Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συναντήσεις του δημάρχου στην Αθήνα Κύριο

Με τον υπουργό Εσωτερικών, τον Δ/ντή ΕΥΔΑΠ, το Γ. Δ/ντή ΟΚΑΑ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κάλυμνος  6/9/ 2016                      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Σειρά  συναντήσεων για θέματα της Καλύμνου, είχε ο Δήμαρχος κος Ιωάννης Γαλουζής κατά τη διάρκεια του διήμερου ταξιδιού του στην Αθήνα στις 4&5-9-2016, στο οποίο συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και Αντιδήμαρχο κο Σακ. Τηλιακό και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κο Μελά Γιώργο.

Ο κος Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητής Ανασυγκρότησης κο Παν. Κουρουμπλή, προκειμένου να του θέσει υπ΄ όψιν τα πιεστικά ζητήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου, για τα οποία άλλωστε έχει προηγηθεί και σχετική αλληλογραφία προς όλα τα στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες των αρμοδίων Υπουργείων.

Ο κος Δήμαρχος υπενθύμισε στον κ. Υπουργό το αίτημα του Δήμου της Καλύμνου για προκήρυξη 10 μονίμων θέσεων επιστημονικού προσωπικού για τη στελέχωση των τεχνικών -κυρίως- υπηρεσιών καθώς και προσωπικού για τη στελέχωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαραχτήρα. Έλαβε δε τη δέσμευση του κ. Υπουργού για ικανοποίηση του αιτήματος αυτού το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης τέθηκε από τον κο Δήμαρχο το θέμα του Καταδυτικού Πάρκου της Καλύμνου και των απαραίτητων ρυθμίσεων, οι οποίες θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα με σχετική τροπολογία στη Βουλή, προκειμένου να καταστεί δυνατή η λειτουργία του.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γεν. Διευθυντή της ΕΥΔΑΠ κο Πέτρο Ματσούκη και στελέχη της επιχείρησης, παρόντων του κου Γ. Μελά και Σακ. Τηλιακού, για την αναζήτηση και προώθηση τρόπων συνεργασίας και στήριξης της ΔΕΥΑ Καλύμνου.

Στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, πρόκειται να επισκεφθεί το νησί μας, εξειδικευμένο επιστημονικό κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πεδίο συνεργασίας και να προωθηθούν οι ανάλογες προγραμματικές συμβάσεις.

Σε συνάντηση που ακολούθησε στο Υπουργείο Ναυτιλίας, όπου παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος του Δημ. Λιμενικού Ταμείου κος Σακ. Τηλιακός,  με τον Γεν. Γραμμ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κο Χρ.  Λαμπρίδη καθώς και  υπηρεσιακά στελέχη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διαχείριση-νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών της χερσαίας ζώνης του νησιού μας, γεγονός που έχει δημιουργήσει τελευταία, σημαντική κοινωνική αναστάτωση στο χώρο των επαγγελματιών της παραλιακής ζώνης. Στο θέμα αυτό επιδιώκεται να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση στο πλαίσιο της νομιμότητας αλλά και της διαφύλαξης των συμφερόντων των επαγγελματιών του νησιού μας.

Τέλος, ο κος Δήμαρχος συναντήθηκε –από κοινού με τον πρόεδρο και  μέλη του Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου κο Μαν. Κουλλιά- με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) κο Γ. Τριανταφύλλη . Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία και διαχείριση της ιχθυόσκαλας Καλύμνου, καθώς και την ίδρυση Αγοράς Πρωτογενών Προϊόντων στο νησί μας.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version