Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τρενάκι μεταφοράς-περιήγησης στην Κάλυμνο (φωτο) Κύριο

Στους κεντρικούς δρόμους της Καλύμνου κυκλοφορεί από 23.7.15

μηχανοκίνητο τουριστικό τρενάκι, που θα μεταφέρει επιβάτες χαρίζοντας σε όσους το προτιμάνε αντί για τα συμβατικά μέσα μεταφοράς (λεωφορείο, ταξί) ένα ρομαντικό, χαλαρό και απολαυστικό ταξιδάκι.

Έχει τρία βαγονάκια και ωραία καμπίνα μηχανοδηγού, ενώ η χωρητικότητά του είναι 45 θέσεων. Η αφετηρία του είναι κάτω από το Δημαρχείο και καθημερινά θα εκτελεί δρομολόγια στο κεντρικό οδικό δίκτυο Πόθιας-Χωριού κάνοντας τον κύκλο των δύο λεωφόρων (ανόδου – καθόδου), αλλά θα επεκταθεί και στον Πάνορμο ανεβαίνοντας μέχρι και τον Γαϊδουρόραχο.

Ιδιοκτήτης της ωραίας αυτής επιχειρηματικής παρέμβασης, που έρχεται να καλύψει ένα κενό της Καλύμνου στον τομέα του τουρισμού, είναι ο νεαρός επιχειρηματίας κ. Τάσος Γ. Ρούσσος (γιος του πρώην δημάρχου κ. Γεωργίου Ρούσσου). Έχει σπουδάσει τοπογράφος μηχανικός, αλλά στη σημερινή ανατρεπτική κινητικότητα των επαγγελμάτων συμπληρωματικά ανοίγει και αυτόν τον τομέα επαγγελματικής ανάπτυξης.

Ο αγιασμός για την επίσημη έναρξη λειτουργίας  τελέστηκε το απόγευμα της 23.7.15, στην αυλή του Αγ. Θεολόγου (ενορία του επιχειρηματία) από τον εφημέριο του ναού π. Νικόλαο Καζαβούλη. Το «παρών» έδωσαν φίλοι και συγγενείς της οικογένειας του κ. Γ. Ρούσσου, και στο τέλος παρατέθηκε μικρή δεξίωση με κεράσματα για τα «καλορίζικα».       

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Έκθεση εικόνων

Argo Kalymnos