Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Το δικαστικό τέλος της πολιτικής περιπέτειας ΧΥΤΑ Κύριο

Από την καταγγελία για κακώς καταβληθέντα στον εργολάβο 500.000€ 

 

ΔΗΜHTΡΙΟΣ ΣΤ. ΚΑΡΔΟΥΛΙΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ

ΕΝΟΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ – ΤΚ 85200

Τηλ: 2243050384 - ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Κάλυμνος, 6 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ήταν παραμονές Χριστουγέννων 2009, όταν οι κ.κ. Διακομιχάλης Δημήτριος, τέως Δήμαρχος Καλυμνίων και Ιωάννης Τάτσης, συνεργάτης του, μέσω συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ, με έωλους και διάτρητους ισχυρισμούς, όπως αποδείχθηκε τελεσίδικα, διέσυραν και απαξίωσαν προσωπικότητες, σπίλωσαν υπολήψεις, προκάλεσαν τριγμούς και «αρρώστησαν» οικογένειες δημοτικών υπαλλήλων και δημοτικών συμβούλων. Στη συνέντευξή τους αυτή ανακοίνωναν, μεταξύ άλλων, ότι είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, διότι τάχα ο Δήμος μας πλήρωσε στον ανάδοχο του έργου του ΧΥΤΑ Καλύμνου ποσό περίπου 500.000 ευρώ για εργασίες που δήθεν δεν είχαν εκτελεστεί, προκαλώντας αντίστοιχη ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο. ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ!!!   

Έκτοτε, ως είναι αυτονόητο, τα πάντα άλλαξαν στο δημόσιο βίο του νησιού μας.  Δυστυχώς, τόσο οι άρχοντες της Καλύμνου, όσο και απλοί συμπατριώτες μας (υπάλληλοι του Δήμου κα), ήταν αντιμέτωποι με μια συκοφαντική μεν, βαρύτατη και ασήκωτη δε κατηγορία, ενώ ο λαός παρακολουθούσε αμέτοχος και εμβρόντητος τις εξελίξεις. Ήταν φανερό ότι «το δηλητήριο» που είχε χυθεί στις ψυχές των Καλυμνίων είχε φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, με φόντο τις δημοτικές εκλογές του 2010. Η Κάλυμνος των γραμμάτων και της λεβεντιάς είχε πλέον σβηστεί από το χάρτη. Είχε, κατά τη γνώμη μου, γυρίσει σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της.

Ευτυχώς όμως «το παραμύθι δεν είχε δράκους» και έτσι η ελληνική δικαιοσύνη απάλλαξε, τελεσίδικα τους εμπλεκόμενους από κάθε κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα, στη Ρόδο, στις 13 Ιουνίου 2016, το Συμβούλιο των Εφετών Δωδεκανήσου, με το υπ’αριθμ. 119/2016 βούλευμά του, αποφάσισε να μη γίνει κατηγορία κατά των παρακάτω εντολέων μου: 1) Γεωργίου Ρούσσου του Αναστασίου, πρώην Δημάρχου Καλυμνίων, 2) Παναγιώτη Κουλιανού του Σπυρίδωνος, δημοτικού υπαλλήλου, 3) Αικατερίνης Ρήγα-Χατζηλάου του Γεωργίου, 4) Νομικού Καλικάτζαρου του Εμμανουήλ, 4) Αικατερίνης Κλωνάρη του Πέπη, 5) Αποστόλου Τρουμουλιάρη του Νικολάου, 6), Σακελλαρίου Ζερβού του Αντωνίου, 7) Φιλίππου Χριστοδούλου του Νικολάου, 8) Μιχαήλ Μπούκη του Νικολάου, 9) Αγαπητού Σκουμπουρδή του Νικολάου, 10) Μιχαήλ Λελέκη του Σακελλαρίου, 11) Χαράλαμπου Κουρούνη του Δρόσου, όλων δημοτικών συμβούλων και 11) Νικολάου Κρούσκου του Σπυρίδωνος, αναδόχου του έργου.

Υπενθυμίζω, ότι οι αρχικές ως άνω καταγγελίες των κ.κ. Διακομιχάλη και Τάτση (παραμονές Χριστουγέννων 2009) είχαν τεθεί στο αρχείο με την από 23-9-2011 διάταξη της κας Ανθούλας Μπούμπα, πρώην Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κω, απαλλάσσοντας, στην ουσία, από τότε, τους εξής εντολείς μου: 1) Νικόλαο Κρούσκο του Σπυρίδωνος, ανάδοχο του έργου, 2) Μιχαήλ Ζωγραφάκη του Μάμμα, 3) Δημήτριο Κλήμη του Γεωργίου, 4) Στυλιανή Καμμά του Αντωνίου, 5) Σπύρο Χούλλη του Γεωργίου, δημοτικούς υπαλλήλους των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Καλυμνίων, 6) Γεώργιο Ρούσσο του Αναστασίου, πρώην Δήμαρχο Καλυμνίων, 7) Ιωάννη Ρώτα του Αριστείδη, και 8) Ιωάννη Φραντζή του Νικολάου, τεχνικό σύμβουλο του έργου.

Όλοι οι παραπάνω αδίκως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του ΧΥΤΑ Καλύμνου, παραδίδονται με τη σφραγίδα πλέον της αδέκαστης ελληνικής δικαιοσύνης, πεντακάθαροι στην κοινωνία (όχι βέβαια πως το είχαν ανάγκη).

Από τα βάθη της καρδιάς μου ευχαριστώ όλους τους παραπάνω εντολείς μου για την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου να χειριστώ, εν λευκώ, την τιμή και την υπόληψή τους (αν είναι δυνατόν!!!) στην υπόθεση αυτή!

Υπόθεση ΧΥΤΑ Καλύμνου: ΤΕΛΟΣ!!!    

 Από το δικηγορικό γραφείο Δημητρίου Καρδούλια       

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version