Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μαν. Μουσελλής: Κάθε πέρσι και καλύτερα Κύριο

Ντέιβιντ Ο' Μπράιεν: «Η Ryanair διακόπτει νωρίτερα

τις καλοκαιρινές πτήσεις»
www.tovima.gr
«Stop» στις πτήσεις προς Ελλάδα από την Ryanair – Αποκαλυπτική συνέντευξη του διευθυντή της.
www.aftodioikisi.gr
Πλήγμα για τον αναρριχητικό τουρισμό στην Κάλυμνο η απόφαση της Ryanair, να διακόψει το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων προς Κω κατά 2 μήνες νωρίτερα. 
www.kalymnos-news.gr
Κάθε πέρσι και καλύτερα. Μόνο έτσι θα μπορεί κανείς να περιγράψει την κατάσταση, όσον αφορά τον τουρισμό στο νησί μας, εάν ισχύσουν οι παραπάνω τίτλοι από τα ειδησεογραφικά portal.
Σύμφωνα με τα όσα επικρατούν τα τελευταία χρόνια στο νησί μας, η τουριστική κίνηση χωρίζεται σε τρία «κύματα». Το πρώτο, χρονικά τουλάχιστον, προσδιορίζεται από τις 10 Απριλίου έως 10-15 Ιουνίου και αφορά την συντριπτική τους πλειοψηφία αναρριχητές. Το δεύτερο, από τις 20 Ιουνίου έως τις 20 Αυγούστου, με τους κλασικούς τουρίστες του καλοκαιριού, τους ομογενείς και τους Έλληνες παραθεριστές. Το τρίτο έχει να κάνει πάλι με τους αναρριχητές και χρονικά καταλαμβάνει το δίμηνο, από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Νοέμβριου περίπου.
Εάν λάβουμε υπ όψιν μας:
Α) Τις αναφορές ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό στον τόπο μας, τα μηνύματα για το πρώτο «κύμα» δεν είναι ενθαρρυντικά, αφού μέχρι στιγμής καταγράφεται μείωση αφίξεων κατά 50 με 60%. 
B) Το ενδεχόμενο η Ryanair να πραγματοποιήσει τις απειλές της, που θα είχε ως αποτέλεσμα το τρίτο «κύμα» σχεδόν να μηδενιστεί, αφού ο μεγαλύτερος όγκος αυτού διακινούταν από την συγκεκριμένη εταιρεία. 
Γ) Την γενική οικονομικοπολιτική κατάσταση της χώρας (ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, αναμενόμενη αύξηση Φ.Π.Α. κ.τ.λ.) που σαφέστατα θα επηρεάσει αρνητικά και το μεσαίο κύμα.
Τότε μπορείτε να αντιλήφθητε πόση αλήθεια μπορεί να κρύβει ο τίτλος «Κάθε πέρσι και καλύτερα».
Εάν υπάρχει πιθανότητα, αυτή τραγική εξέλιξη με την Ryanair να ανατραπεί, πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και μαζικά. Το θέμα πρέπει να πάρει διαστάσεις και η δημοτική αρχή να αναλάβει τις ενέργειες και ευθύνες. 
1) Την Τρίτη 19/4/16 συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο στην Ρόδο. Συνάντηση Δημάρχου με περιφερειακούς συμβούλους για να φέρουν το θέμα στο προσεχές συμβούλιο.
2) Επικοινωνία Δημάρχου με τους βουλευτές μας, για δέσμευση αυτών ότι οι ανησυχίες μας θα φτάσουν στην ηγεσία του υπουργείου τουρισμού.
3) Παρέμβαση Δημάρχου και κ. Διακομιχάλη, και οι δυο τους είναι μέλη της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, για να συζητηθεί το θέμα άμεσα. 
4) Άμεση σύγκλιση της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού για να ενημερώσει φορείς και αρμόδια επιμελητήρια.
Άμεσες και γρήγορες ενέργειες έως ότου το θέμα συζητηθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο, για πλήρη ενημέρωση των παρατάξεων και για κλιμάκωση αγώνα, εάν δεν έχουν τελεσφορήσει οι πρώτες μας κινήσεις.

Μανώλης Μουσελλής
Δημοτικός Σύμβουλος

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version