The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Δύο «κόντρα φιλέτα» για ιδιωτική επένδυση (σχόλια!) Κύριο

Η Ψέριμος και τα Θέρμα αποτελούν δύο μοναδικές ευκαιρίες για επενδύσεις,

καθώς διαθέτουν εγγυημένες και ορατές προοπτικές – η Τέλενδος ακόμη δεν αξιολογήθηκε σωστά, ούτε το Κάστρο του Χωριού.

Το γραφικό και σπάνιας φυσικής ομορφιάς νησάκι της Ψερίμου, καθώς και οι μοναδικές θερμοπηγές (τα Θέρμα) που διαθέτει η Κάλυμνος είναι δύο «κόντρα φιλέτα» - με διπλή σημασία ο όρος «κόντρα: Πρώτον, διότι είναι περιζήτητα, γιατί είναι «κόντρα φιλέτα» - σαν το εκλεκτό κρέας του κρεοπώλη, και δεύτερον, διότι προκαλούν δυνατές «κόντρες» μεταξύ δημ. Αρχή και αντιπολιτεύσεων αλλά και μεταξύ δημ. Αρχής και ιδιωτών επενδυτών, με πολιτικές παρενέργειες…   

Για τα Θέρμα προ λίγων ετών εκδήλωσαν ενδιαφέρον Ιταλοί επενδυτές κ.α. Όμως η σημερινή δημ. Αρχή του κ. Γ. Γαλουζή έχει δηλώσει ότι τα Θέρμα αποτελούν εξαιρετική λύση για μια καθαρή δημοτική επένδυση. Ωστόσο είναι άγνωστο πού θα καταλήξει το θέμα (αν καταλήξει…). Αν θα δούμε επένδυση του Δήμου ή επένδυση ιδιώτη.

Για την Ψέριμο πρόσφατα χτύπησε την πόρτα του δημάρχου Ελληνοκαναδός επενδυτής μεγαλοξενοδόχος. Λέγεται μάλιστα ότι ζήτησε να πάρει περίπου τα 2/3 του νησιού με κέντρο ξενοδοχειακής ανάπτυξης τα Μαραθώντα (και οι κάτοικοι… να μείνουν στο νησί τους). Ο κ. δήμαρχος, από τη μια, βλέπει με «καλό μάτι» την τουριστική ανάπτυξη της Ψερίμου, όμως από την άλλη, φοβάται μην του προκύψει καμιά λεόντεια συμφωνία που θα αποβεί στο ξεπούλημα του νησιού.  

Και τα δύο αυτά «φιλέτα» εξετάζονται το καθένα ξεχωριστά, ως δύο ανεξάρτητες  περιπτώσεις/ευκαιρίες για επένδυση στον τουρισμό. Προέκυψε όμως να εκτίθενται στον πάγκο και οι δύο μαζί ως «πακέτο».  Στην περίπτωση αυτή το «έργο» από κοινωνικό  γίνεται «γουέστερν» και, ως γνωστόν από παλιά,  σε κάθε γουέστερν πέφτουν πολλά κορμιά, ενώ οι κομπάρσοι τρέχουν δεξιά-αριστερά συμμετέχοντας στο έργο επ’ αμοιβή. Στην περίπτωση αυτή ο δήμαρχος θα βρεθεί σε πιο περίπλοκη κατάσταση.

Για τις επενδύσεις αυτές όλο το βάρος πέφτει στις πλάτες του κ. Γ. Γαλουζή. Αυτός θα κληθεί να επιλέξει την οδό της αρετής ή την οδό της κακίας, και η οδός της αρετής είναι αποκλειστικά το συμφέρον της Καλύμνου και μόνον αυτό. Οι επενδύσεις ιδιωτών είναι μεν, ειδικά σήμερα στις συνθήκες ισοπεδωτικής οικονομικής κρίσης που περνάμε, ίσως η καλύτερη λύση για να κάνει το νησί βήματα προς την ανάπτυξη, όχι όμως να υπογράψει ο δήμαρχος «μνημόνια» καταδίκης της Καλύμνου. Μια τριτοκοσμική λεόντεια συμφωνία θα σηκώσει θύελλες.  

Τελευταία τροποποίηση στις

5 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Μιας και εξελίχθηκε έτσι αυτή η ωραία "ηλεκτρονική κουβέντα", να προσθέσω στη σημείωση της Φανής (πέλας = πλησίον, ο πέλας είναι ο γείτονας κ.α.) ότι από το επίρρημα αυτό, το "πέλας", έχουμε (με ετεροίωση-ποιοτική μετατροπή- του "ε" σε "ο", όπως τρέφω-τροφή) και τις λέξεις πόλις-πολίτης-πολιτικά, πόλεμος, προσπελάζω(= πλησιάζω κάτι)κ.α. Αναφέρω αυτές τις λέξεις γιατί όχι μόνο ετυμολογικά αλλά και νοηματικά σχετίζονται άμεσα (ή έμμεσα, όπως μπορεί να το δει κανείς) με το συζητούμενο θέμα των επενδύσεων και της αναπτυξιακής πολιτικής.

  • Σύνδεσμος σχολίου Φανή Κουτούζη δημοσιεύθηκε από Φανή Κουτούζη

    Κοιτάξτε πόσα μάθαμε με αφορμή τον ...επίδοξο επενδυτή στην Ψέριμο και στα Θέρμα!Να συνεχίσουμε λοιπόν την εκπαίδευσή μας και να πούμε ότι στο κείμενο του Αισώπου που παραθέτει ο Δανιήλ, η λέξη "πέλας" είναι επίρρημα που σημαίνει πλησίον,κοντά,άρα η τελευταία φράση συμπληρώνεται"τας των πέλας όντων δυστυχήματα"δηλ. μαθαίνουμε από τα παθήματα αυτών που είναι κοντά μας ,των γειτόνων μας.Ευχαριστούμε πολύ, Δανιήλ.
    Φανή Κουτούζη

  • Σύνδεσμος σχολίου Δανιήλ Ζερβός δημοσιεύθηκε από Δανιήλ Ζερβός

    Όταν διάβασα το άρθρο αυτό και τα σχόλια για τον όρο «Λεόντεια συμφωνία» διερωτήθηκα πως άραγε να προέκυψε αυτή η ονομασία;
    Έψαξα λοιπόν, αρχίζοντας από το διαδίκτυο, να βρω απάντηση. Εκεί βρήκα ότι η καταγωγή αυτού του όρου είναι από ένα μύθο του Αισώπου, τον οποίο βρήκα στο βιβλίο «ΑΙΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΦΡΥΓΟΣ ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΗΘΕΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΙΝΩΝ ΩΦΕΛΙΜΩΝ», έκδοσεως Βενετίας 1815, και επειδή πιστεύω ότι έχει αρκετό ενδιαφέρον τον αντιγράφω:
    ΛΕΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΩΠΗΞ
    Λέων καὶ Ὄνος, καὶ Ἀλώπηξ, κοινωνίαν ποιησάμενοι, ἐξῆλθον προς ἄγραν. Πολλῆς οὖν θήρας συλληφθείσης, προσέταξεν ὁ Λέων τῷ Ὄνῳ διελεῖν αὐτοῖς. ὁ δὲ τρεῖς μερίδας ποιησάμενος ἐκ τῶν ἴσων, ἐκλέξασθαι τούτους προυτρέπετο. Καὶ ὁ Λέων θυμωθεὶς τὸν Ὄνον κατέφαγεν. Εἶτα τῇ Ἀλώπεκι μερίζειν ἐκέλευσεν. Ἡ δ᾿ εἰς μίαν μερίδα πάντα σωρεύσασα, ἑαυτῇ βραχύτι κατέλιπε. Καὶ ὁ Λέων πρὸς αὐτὴν· τίς σε, ὦ βελτίστη, διαιρεῖν οὕτως ἐδίδαξεν; Ἡ δ᾿ εἶπεν· ἡ τοῦ Ὄνου συμφορά.
    Ὁ Μῦθος δηλοῖ, ὅτι σωφρονισμοί γίνονται τοῖς ἀνθρώποις τὰ τῶν πέλας δυστυχήματα.

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Φανή, σε ευχαριστώ για τη χρήσιμη και εποικοδομητική σου παρατήρηση πάνω στο νόημα της φράσης "λεόντεια συμφωνία".

  • Σύνδεσμος σχολίου Φανή Κουτούζη δημοσιεύθηκε από Φανή Κουτούζη

    Κύριε Τρικοίλη,
    Ομολογώ ότι δεν ήξερα την έννοια του επιθέτου "λεόντειος". Για όσους λοιπόν είναι στην ίδια θέση με μένα, τους μεταφέρω από τον Μπαμπινιώτη:"Λεόντειος εταιρεία είναι η εταιρεία της οποίας τα περισσότερα μέλη δεν μετέχουν στα κέρδη αλλά στις ζημιές",ενώ το διαδίκτυο γράφει: "Λεόντειος συμφωνία είναι εκείνη που ο ένας εταίρος παίρνει μόνο κέρδη, ενώ ο άλλος έχει όλο τον κίνδυνο της ζημιάς.

    Φανή Κουτούζη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Σπογγαλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

15-04-2024, 08:00 | Κυβέρνηση

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Δελτίο τύπο&u...

Ο ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

10-04-2024, 11:13 | Τέχνες

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μ&epsil...

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

08-04-2024, 12:10 | Κυβέρνηση

Με το Π.Δ. 18 /6-4-2024 Καθορίζεται ότι το διάστημα δ&...

Argo Kalymnos