Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μνημόσυνο του Μεγάλου Ευεργέτη Νικ. Βουβάλη Κύριο

Και της συζύγου του ευεργέτιδας Αικατερίνης Βουβάλη

 

Την Πέμπτη 5 Νοε. ο Δήμος Καλυμνίων τέλεσε το ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο του Μεγάλου Ευεργέτη της Καλύμνου Νικολάου Βουβάλη και της συζύγου του, ευεργέτιδας Αικατερίνης Πελεκάνου-Βουβάλη - η οποία συνέχισε ο έργο του.

Η ιερή ακολουθία,  χοροστατούντος του μητροπολίτης κ. Παϊσίου και συνιερουργούντων τριών ιερέων και διακόνου,  έλαβε χώρα στο γραφικό βυζαντινό ναΰδριο  «Η Ειρήνη του Θεού», έργο της αείμνηστης  Αικ. Βουβάλη, στην Ακτή Βουβάλη (Αγ. Στέφανο).

Παρέστησαν ο δήμαρχος κ. Γιάννης Γαλουζής, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, η ιερή ακολουθία του Ιδρύματος Ελέους, το οποίο είχε ιδρύσει η Αικ. Βουβάλη, η ηγουμένη της ι. μονής Ροότσου και πρόεδρος του Ιδρύματος Ελέους, μέλη του διοικ. σ/λίου και φίλοι του ιδρύματος,  συγγενείς της αείμνηστης ευεργέτιδας, και ένας μικρός αριθμός πολιτών, ανδρών και γυναικών, που πάντα θυμούνται και τιμούν το Μεγάλο Ευεργέτη της Καλύμνου και τη σύζυγο του.

Το επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο δ/ντής του 2ου Δημ. Σχολείου Πόθιας (Αγ. Στεφάνου) κ. Ιω. Θεοφιλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο των δύο αείμνηστων ευεργετών του νησιού.

Μετά το μνημόσυνο ο Δήμος παρέθεσε μικρή δεξίωση μνημοσύνου στο ισόγειο του παρακείμενου 2ου Δημ. Σχολείου, με καφέ και πλούσια συνοδευτικά κεράσματα.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Έκθεση εικόνων

Argo Kalymnos