Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

«Αιμοδότες» και στην προβολή της Καλύμνου Κύριο

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος  «Ο Άγιος Παντελεήμων»

είχε την αξιέπαινη και θαυμάσια πρωτοβουλία να εκδώσει μια διαφημιστική  μπροσούρα για την παραδοσιακή κουζίνα της Καλύμνου με τον τίτλο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2016-2017, ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ. Χορηγός της έκδοσης ο Καλύμνιος επιχειρηματίας  της Αυστραλίας, ένας «πολυδραστικός  αιμοδότης» της Καλύμνου.

Ο σύλλογος των εθελοντών αιμοδοτών του νησιού μας, που έχει πρόεδρο την ιδεαλίστρια, δραστήρια και δημιουργική Ελένη Βάλλα-Σταυροπούλου (φωτο), παράλληλα με το σωτήριο κοινωνικό και γνήσια ανθρωπιστικό έργο που προσφέρει σε Καλύμνιους που βρέθηκαν στο χειρουργικό κρεβάτι, προχωρεί συχνά και σε άλλες κοινωνικές πρωτοβουλίες, μια από τις οποίες και η εν λόγω έκδοση του Ημερολογίου 2016-2017.

Το διαφημιστικό αυτό πολυσέλιδο τεύχος  περιέχει πολλή ενδιαφέρουσα ύλη. Μέσα απ’ αυτό γνωρίζει σωστά και την παραδοσιακή κουζίνα της Καλύμνου, η οποία στις μέρες μας πάει να «πνίγεται» μες στους καπνούς της τυποποιημένης σε πανελλήνια κλίμακα τουριστική γαστρονομία του ποδιού,  στις ψησταριές και στις κάθε είδους… γκουρμετιές.

Το Ημερολόγιο αυτό είναι μια αντίσταση στο ρεύμα της ισοπεδωτικής τυποποίησης, που καταργεί την ιδιαιτερότητα και την ταυτότητα της τοπικής κουζίνας και της λαϊκής κουλτούρα. Περιέχει απλές και εξαιρετικές συνταγές της παραδοσιακής μαγειρικής στην Κάλυμνο.

Την επιμέλεια των συνταγών και εν γένει της έκδοσης είχε η κα Ελένη Βάλλα, η οποία και έγραψε τα κείμενα της έκδοσης.

Οι θαυμάσιες φωτογραφίες των καλύμνικων φαγητών είναι του σπεσιαλίστα της φωτογραφικής τέχνης Γιάννη Μιχ. Κουλλιά, ιατρού-παθολόγου.

Η έκδοση έγινε στο τυπογραφείο του καλλιτέχνη στα γραφικά και τις εκτυπώσεις Γιώργου Δροσάκη.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της έκδοσης και, βέβαια, ξεχωριστά στο χορηγό της έκδοσης κ. Γιάννη Αντ. Χαλίκο και στην πρόεδρο του συλλόγου των αιμοδοτών, την κα Ελένη Βάλλα-Σταυροπούλου.

Η έκδοση αυτή συμβάλλει στην πολιτιστική και μαζί στην τουριστική προβολή της Καλύμνου. Είναι μια πρωτοβουλία αγάπης στην Κάλυμνο. Οι εθελοντές αιμοδότες έγιναν και «αιμοδότες»  στην προβολή της Καλύμνου.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos