Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

5 μήνες νεκρά τα λεωφορεία, ο διασυρμός της Καλύμνου Κύριο

19 Φεβρ. 2016 η ΑΡΓΩ φωτογράφισε τα νεοφερμένα τότε λεωφορεία της Δημοτικής

Συγκοινωνίας, τα οποία δώρισε ο Καλύμνιος μεγαλοεπιχειρηματίας του Ντάργουιν κ. Γιάννης Χαλίκος.  Στις 25 2016 η ΑΡΓΩ έγραψε για την  ακινησία των λεωφορείων, αλλά ευαισθησία Μηδενική.

Σήμερα, με το κλείσιμο 6 μηνών από την πρώτη φωτογράφιση των λεωφορείων και 4 μηνών από το προηγούμενο μας άρθρο, επανερχόμαστε  για να πούμε ότι η Κάλυμνος διασύρεται μέχρις εσχάτου εξευτελισμού, γιατί αδυνατεί και δε θέλει  να θέσει σε κυκλοφορία αυτά τα λεωφορεία.  Αδυνατεί ο Δήμος και  δε θέλουν οι σκοτεινές παρα-πολιτικές δυνάμεις του νησιού να αποκομίσει πολιτικά κέρδη  η δημ. Αρχή από κυκλοφορία των λεωφορείων, ή πιο σωστά: πασχίζουν  να αποδείξουν ότι η παρούσα δημ. Αρχή είναι ανίκανη να λύσει ένα τόσο απλό θέμα.

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Γαλουζής καταγγέλλει  - με «μασημένη» καταγγελία – ότι γίνονται διοικητικο-πολιτικές παρεμβάσεις τηλεφωνικά και προφορικά, ώστε να μένουν  εκεί καρφωμένα τα λεωφορεία. Και μπροστά στα αδιέξοδά του ο κ. Γαλουζής, προτίμησε τη φυγή: μετέφερε τα λεωφορεία στο Άργος, για να μην είναι σε κοινή θέα στην πλατεία Δημαρχείου. Από κει και πέρα «νεότερον ουδέν», ενώ το καλοκαίρι έφτασε στην κορύφωσή του "Καλά είναι κι έτσι" λέει το άσμα", άκουσέ του.

Οι τοπικοί φορείς καθώς - αλλά και οι μεμονωμένοι πολίτες - που σε άλλες περιπτώσεις ξελαρυγγιάζονται να καταγγέλλουν τη δημ.  Αρχή (και τις περισσότερες περιπτώσεις, θα λέγαμε, καλά κάνουν,  τώρα σφυρίζουν δήθεν ανίδεοι και απασχολημένοι με τα δικά τους. Για ποιο λόγο; Πιθανότατα – λέμε εμείς- επειδή το «ράδιο αρβύλα» διαδίδει με «μασημένα λόγια» κι αυτό, μάλλον αφήνει να εννοηθεί ότι ο τάδε πολιτικός πολεμιστής εναντίον του Δήμου ηγείται του αντάρτικου.   

Αλλά και ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο πραγματικά  ικανός και δραστήριος περιφερειάρχης,  είπαν παρών-απών.  Ενώ του ζητήθηκε η βοήθειά του από τον κ. δήμαρχο και ενώ, σίγουρα, γνωρίζει  (δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον έχουν ενημερώσει  οι υπάλληλοί του), πού «πάσχει» το σύστημα, δεν επεμβαίνει. Φοβάται να λύσει το πρόβλημα της Καλύμνου, μην τυχόν και «εμπλακεί» σε τοπικές διενέξεις; Άντε τώρα να ζητήσεις ευθύνες από τον έπαρχο Καλύμνου και τις υπηρεσίες του Επαρχείου. Γενικό μπάχαλο

Όλα τα περί μη σωστής προώθησης του θέματος από  τη δημ. Αρχή είναι κουραφέξαλα - το εν αφθονία πολιτικό «προϊόν» της Καλύμνου.  Αλλά και οι αόριστες δημόσιες  καταγγελίες του  δημάρχου χωρίς ονόματα και διευθύνσεις υπονομευτών,  είναι κούφιες «μπαλωθιές στο αέρα». Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, με δεδομένο το αφόρητα χαμηλό επίπεδο της μαχόμενης μικροπολιτικής στην Κάλυμνο, δεν είναι μόνο ο όποιος τάδε δεν θέλει να κερδίσει πόντους ο δήμαρχος από την κυκλοφορία των λεωφορείων.

Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτά τα λεωφορεία έγιναν το σύμβολο της αθεράπευτα πολιτικής μικροψυχίας  από την οποία πάσχει το νησί από παλαιοτάτων χρόνων και σήμερα κρατούν ψηλά…  το διασυρμό της Καλύμνου.  

(ακολουθεί ένα ελαφρύ άσμα, αφιερωμένο εξαιρετικά…, από τον Δήμο Μούτση – η λέξη Δήμος είναι όνομα βαφτιστικό, δεν είναι ο Δήμος Καλυμνίων, ούτε κανένας άλλος ονόματι  Δήμος…)

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

Argo Kalymnos