Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Γ. Τσάκου, θύμα της έντασης

 

Στο δημ. σ/λιο της 12ης Απριλίου, χωρίς να υπάρχει βάση πραγματικών γεγονότων προκλήθηκε ένταση. 

Κατ’ ακολουθία, υπήρξε και η «παράπλευρη απώλεια» με την αναφορά του ονόματος κυρίας η οποία φερόταν ως δήθεν ευνοηθείσα από τη Δημαρχία Ρούσσου με εξάμηνη πρακτική εξάσκηση στο Δήμο. Και αυτό το λάθος ήταν αρκετό να απασχολήσει την πολιτική επικαιρότητα επί τρεις ημέρες.

Η υπόθεση ξεκίνησε από την εισήγηση του προϊσταμένου των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου, του κ. Μιχ. Αλαχούζου, ο οποίος παρουσίασε το θέμα της αμοιβής φοιτητών που έκαναν την πρακτική τους εξάσκηση στο Δήμο.  

Η πρώτη παρεξήγηση είχε περίεργο ιστορικό. Ο κ. Γ. Ρούσσος είχε συγκατατεθεί να γίνουν δεκτοί στο Δήμο φοιτητές των σχολών (κυρίως ΤΕΙ) που απαιτούσαν εξάμηνη πρακτική, υπό τον όρο να μην πληρώνονται από το Δήμο. Και έτσι έγινε. Σήμερα όμως κινήθηκαν οι διαδικασίες για τις αμοιβές τους. 

Η δεύτερη παρεξήγηση είχε σχέση με το πρόσωπο του δ.σ. της αντιπολίτευσης και αντ/δρου του δημ. σ/λίου κ. Γ. Μαστροκούκου. Το όνομά του ανέφερε ο κ. Αλαχούζος, απαντώντας σε ερώτηση του δ.σ. κ. Μ. Μπούκη, ως τότε αρμόδιου για την υπόθεση αυτή, με τη σημείωση ότι δεν προωθήθηκαν οι διαδικασίες αμοιβής των ασκούμενων. Ο κ. Μαστροκούκος απάντησε ότι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση, καθότι οι αρμοδιότητές του περιορίζονταν στα ζητήματα της ΔΕΥΑΚ, της οποία ήταν πρόεδρος. Επίσης, ο κ. Ρούσσος τόνισε ότι ο αρμόδιος για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης αυτής ήταν ο κ. Αλαχούζος ως διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών του δήμου. Οι αψιμαχίες συνεχίστηκαν επί διήμερο.

«Παράπλευρη απώλεια» των δύο αυτών παρεξηγήσεων και της γενικής σύγχυσης που επικρατούσε στο δημ. σ/λιο ήταν η αναφορά του ονόματος της κας Γεωργίας Τσάκου. Η κα. Τσάκου αποφοίτησε προ ετών από το ΙΕΚ Καλύμνου, με την ειδικότητα της κομμώτριας, και έκανε την πρακτική της… σε κομμωτήριο – ο Δήμος δε διαθέτει τμήμα… κομμωτικής.  Όμως, στις πρόσφατες εκλογές κατέβηκε ως υποψήφια δημ. σ/λος με την παράταξη του κ. Ρούσσου…

Αποτέλεσμα, στις συνθήκες των συγκρούσεων μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, η κα Τσάκου δέχτηκε πυρά όπως ο «άμαχος πληθυσμός» σε εμπόλεμη χώρα. Από λάθος πληροφόρηση που είχαν η αντιδ/ρχος κα Σεμ. Ψαρομπά και ο δ.σ. της πλειοψηφίας κ. Ν. Γιαννικουρής την παρουσίασαν ως απόφοιτη ΤΕΙ (αντί ΙΕΚ)  και μίλησαν για ρουσφέτι. Επόμενο ήταν να αισθανθεί θιγείσα η κα. Τσάκου, η οποία εις απάντηση έστειλε προς τα ΜΜΕ την ακόλουθη επιστολή, ενώ βγήκε και στο ΑΙΓΑΙΟ TV, στις 14/4/11:

 

Τσάκκου  Ν.  Γεωργία

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό

Κάλυμνος - Ενότητα - Αναγέννηση.

 

Προς

όλα τα ΜΜΕ Καλύμνου 

Κάλυμνος, 14 Απριλίου 2011 

Αγαπητοί  φίλοι και φίλες :

Για όσα ειπώθηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο στις 12/04/2011 και ειδικά στο 2ο θέμα Ημερήσιας διάταξης  που αφορά την πρακτική άσκηση για την απόκτηση εμπειρίας σχετικών ΤΕΙ, μιας και το όνομα μου απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, να ήθελα να σας γνωστοποιήσω τα παρακάτω:

1)       Θέλω να ευχαριστήσω αρχικά την κα Σεμίραμης Ψαρομπά, επιχειρηματία, Πρόεδρο των Πολυτέκνων, Αντιδήμαρχο Καλυμνίων και  μάνα Καλυμνιά για το ότι μου μετέτρεψε το πτυχίο ΤΕΕ που έχω (πτυχίο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)  σε  Πτυχίο ΤΕΙ (πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης) δωρεάν, απλόχερα και χωρίς κόπο, χωρίς βέβαια να έχει διευκρινίσει ποιας ειδικότητας.

2)       Θέλω να την ευχαριστήσω πάρα πολύ ως γυναίκα, γιατί με κολακεύει αφάνταστα αν και τα χρόνια έχουν περάσει και έχω παιδί  γυμνασίου, που με έκανε νεαρή φοιτήτρια (μεταξύ γυναικών, εδώ χρωστάω κέρασμα!‼).

3)       Για το αν έχω αδελφή όπως ειπώθηκε, είχα. Αλλά ο Θεός αποφάσισε διαφορετικά από την κα Ψαρομπά και την πήρε κοντά του λίγο καιρό μετά την γέννηση της, εδώ και πάρα πολλά χρόνια (και έχω την τύχη να  κληρονομήσω το όνομα της).

Δεν θα την ευχαριστήσω όμως που με παρουσιάζει ως διαπλεκόμενη  με το  σκεπτικό ότι τάχα μου διεκδικώ χρήματα από την ανύπαρκτη πρακτική μου άσκηση στον Δήμο Καλύμνου επί Δημαρχίας του Γεωργίου Ρούσσου του οποίου είχα την τιμή να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές και δίπλα στον οποίο βρίσκομαι ως  συνεργάτης αυτή την χρονική περίοδο. Κάτι που βέβαια κάποιοι δεν μπορούν να μου το συγχωρήσουν προσπαθώντας να σπιλώσουν την τιμή και την αξιοπρέπεια μου. Θα ήθελα να ενημερώσω την κα Ψαρομπά- Επιχειρηματία, ότι μπορεί να μην μεγάλωσα σε πλούσια σαλόνια και να τρώω με χρυσά κουτάλια, αλλά ο πλούτος  και η κληρονομιά μου από τους γονείς μου είναι η υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια μου.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Τσάκκου Γεωργία.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου georgina δημοσιεύθηκε από georgina

    Κύριε Τρικοίλη Χριστός Ανέστη,

    Θα ήθελα να κάνω μια διόρθωση στο κείμενο σας σχετικά με την ειδικότητα μου. Τελείωσα Βοηθός Λογιστή απο το ΤΕΕ και όχι κομμωτική απο ΙΕΚ Καλύμνου. Απλά θα ήθελα να διευκρινιστεί αυτό.

    Σας ευχαριστώ πολύ.

    Τσάκκου Γεωργία

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version