ Καλύμνου της ΝΔ , μετά το πέρας της επίσκεψης του προέδρου της, Κυρ. Μητσοτάκη, σε Κω και Ψέριμο, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Τα μέλη της ΔΟ , παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, βοήθησαν στην υλοποίηση της επίσκεψης του προέδρου του κόμματος  και  εν δυνάμει πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυρ. Μητσοτάκη στην Ψέριμο, και αξιοποίησαν την εκεί παρουσία του, μεταφέροντας του  με αντικειμενικότητα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, όχι μόνο της Ψερίμου, αλλά και των νησιών μας γενικότερα, όπως επίσης και την αγωνία τους για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή λόγω της  παντελούς έλλειψης νησιωτικών πολιτικών.

 Ο κ. Μητσοτάκης, αντιλαμβανόμενος απόλυτα τα όσα ειπώθηκαν,  επισήμανε πόσο σημαντικό είναι η κεντρική πολιτική σκηνή να γνωρίζει τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες  οι ακρίτες των νησιών μας επιλέγουν συνειδητά  να ζουν και να φυλάσσουν τα σύνορα μας και υποσχέθηκε στα μέλη της ΔΟ της ΝΔ ότι θα είναι πάντα δίπλα μας και αρωγός σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ακριτών μας.

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όπου οι πολίτες της χώρας μας βιώνουν μια πρωτόγνωρη κρίση , την οποία  επιβαρύνει ακόμη περισσότερο η κυβερνητική πολιτική , ο κ. Μητσοτάκης με την επίσκεψή του αυτή επιτυγχάνει να σπείρει και πάλι ελπίδα και αισιοδοξία στις καρδιές των πολιτών, με τη φυσική του παρουσία, την απλότητα του και το μεστό του λόγο, χωρίς υποσχέσεις .

Η ΔΟ Καλύμνου της ΝΔ ήταν παρούσα ,  βίωσε από κοντά την θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στον κ. Μητσοτάκη οι κάτοικοι των νησιών μας , εκφράζει την απόλυτη  ικανοποίηση της για την επίσκεψη του προέδρου της και συνεχίζει να στηρίζει τον Κυρ. Μητσοτάκη και  τη συμφωνία αλήθειας της ΝΔ  με την κοινωνία , διότι είναι η μόνη εγγύηση για να απαλλαγεί η χώρα μας από μια βλαπτική κυβέρνηση και να βγει σταδιακά από την κρίση.

Η ΔΟ Καλύμνου της ΝΔ

*

Ο κ. Κουρουμπλής απαντά στη ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να κοιμάται δεξιά και να ονειρεύεται ότι... κυβερνά! Δεν χρειάζεται να αλλάξει πλευρό. Μόνο που αυτό το είδος ύπνου έχει μια σοβαρή συνέπεια: την απώλεια μνήμης. Θυμίζουμε, λοιπόν, στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι πρώτος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφτηκε τον Αϊ Στράτη, τη Νίσυρο και την Τήλο απ' όπου και εξήγγειλε, για πρώτη φορά, συγκεκριμένη Νησιωτική Πολιτική.

Στη συνέχεια, το Υπουργείο Ναυτιλίας ξεκίνησε την εφαρμογή της νέας αυτής πολιτικής με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, να προγραμματίζουν επισκέψεις σε Σάμο, Αγαθονήσι, Λέρο, Λειψούς, Κάλυμνο και Κω, για τις 4 Ιανουαρίου.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε, με πρώτο σταθμό τη Σάμο, όπου και πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη, υπό την προεδρία της Περιφερειάρχου, Χριστιάνας Καλογήρου. Και επειδή ο χρόνος δεν ήταν επαρκής για επίσκεψη σε έξι νησιά, δεν έγινε η τελευταία συνάντηση στην Κω. Ο κ. Κουρουμπλής υποσχέθηκε τότε στους τοπικούς φορείς ότι θα πήγαινε στην Κώ το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, όπως και έκανε. Επειδή και πάλι προγραμματίστηκαν επισκέψεις σε πολλά νησιά, μεταξύ των οποίων ήταν και δύο που έχουν μοναδικούς κατοίκους τους στρατιώτες που υπηρετούν στα φυλάκια, την Καλόλιμνο και το Φαρμακονήσι, το ταξίδι διάρκεσε δύο ημέρες.

Χθες ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, άρχισαν το δεύτερο κύκλο επισκέψεων στα Δωδεκάνησα, με πρώτο σταθμό την Κω, όπου έγινε επίσης ευρεία σύσκεψη, υπό τον περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Κυρίτση και πολλών φορέων. Ακολούθησαν επισκέψεις σε Καλόλιμνο, Φαρμακονήσι, Αρκιούς, Μαράθι και Πάτμο. Σήμερα ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε την Ψέριμο.

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης καλό θα είναι να είναι ενήμεροι του τι ακριβώς συμβαίνει στα νησιά μας. 1. Το ιατρείο στην Ψέριμο δεν είναι κλειστό.

Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Καλύμνου, Γιάννης Γαλουζής, το ιατρείο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, δεν είναι κλειστό.

2. Ο δρόμος δεν είναι χωμάτινος. Με χρήματα του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έχει ήδη τσιμεντοστρωθεί το 70% του δρόμου και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί το υπόλοιπο τμήμα του.

3. Η ΝΔ εξακολουθεί να θεωρεί ότι η κοινωνία έχει μνήμη χρυσόψαρου και ότι η Ψέριμος δημιουργήθηκε στην περίοδο του... ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι παλαιότερα οι προορισμοί του κ. Μητσοτάκη ήταν άλλοι και όχι τα μικρά και εγκαταλειμμένα επί τόσα χρόνια από τις πολιτικές της Δεξιάς, νησιά μας.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας ενημερώνει την ηγεσία της ΝΔ, που φαίνεται ότι δεν διαβάζει Τύπο, πως ο υπουργός κ. Κουρουμπλής έχει προγραμματίσει να επισκεφτεί όλα, σχεδόν, τα νησιά μας! Όταν, όμως, σ' ένα τόσο μικρό νησί, όπως η Ψέριμος, η ηγεσία της ΝΔ δεν είναι ικανή να ξεχωρίσει αν ο δρόμος είναι χωμάτινος ή με τσιμέντο τότε πράγματι υπάρχει πρόβλημα! Γι' αυτό η επιλογή της να κοιμάται στο δεξί πλευρό και να ονειρεύεται νεοφιλελεύθερες εξουσίες, ενδείκνυται!...

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version