Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην Αυστραλία 3 ρεύματα φιλοξενίας από Γ. Χαλίκο Κύριο

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας Καλυμνίων του Ντάργουιν κ. Γ. Χαλίκος, με την ευκαιρία

του ελληνικού γλεντιού στις 11-12 Ιουνίου,  προσκάλεσε για φιλοξενία μέλη της δημ. Αρχής και του δημ. σ/λίου, καθώς τρεις εκπροσώπους φιλανθρωπικών σωματείων – όλοι μετά συζύγων.  

*

Από τη δημ. Αρχή θα πάνε στην Αυστραλία ο δήμαρχος κ. Γιάννης Γαλουζής, ο πρόεδρος του δ.σ. κ. Γιώργος Ψαρράς και ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γιάννης Μαστροκούκος. Στην αποστολή συμπεριλαμβάνεται και ο ειδικός συνεργάτης του κ. δημάρχου, ο κ. Μιχάλης Τσουγκράνης, με έξοδα του Δήμου, ως γραμματειακή κάλυψη και διερμηνέας.

*

Από τα σωματεία έχουν ετοιμάσει τις αποσκευές τους με τα εμπορεύματα που θα εκθέσουν στο καλυμνιακό περίπτερο κατά τις ημέρες του ελληνικού γλεντιού:

Α) Το Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Άργος), με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Φίλιππα Ολυμπίτη, για να διαθέσει προς πώληση κουρελούδες που κατασκευάζουν τα παιδιά στους αργαλειούς του κέντρου καθώς και πήλινες κατασκευές, διακοσμητικές συνθέσεις και εικόνες, όλα θαυμάσιας ποιότητας αισθητής, φιλοτεχνημένα από τα παιδιά του κέντρου.  

Β)  Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Καλύμνου, με την πρόεδρο κα. Ελένη Βάλλα-Σταυροπούλου, η οποία θα προβάλει την εξαιρετική  δημιουργία του σωματείου Ημερολόγιο 2016-17 – Μονοπάτια της Καλυμνιακής Γαστρονομίας – χορηγία κ. Χαλίκου

Γ) Το φιλανθρωπικό σωματείο ΤΑΒΙΘΑ με τον ιερέα του Αγ. Μάμαντος Χριστόφορο Μελά, ο οποίος θα εκθέσει κουρελούδες που φτιάχνουν μέλη του σωματείου.

Όλοι θα αναχωρήσουν από Κάλυμνο στις 7 Ιουνίου πλην του κ. δημάρχου ο οποίος αναχώρησε από τις 4 Ιουνίου, τρεις μέρες νωρίτερα…

Θεωρείται βέβαιο ότι το ταξίδι αυτό καθώς και το γλέντι της Αδελφότητας θα έχουν δημοσιογραφική κάλυψη, πάλι με πρόσκληση και δαπάνες του κ. Γ. Χαλίκου.  

*

Τα τρία ρεύματα

Όλα τα ανωτέρω αποτελούν απλή καταγραφή της καλυμνιακής αντιπροσωπείας. Όλοι όμως ξεκινάνε από την Κάλυμνο έχοντας οργανώσει διαφορετικές «στοχεύσεις» και γι’ αυτό έχουμε τρία ρεύματα κινήσεων:

1)   Ενα ρεύμα είναι τα σωματεία τα οποία έχουν εμπορικό σκοπό για την στήριξη τους.

2)   Διαφορετικό ρεύμα αποτελούν οι φιλοξενούμενοι από τον κ. Χαλίκο, τρεις πολιτικοί: Γαλουζής, Ψαράς, Μαστροκούκος . Οι συζητήσεις με τον κ. Χαλίκο σίγουρα θα αναφερθούν στις προοπτικές για επενδύσεις στην Κάλυμνο. 

3)  Το τρίτο ρεύμα, ουσιαστικά το πρώτο σε σημασία, αποτελεί μόνος του ο κ. δήμαρχος - πήρε μαζί του και τον κ. Μ. Τσουγκράνη. Πήγε στον κ. Χαλίκο τρεις μέρες πριν όλους τους άλλους. Σημειώνουμε τα εξής αντικειμενικά  δεδομένα, (α) κ. Γαλουζής θα συζητάει με τον κ. Χαλίκο τρεις μέρες πριν έρθει η υπόλοιπη πολιτική αντιπροσωπεία,  (β) τα θέματα που καίνε τον κ. δήμαρχο (και ήταν ο διακαής πόθος όλων των δημάρχων) είναι μια-δυο μεγάλες επενδύσεις,  όπως η αξιοποίηση της Ψερίμου (μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα κ.λπ.) και τα «Θέρμα» (ξενοδοχείο-Θερμοπηγές)  (γ) την Κάλυμνο την υπεραγαπά ο κ. Χαλίκος και το αποδεικνύει με τις αγορές-επενδύσεις του στην Κάλυμνο και προπάντων με τις δωρεές του.

Κρίνουμε ότι οι συναντήσεις Γαλουζή-Χαλίκου είναι «όλα τα λεφτά». Εκεί θα κριθεί η επιτυχία του ταξιδιού.  Αν στο επίπεδο αυτό συνεργασίας δημάρχου-επενδυτή επικρατήσει καλή διάθεση, όλα τα άλλα θα έρθουν ομαλά.

Θεωρούμε περιττό να πούμε ότι η κοινή γνώμη της Καλύμνου περιμένει εναγωνίως να ακούσει μια τέτοια είδηση. Τα νέα θα έρθουν στην Κάλυμνο, επίσημα, στις 16 Ιουνίου που θα επιστρέψουν από την Αυστραλία.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version