Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εθελοντισμός με πηγαίο ανθρωπισμό στο Κέντρο των ΑΜΕΑ

Είναι γνωστό το επίτευγμα του Σωματείου Γονέων & Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρίες «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»: Ίδρυσαν ένα περίλαμπρο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.), στο Αργος. Επίσης είναι γνωστή και η ανθρωπιστική προσφορά των Καλυμνίων για τη στήριξη του Κ.Δ.ΑΠ. Το αξιοθαύμαστο όμως είναι ότι ο εθελοντισμός υπέρ των ΑΜΕΑ συνεχώς εμπλουτίζεται και ενδυναμώνεται.

 Οι ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Φίλιππος Ολυμπίτης, μαζί με τις εκπαιδεύτριες  Αννα Γεωργαρά, Νεκταρία Μαρίνου, Ξανθίππη Γιαμαίου, Ειρήνη Τριανταφύλλου, τη Γραμματέα Κατερίνα Βαρδαούλη, την κοινωνιολόγο Ειρήνη Ξυπολιτά και την κοινωνική λειτουργό Πόπη Γαβαλά, που εργάζονται ως μόνιμο προσωπικό του Κέντρου, επιτελούν μιαν υψηλά κοινωνική αποστολή και βαθιά ανθρωπιστική λειτουργία. Δίνουν την ψυχή τους για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών με αναπηρίες.

Με την ίδρυση του Σωματείου (περίπου προ 20ετίας) λειτούργησαν εργαστήρια υφαντουργίας, αγγειοπλαστικής και καλλιτεχνικών κατασκευών. Από τότε όμως που το Σωματείο και τα παιδιά τους απέκτησαν το εκπληκτικό Κέντρου στο Αργος, ένα Κέντρο που θα το ζήλευαν και τα πιο σύγχρονα εκπαιδευτήρια, τα παιδιά απασχολούνται σε αναβαθμισμένους χώρους και τα εργαστήρια υφαντουργίας, αγγειοπλαστικής και καλλιτεχνικών κατασκευών έγιναν ακόμη πιο παραγωγικά. Επιπλέον, τα παιδιά απέκτησαν και αίθουσα γυμναστικής εξοπλισμένη με σύγχρονα όργανα. Στην εξέλιξη και την κοινωνική καταξίωση του Κέντρου Δ.ΑΠ. του Κέντρου καθοριστική ήταν η κινητικότητα και ακούραστη δραστηριότητα του προέδρου κ. Φιλ. Ολυμπίτη και του Γραμματέα του διοικ. σ/λίου κ. Ηλία Φλάσκου, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.  

Οι τελευταία κατακτήσεις Κέντρου είναι η επέκταση της εκπαίδευσης των παιδιών στη μουσική, από το μουσικό του Δήμου κ. Στάθη Τσαγκάρη, και στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, από την εθελόντρια κα. Μαρία Μπίλλη

– Καναδή που παντρεύτηκε τον Καλύμνιο Γιώργο Μπίλλη. Η κα. Μπίλλη τρεις φορές τη βδομάδα αφιερώνει χρόνο και ώρες διδασκαλίας για τα παιδιά του Κέντρου Δ.ΑΠ. Ακόμη και μαθήματα Αγγλικής προσφέρει σε ΑΜΕΑ, πάντα εντελώς δωρεάν, με παράλληλη ψυχολογική υποστήριξη.

Και η πρόοδος του Κέντρου συνεχίζεται. Οπως μας είπε το προσωπικό του ιδρύματος η εθελοντική προσφορά τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει εντυπωσιακή αύξηση. Συνεχώς νέοι εθελοντές έρχονται στο Κέντρο για να προσφέρουν τις υπηρεσίας τους υπέρ των ΑΜΕΑ, ο καθένας στο τομέα γνώσης και δεξιοτεχνίας που διαθέτει. Παράλληλα, πολλοί επισκέπτες βλέποντας το αξιοθαύμαστο έργο που επιτελείται από το διοικ. σ/λίου και τις εκπαιδεύτριες, προσφέρουν απλόχερα και οικονομική βοήθεια.

Στο Κέντρο Δ.Απ. ΑΜΕΑ, στο Αργος Καλύμνου, οι ανθρώπινες σχέσεις σε όλα τα επίπεδα και το γενικό κλίμα εκπέμπουν χαρά, αισιοδοξία και αύρα ανθρωπισμού. Σε όλους τους χώρους επικρατεί η υποδειγματική τάξη, η απόλυτη καθαριότητα, η χαρά της δημιουργίας και η αισιοδοξία της ζωής.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version