Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Φιλόδοξη αναπτυξιακή πρόταση από τον Δ. Γάκη Κύριο

«Η νησιωτική και ορεινή Ελλάδα είναι μια φιλόδοξη αναπτυξιακή πρόκληση για ολόκληρη την Ευρώπη»

 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, Δημήτρης Γάκης, μετά τη σύσταση και συγκρότηση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής συστάθηκε η Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών. Η διαμόρφωση και η διατύπωση ώριμων αναπτυξιακών προτάσεων για την εξάλειψη των ανισοτήτων στις λιγότερο ευνοημένες περιοχές της χώρας και η θεσμική στήριξη των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, θα αποτελέσει τον κύριο άξονα των δραστηριοτήτων μας στην Υποεπιτροπή. Στις προθέσεις μου ως πρόεδρος της Επιτροπής, είναι η έγκαιρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου πάνω σε επίκαιρα ζητήματα κοινωνικής συνοχής, σε αναπτυξιακά προγράμματα και στην αξιοποίηση κάθε δυνατού εργαλείου που αφορούν τις νησιωτικές και ορεινές περιοχές.  Η σύνδεση της συγκροτημένης πολιτικής πρότασης με τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα των πολιτών των ευαίσθητων αυτών περιοχών. Οι συζητήσεις στο Κοινοβούλιο για ολοκληρωμένες αναπτυξιακές προσεγγίσεις που θα λαμβάνουν υπόψη την ευρωπαϊκή εμπειρία και πραγματικότητα, θα υποβοηθήσουν το έργο μας ως βουλευτές στην επεξεργασία και τη διατύπωση προτάσεων που θα διευκολύνουν την αναπτυξιακή πορεία των νησιωτικών και ορεινών περιοχών. Στόχος μας είναι όχι μόνο η θεωρητική συζήτηση για «νησιωτικές πολιτικές», αλλά η εφαρμογή της «νησιωτικότητας» στην πράξη. Με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, με σταθερά βήματα σχεδιασμού και διατύπωσης βιώσιμων προτάσεων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας. Διότι, η νησιωτική και ορεινή Ελλάδα δεν είναι μια γεωγραφική ιδιαιτερότητα. Είναι μια φιλόδοξη αναπτυξιακή πρόκληση για όλη την Ευρώπη».

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

(16/6/15)

-.-

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version