Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ιδρύεται το Ιστορικό Αρχείο Καλύμνου Κύριο

 

Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης, στη συνεδρίαση του δημ. σ/λίου της 2.4.11, εισηγήθηκε την ίδρυση Ιστορικού Αρχείου, πρόταση η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα.

 Η ίδρυση Ιστορικού Αρχείου Καλύμνου (ΙΑΚ) συζητείται και προβάλλεται ως αναγκαιότητα εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται ότι η υπόθεση βρήκε το δρόμο της. Το πρώτο βήμα έγινε: Η απόφαση του δημ. σ/λίου και, επομένως, εκφράστηκε στην πράξη η πολιτική βούληση, δεν έμεινε στα λόγια. Το δεύτερο βήμα που πρέπει να γίνει είναι το καθοριστικό: Να υλοποιηθεί η απόφαση. Γιατί η ίδρυση του ΙΑΚ απαιτεί συγκεκριμένα βήματα και εφαρμογές. Πάντως, η πολιτική βούληση εκφράστηκε ξεκάθαρα και αυτό ανοίγει καλές προοπτικές.  

Για τη στελέχωση του ΙΑΚ ο κ. δήμαρχος προχώρησε στην επιλογή προσώπων – δεν γνωρίζουμε αν προηγήθηκε συνεννόηση (στην περίπτωση του γράφοντος όχι και ήταν έκπληξη, γιατί μετά από 16 και πλέον χρόνια…). Επέλεξε συνταξιούχους, πιθανόν επειδή θεωρητικά έχουν τον περισσότερο διαθέσιμο χρόνο. Πρόκειται για τους κ.κ. 1) Μηνέττο Κ., 2) Πατέλλη Γ., 3) Χατζηθεοδώρου Γ., 4) Χατζηδάκη Κ., 5) Τρικοίλη Σ. Ωστόσο, το οργανωτικό σχήμα είναι άγνωστο.  

Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν, με πρώτο και σπουδαιότερο τη στέγη του ΙΑΚ. Ο τ. δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος, όταν η δημ. Αρχή προχώρησε στην αγορά του κτήματος στον Αγ. Θεολόγο (φωτο), δήλωσε ότι το νεοκλασικό αυτό σπίτι το βρίσκει κατάλληλο για να στεγάσει το Ιστορικό Αρχείο Καλύμνου. Ο νέος δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης, αναμένεται να  δώσει τις δικές του λύσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις

3 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΦΕΤΖΗΣ δημοσιεύθηκε από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΦΕΤΖΗΣ

  Συμφωνώ με τον ΑΝΤΩΝΗ,γιατί εκτός από τον πετροπόλεμο(και αυτό επειδη δεν εχουν σχολειο,νομίζω)τα παιδιά μας μεγαλωνουν χωρίς να ξέρουν τίποτα για το νησί τους και την Ιστορία του που τόσο εχουν ανάγκη.Ετσι τουλάχιστο θέλω να πιστεύω.ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ!!!!!!!!!

 • Σύνδεσμος σχολίου Α, Τυλλιανακης δημοσιεύθηκε από Α, Τυλλιανακης

  Κατι που πραγματι που ηταν απαραιτητο και ελειπε, εφθασε η ωρα για να γινη η υλοποιηση του πολλυ καλο, μα να μην σταματηση στα λογια. το ευχωμαι και πιστευω πως δεν θα αργηση να το δουμε.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ δημοσιεύθηκε από ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

  Επιτέλους!!!!!!! Οι ...... προύχοντες του νησιού μας αποφάσισαν να κάνουν το αυτονόητο!!!! Όταν όλα τα νησιά έχουν Ιστορικό Αρχείο, εμείς ακόμα ψαχνόμαστε!!!!!Φαίνεται ότι μας είναι αρκετό να γίνονται ιστορικές αναφορές από μεμονωμένους ανθρώπους,προσωπικά blogs κ.λ.π.
  Η εξαγγελία από μόνη της , δε μου λέει τίποτα. Περιμένω να δω πράξεις. Χορτάσαμε από μεγάλα λόγια και φούμαρα!!! ΈΡΓΑ εδώ και τώρα!!!! Νομίζω ότι η προσκλήση για συνεισφορά υλικού, πρέπει να απευθύνεται σε όλους τους έχοντες πηγές ιστορικές. Και - πιστέψτε με - υπάρχουν πολλοί τέτοιοι. Τέλος, γιατί μόνο συνταξιούχοι; Οι ενεργοί λάτρεις της τοπικής ιστορίας τίθενται στο περιθώριο; Μήπως θα έπρεπε και άλλες υπηρεσίες να θέσουν στη διάθεση της επιτροπής τα αρχεία τους; ( Λιμεναρχείο, Αστυνομία κ.ά.)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version