Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο Κύριο

Ο κ. Γαλουζής μαζί με το προεδρείο της ΚΕΔΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

οι δήμοι με τις μαζικές εισροές μεταναστών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ &

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κάλυμνος  27/ 8 / 2015

Ηλ/κή Δ/νση   :grafeioepikoinwnias@gmail.com

Τηλέφωνο       : 22430- 59141                                                                     

ΦΑΞ                :22430- 59148                                                                            

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με  τον  Πρόεδρο  της  Δημοκρατίας κο  Π.  Παυλόπουλο  συναντήθηκε  χθες 26/8/2015 αντιπροσωπεία της Αυτοδιοίκησης που αποτελείτο από το Προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δημάρχους από νησιωτικούς και παραμεθόριους Δήμους της χώρας.

Στη συνάντηση  παρέστη μεταξύ άλλων και ο δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιω. Γαλουζής.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από  τους  εκπροσώπους  της  Αυτοδιοίκησης  για  τα  προβλήματα  που δημιουργεί στους νησιωτικούς και παραμεθόριους Δήμους, οι οποίοι αποτελούν χώρους πρώτης υποδοχής, η μεγάλη εισροή προσφύγων και παράνομων μεταναστών .

Εκ μέρους του προεδρείου της ΚΕΔΕ, επισημάνθηκε  ότι  το  πρόβλημα  γίνεται  ακόμη  μεγαλύτερο  εξαιτίας  της ουσιαστικής έλλειψης  ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, ενώ παράλληλα έγινε ενημέρωση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  για τις ουσιαστικές ενέργειες και πρωτοβουλίες, που έχει πάρει όλο αυτό το διάστημα η Αυτοδιοίκηση με σκοπό την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατανοώντας την κατάσταση και συμμεριζόμενος τις έντονες ανησυχίες των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, τους ζήτησε να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος, που πλέον αποτελεί όχι μόνον ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό ζήτημα. 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos