Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μνημόσυνο του ευεργέτη Νικηφόρου Ζερβού Κύριο

Το ετήσιο μνημόσυνο του ευεργέτη Νικηφόρου Ζερβού (1848-1906)

τέλεσε το Νικηφόρειο 1ο Γυμνάσιο Καλύμνου, στις 12.5.15, στο παρακείμενο του σχολείου ναΰδριο της Αγ. Μαρίνας, δίπλα στο μνήμα του ιδρυτή του σχολείου.

Λειτουργός ήταν ο ιερέας Ισίδωρος Γλυνάτσης, ενώ η παρουσία του κόσμου ήταν πολύ μικρή. Συγκεκριμένα, παρέστησαν ο δήμαρχος κ. Γιάννης Γαλουζής, εκπρόσωποι των δημ. παρατάξεων ,  ο διοικητής του συντάγματος, λίγοι καθηγητές και δ/ντές των γυμνασίων-λυκείων και ελάχιστοι συγγενείς του αειμνήστου ευεργέτη.

Ο ιερομόναχος Νικηφόρος Ζερβός είχε διαθέσει όλη του την περιουσία για να ιδρύσει , το 1906, ένα από τα πρώτα και λαμπρότερα ελληνικά γυμνάσια της Δωδεκανήσου (επί Τουρκοκρατίας), με την ονομασία «Νικηφόρειος Ελληνική Σχολή». Εκπαιδευτικό ίδρυμα που αναδείχθηκε εστία πνευματικής καλλιέργειας και ανάπτυξης του νησιού αλλά και εργαστήρι καλλιέργειας αγωνιστικού εθνικού φρονήματος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version