Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Να το και πάλι το ΝΑΤΟ: Γερμανία-Αμερική-Τουρκία Κύριο

Χρόνια τώρα καταδολιεύονται το Αιγαίο και τα νησιά μας «φίλοι»-«σύμμαχοι» και εχθροί,

δηλαδή η Τουρκία. Μας το έχουν δείξει και μας το έχουμε πει πολλές φορές, αλλά τώρα, όπως φαίνεται, προχωρούν στην υλοποίηση σχεδίου. Μέχρι τώρα είδαμε να ξετυλίγονται οι δύο πρώτες φάσεις:

Α΄ φάση:  Κατασκεύασαν στρατιές προσφύγων και μεταναστών με τον πόλεμο στη Συρία-Μ. Ανατολή, και μας έπνιξαν στα νησιά μας. Κι αποπάνω μας κατηγορούν, οι εργολάβοι του πολέμου και της εξόντωσης των λαών, ότι αποδειχτήκαμε ανίκανοι να σταματήσουμε τις ροές από την Τουρκία. Δεν κατηγορούν την Τουρκία, αλλά εμάς…

Β΄ φάση:  Έρχεται σήμερα το ΝΑΤΟ (Γερμανικά, Αμερική, Τουρκία) να κατσικωθεί στα νησιά μας, για να  αποτρέψου, λέει, από τις ροές προσφύγων που ξεκινάνε από την Τουρκία. Δηλαδή, μας λένε ακόμη και οι Τούρκοι ότι θα μας προστατέψουν από τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους πιθανούς τζιχαντιστές που ξεκινάνε από… την Τουρκία!

Γ΄ φάση:  Σε εξέλιξη: Το ΝΑΤΟ (Γερμανία-Αμερική-Τουρκία), με τον μανδύα της προστάτιδας δύναμης, διαιρεί το Αιγαίο de facto (μέσα από τα γεγονότα που έστησε) και φτιάχνει την από καιρό προσχεδιασμένη «γκρίζα ζώνη» στην καρδιά του Αιγαίου. Μας αφαιρούν, με το έτσι θέλω, κυριαρχικά μας δικαιώματα και γκριζοποιούν μεθοδικά το ζωτικό μας  χώρο του Αιγαίου.

Η συνέχεια είναι αναμενόμενη. Το ΝΑΤΟ θα καταστεί η κυρίαρχη δύναμη στο Αιγαίο (περιμένουμε αντιδράσεις από Ρωσία) και όχι στα λόγια αλλά στην πράξη. Ήδη ξεκίνησε με  πολεμικά πλοία της Γερμανίας. Να το και πάλι το ΝΑΤΟ…

Από δω και πέρα τι πιο αναμενόμενο να μας ζητήσουν και διευκολύνσεις για βάσεις και «παρατηρητήρια σε βραχονησίδες μας, ως «συμμαχική δύναμη» στην οποία μετέχουμε και εμείς. Και έπεται η συνέχεια.

Το μήνυμα της Τουρκίας

Το μήνυμα που μας το έστειλε η Τουρκία ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου, τη μαύρη αυτή ημέρα για το Πολεμικό μας Ναυτικό, γενικά τις Ένοπλες δυνάμεις μας και τον Ελληνικό λαό, λέει πολλά. Όλη η ουσία βρίσκεται στην ακολουθία και εξέλιξη των στρατιωτικών γεγονότων: Στις 04:05 της 11ης Φεβρουαρίου, μες στη μαύρη εκείνη νύκτα για τη χώρα μας, 20΄λεπτά μετά το δυστύχημα στην Κίναρο, η Ελλάδα εξέδωσε οδηγία ότι ενεργεί έρευνα για τη την ανεύρεση και διάσωση των τριών αξιωματικών του ελικοπτέρου.  

Αμέσως μετά, με ακαριαία αντανακλαστικά, η Τουρκία εξέδωσε δική της ΝΟΤΑΜ (= οδηγία απαγόρευσης) με την οποία έλεγε ότι σ’ αυτό το χώρο έχει σε εξέλιξη δική της άσκηση και εκτελεί βολές. Με άλλα λόγια μας είπε και πάλι ότι ο θαλάσσιος αυτός χώρος του κεντρικού Αιγαίου είναι δικός (θυμόμαστε τα τουρκικά πλοία να περνάνε έξω από την Εύβοια). Και προειδοποιούσε η ΝΟΤΑΜ ότι όποιος θέλει να διενεργήσει επιχείρηση (…για έρευνα και διάσωση των ανδρών του ελικοπτέρου) θα πρέπει να πάρει άδεια από την Τουρκία.  Διαφορετικά; Είναι προφανές ότι μας απείλησε σαφέστατα με πόλεμο.   

Τι μας υποχρεώνουν να σκεφτούμε

Είναι λοιπόν τολμηρή η σκέψη ότι το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας έπλεε δίπλα στην άσκηση του Πολεμικού μας Ναυτικού; Και το ερώτημα είναι:  Η πτώση του ελικοπτέρου μήπως ήταν κατάρριψη και έχουμε να κάνουμε με νέα Ίμια, αυτή τη φορά στο κέντρο του Αιγαίου; Και συνακόλουθα: Μήπως «σύμμαχοι» και Τουρκία μαγειρεύουν νέα «γκρίζα ζώνη» στο κέντρο του Αιγαίου, ώστε να φθάσουν μέσα από τη «συμμαχική συνεργασία» για την… ειρήνη και την… ασφάλεια στην «ειρηνική διχοτόμηση» του Αιγαίου;

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos