Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Είχε επιτυχία το Αναρριχητικό Φεστιβάλ Καλύμνου Κύριο

Δελτιο τύπου από το Γραφείο Δημάρχου.

Καλός ο σχεδιασμός, επιτυχημένη και η πραγματοποίηση του “Αναρριχητικού Φεστιβάλ Καλύμνου 2015”, το Σαββατοκύριακο 10-11 Οκτωβρίου, με βάση εκδηλώσεων  το Ξενοδοχείο Elena Village, στην περιοχή Αρμεός - ιδιοκτησίας του κ. Γ. Ντόβελου, ο οποίος με το ξενοδοχείο του αυτό αναβάθμισε τις τουριστικές υποδομές της Καλύμνου.

Το πρόγραμμα ήταν το γνώριμο των προηγούμενων ετών, με την πρώτη μέρα, το βράδυ, να κυριαρχούν οι χαιρετισμοί και μουσική εκδήλωση,  ενώ τη δεύτερη μέρα το πρωί να πραγματοποιούνται αναρριχήσεις στους γραφικότατους γκρεμούς του Μασουριού κ.α., για να κλείσει το διήμερο και πάλι στον ίδιο ξενοδοχειακό χώρο με τις βραβεύσεις και τη δεξίωση.

Το Σάββατο βράδυ το «παρών» έδωσαν ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, ο βουλευτής Δωδ/νήσου (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Ηλ. Καματερός, η αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου επί του Τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου, ο έπαρχος Καλύμνου κ. Γιάννης Θεμέλαρος, δημ. σύμβουλοι και πολλοί αναρριχητές.

Ο δήμαρχος κ. Γ. Γαλουζής ως οικοδεσπότης χαιρέτισε τις τοπικές αρχές που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή του Δήμου και καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους αναρριχητές. Μεταξύ των προγραμματικών του δεσμεύσεων ήταν ο από τώρα ημερολογιακός καθορισμός του τριήμερου 8,9, & 10 Οκτ. 2016 (και όχι πια διήμερου) για το επόμενο Αναρριχητικό Φεστιβάλ.

Συντονιστής της εκδήλωσης υποδοχής και έναρξης ήταν ο δημ. σ/λος κ. Νέστωρ Φραζής, υπεύθυνος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου και χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ.κ. Καματερός, Παπαβασιλείου, Θεμέλαρος, Παΐσιος, και ο εκπρόσωπος των εθελοντών της Ομάδας Διάσωσης για τη στήριξη της αναρρίχησης στην Κάλυμνο.

Τη βραδιά έκλεισε μουσικό πρόγραμμα μουσικής ροκ από το μουσικό σχήμα του Γιάννη Μαγκάκη.

Όλα ήταν οργανωμένα καλά και το πρό9γραμμα έρρεε με επιτυχία, όμως οφείλω μια  παρατήρηση: Η Κάλυμνος στέκει στην πρώτη θέση παγκοσμίως ως τόπος ιδανικός για αναρρίχηση, και, κατά συνέπεια οι υποχρεώσεις του Δήμου για μεγαλύτερη προβολή και διαφήμιση είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ αυτές που εμφάνισε.

***

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ &

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ηλ/κή Δ/νση :grafeioepikoinwnias@gmail.com

Τηλέφωνο         : 22430- 59141

ΦΑΞ                 :22430- 59148

Κάλυμνος  12/ 10 / 2015                       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε για μια ακόμα χρονιά το Διεθνές Αναρριχητικό Φεστιβάλ του Δήμου μας, το οποίο έλαβε χώρα το διήμερο  10-11 Οκτώβρη 2015.

Η διοργάνωση συγκέντρωσε το ζωηρό ενδιαφέρον της διεθνούς αναρριχητικής κοινότητας, καθώς οι συμμετοχές  έφθασαν τις 350 από όλες τις χώρες της Ευρώπης και την Αμερική.

Την εναρκτήρια  εκδήλωση του φεστιβάλ παρακολούθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Βουλευτής Δωδ/σου κος Η. Καματερός, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Μαρ. Παπαβασιλείου, ο Έπαρχος κος Ιω. Θεμέλαρος, ο Μητροπολίτης Καλύμνου Παϊσιος, ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής  κος Ν. Φρατζής  καθώς και ο δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιω. Γαλουζής, ο οποίος καλωσόρισε τους επίσημους προσκεκλημένους στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

O βουλευτής Δωδ/σου κος Δ. Γάκης απέστειλε χαιρετισμό, ο οποίος και αναγνώστηκε στην τελετή έναρξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διοργάνωση του φεστιβάλ, το οποίο περιελάμβανε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ποικιλία αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ανέλαβε φέτος κατ΄ αποκλειστικότητα ο Δήμος Καλυμνίων, μέσω της Αναπτυξιακής του Εταιρείας, αφήνοντας ομολογουμένως τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες αλλά και τους διακεκριμένους προσκεκλημένους σε αυτό.

Χορηγοί της εκδήλωσης,  τους οποίους ο κος δήμαρχος επιθυμεί να ευχαριστήσει για άλλη μια φορά δημοσίως, ήταν τα ξενοδοχεία ElenaHotels, χορηγός επικοινωνίας ήταν το εξειδικευμένο περιοδικό ClimbingMagazineUSA, ενώ οι εκδηλώσεις τελούσαν υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υπό την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Ποθητός Μαγκούλιας δημοσιεύθηκε από Ποθητός Μαγκούλιας

    Το φετινό φεστιβάλ αναρρίχησης που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από το Δήμο Καλυμνίων (με τη σημαντική χορηγία του Elena village)απέδειξε ορισμένα πράγματα .
    1.Καταρρίφθηκε ο μύθος ότι μετά τη North Face το χάος.
    2.Καταρρίφθηκε ο μύθος ότι ο δήμος αδυνατεί να υλοποιήσει δράσεις υψηλών προδιαγραφών.
    3.Αποδείχθηκε ότι η δημοτική αρχή διαθέτει μονάδες-στελέχη υψηλών προδιαγραφών που συνεπικουρούμενα από υπηρεσιακούς παράγοντες αντίστοιχων γνώσεων & ικανοτήτων μπορούν να σχεδιάσουν ,να παρακολουθήσουν και εν τέλει να πραγματοποιήσουν σημαντικές δραστηριότητες.
    4.Αποδείχθηκε ότι η Δημοτική Αρχή διαθέτει τόλμη και αποφασιστικότητα .Τόλμη για να υλοποιήσει ένα πολυσχιδές εγχείρημα με ίδια μέσα(ανθρώπινοι πόροι) ξεκινώντας από το μηδέν και αποφασιστικότητα στην υλοποίηση των σχεδιασθέντων.Επιπλέον το φετινό φεστιβάλ διέθετε έναν πλουραλισμό συμβάντων και επιμέρους τομεακές δράσεις .Είναι βέβαιο ότι η επιτροπή τουρισμού ξεκινώντας άμεσα τον προγραμματισμό του φεστιβάλ 2016 θα μας παρουσιάσει του χρόνου ένα φεστιβάλ αρτιότερο από το φετινό.
    Θερμά συγχαρητήρια στο Νέστορα Φρατζή ,στο Γιώργο Χατζησμάλη ,στο Μιχάλη Τσουγκράνη και σε όλους όσοι συνεισέφεραν στο φεστιβάλ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version