Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αντιδήμαρχος στο Τάρπον Σπρίνγκς ο Χρυσόστομος Αλαχούζος Κύριο

Ο συμπατριώτης μας κ. Χρυσόστομος Αλαχούζος ανέλαβε τα καθήκοντα του αντιδημάρχου στην «Κάλυμνο της Αμερικής», στο Τάρπον Σπρίνγκς.

 

Η εκλογή του στο αξιώμα αυτό αποτελεί ξεωριστή τιμή για την Κάλυμνο και για τη Χώρα μας γενικότερα. Επιπλέον, σε μας τους Καλύμνιους, εκτός από την τιμή, μας χαρίζει και περηφάνια, γιατί ο Χρυσόστομος (Κρις) δεν είναι απλώς ένας Καλύμνιος της Αμερικής, αλλά ένας άνθρωπος με εξαιρετική ποιότητα χαρακτήρα του. Εχει ποιότητα:  Καλλιεργημένος, ταπεινός, γαλήνιος, σεμνός, εργατικός, σωστός προς όλους, μακριά από παρασκήνια της διαβολής και της υπονόμευσης συναδέλφων ή αντιπάκων του. Ακόμη και τους αντιπάλους του έχει τον τρόπο του και τη φιλοσοφία του να τους βλέπει ως συνεργάτες. Πάνω απ’ όλα, Ο Κρις είναι Αμερικανός πολίτης, αλλά μες στη ψυχή του έχει κλεισμένη την Ελλάδα. Ελληνας-Καλύμνιος «ώς το κόκαλο».

Ο αγαπητός μας Κρις δεν είχε καμιά πρεμούρα να γίνει οπωσδήποτε πολιτικός. Ήταν πάντα ενεργός και υπεύθυνος πολίτης. Νοιαζόταν την πορεία της πόλης όπου ζούσε και ιδιαίτερα για την Ελληνική Ομογένεια της Μαερικής, αλλά και την Καλυμνιακή Κοινότητα του Τάρπον Σπρίνγκς. Μέσα από αυτόν το δρόμο της κοινωνικής προσφοράς και πολιτικής υπευθυνότητας ωρίμασε η ανάδειξή του σε αντιδήμαρχο.

Στο Τάρπον Σπρίγκς η Κοινότητα των Καλύμνιων αριθμεί περί τις 3,5 χιλιάδες μέλη, στις 26 χιλ. κατοίκων, και για να αναδειχτεί κανείς πρέπει πρώτα να αποδείξει ότι διαθέτει όχι μόνο ικανότητες αλλά και χαρακτήρα – επίσης, να «ενώσει» και τους Καλύμνιους.

Ο Τύπος της Αμερικής υποδέχτηκε την είδηση της αντιδημαρχίας του Κρις με τα πιο θετικά σχόλια. Παραθέτουμε κείμενα (σε φωτο) από τον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ της Ν. Υόρκης (11ης & 12ης Απριλίου), και το παρακάτω δημοσίευμα του ΑΠΕ:  

 

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Item Number: 9811608 
Νέα Υόρκη,
United States 12/04/2011 15:37 (ΑΠΕ-ΜΠΕ) 
ΗΠΑ. Ομογενής ο νέος αντιδήμαρχος στο Τάρπον Σπρινγκς, της Φλόριδας

   Έφυγε από τη γενέτειρά του, την Κάλυμνο, σε ηλικία 14 ετών, για την Αμερική με τον πατέρα του, που ήταν σφουγγαράς. Εγκαταστάθηκαν στο Τάρπον Σπρινγκς, της Φλόριδα, όπου ζει εδώ και 43 χρόνια. 

    Ο λόγος για τον Κρις Αλαχούζο, ο οποίος είναι ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα ομογενής, που αναλαμβάνει καθήκοντα αντιδημάρχου του "Ελληνικού Χωριού" ή της "Πόλης των Θεοφανείων»", όπως είναι πιο γνωστό στους ξένους το Τάρπον Σπρινγκς, όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ του "Εθνικού Κήρυκα" της Νέας Υόρκης. 
    Η τελετή ορκωμοσία του ομογενούς αντιδημάρχου, που από το 2006 εκτελούσε χρέη "κομίσιονερ" της πόλης, έγινε πριν από λίγες ημέρες στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου του Τάρπον Σπρινγκς, παρουσία του Δημάρχου της πόλης Ντέιβιντ Άρτσι, πολλών τοπικών παραγόντων και πλήθος κατοίκων της περιοχής. 
    «Θέλω να βεβαιωθούν όλοι ότι θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους δημότες του Τάρπον Σπρινγκς», είπε ο κ. Αλαχούζος στον "Εθνικό Κήρυκα" και πρόσθεσε: «Στην Ομογένεια θέλω να πω ότι αισθάνομαι πολύ υπερήφανος, γιατί θα έχω την ευκαιρία να συνεχίσω να τους υπηρετώ για δύο ακόμα χρόνια».
    Ο Κρις Αλαχούζος είναι ανώτερο στέλεχος της μεγάλης εταιρείας τηλεπικοινωνιών "Verizon" και βετεράνος των Αμερικανών πεζοναυτών, ενώ έχει συμμετοχή στα δρώμενα της κοινότητας Αγ. Νικολάου του Τάρπον Σπρινγκς. 
    Επίσης, είναι πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής αδελφοποιήσεων του Τάρπον Σπρινγκς. Το 2010 η "Πόλη των Θεοφανείων" αδελφοποιήθηκε με τις νήσους Χάλκη και τη Σύμη, ενώ με την Κάλυμνο είχε γίνει πριν από λίγα χρόνια, όπως και με τη Λάρνακα της Κύπρου. Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του Δήμου του Τάρπον Σπρινγκς, οργανώνεται κάθε μήνα εκδήλωση με την ονομασία "The night in the islands" (Η νύχτα στα νησιά), στον κεντρικό παραλιακό δρόμο, που φέρει την ελληνική ονομασία "Λεωφόρος Δωδεκανήσου". Την ημέρα εκείνη, από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, την περιοχή "κατακλύζουν" πληθώρα επισκεπτών, για να απολαύσουν ελληνική μουσική, χορό και φαγητό.
    Στο Τάρπον Σπρινγκς, των 26.000 κατοίκων, ζουν περίπου 5.000 Έλληνες ομογενείς, από τους οποίους οι 3.500 είναι Καλύμνιοι στην καταγωγή. 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version