Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι διαρρήκτες κάνουν θραύση, ο πολίτης απροστάτευτος Κύριο

Τα κλεφτρόνια-ναρκομανείς στην Κάλυμνο τελούν υπό ιδιόμορφο καθεστώς:

αστυνομική σύλληψη, δικαστική δίωξη, ποινή λίγων μηνών με αναστολή και επιστροφή στη δράση.

Διάρρηξη με τον ιδιοκτήτη στο κήπο…

Πριν λίγες μέρες συνέβη και το εξής πρωτοφανές, που προοιωνίζεται συνέχεια σε «νέα κόλπα»: Ο ιδιοκτήτης Ι.Τ. (στον Άγ. Γεώργιο Πανόρμου, διατηρεί ενοικιαζόμενα δωμάτια, οικοδομική προέκταση της οικογενειακής του κατοικίας - φωτο), κατέβηκε με τη γυναίκα του στον κήπο για κάποιες δουλειές και όταν ανέβηκαν βρήκαν ανοικτό το σπίτι και να «έχουν κάνει φτερά» ένα laptop, ένα phone, ένα κινητό τηλέφωνο και… 20€ που είχε αφήσει στο κομοδίνο. Το θράσος του διαρρήκτη ξεπέρασε τα συνήθη όρια – τώρα πρέπει, ακόμη κι όταν είμαστε μες στο σπίτι μας, να κρατάμε έναν «κόπανο» για… υποδοχή του διαρρήκτη.

Η συνέχεια-«σούπα»

Πήγε, λοιπόν, στην Αστυνομία το θύμα της διάρρηξης-κλοπής και κατάγγειλε το γεγονός περιμένοντας κάποια ουσιαστική συνέχεια, πλην ματαίως. Έμαθε και από την πιάτσα του σταθμού Χώρας ποιος ήταν ο δράστης – καθώς το κλεφτρόνι την ίδια ημέρα πουλούσε το laptop στο σταθμό. Πήγε στο σπίτι του (στα Θένια Χώρας) και τον βρήκε. Δεν είναι αλήτης με τη συνήθη έννοια του όρου, είναι θύμα κι αυτός των ναρκωτικών. Φοβισμένος αμέσως «λάλησε» λέγοντας το συνηθισμένο: «Θείε ξέρω ποιος είναι. Θα πάω να τον βρω και θα σ’ τα φέρω. Όμως δεν έγινε τίποτα, μάλλον γιατί ο θύτης δεν του έκανε τη «σωστή» πρόταση: να του δώσει προκαταβολικά κάπου 5€ σαν «εύρετρα» - κάτι που έκανε ένας άλλος, Μπροστινός Γ.Χ., θύμα κι αυτός του ιδίου  (που, να τονίσουμε, το «παιδί» επέστρεψε από το ΚΕΘΕΑ «καθαρός» αλλά και δριμύτερος στις διαρρήξεις).

Ποια ήταν η συνέχεια; Ένα μεγάλο Τίποτα. Η Αστυνομία τον πήγε «αυτόφωρο», «καταδικάστηκε» σε 3 μήνες φυλακή με αναστολή(!!!) και επέστρεψε στη βάση του. Όσο για τα κλεμμένα, αυτά «τα έφαγε η μαρμάγκα».

Και οι διαρρήξεις συνεχίζονται

Χθες διέρρηξαν φαρμακείο στην παραλιακή μετά το Δημαρχείο και πήραν κάτι ψιλά από το ταμείο (αναγκαία για την αγορά της δόσης). Επίσης, διέρρηξαν και περίπτερο στην ιχθυόσκαλα (Άγ. Στέφανος), απ’ όπου «εξοικονόμησαν» κι από ‘κει τα αναγκαία για την «αγορά του θανάτου».

Τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες;

Η κατάσταση έγινε εφιαλτική. Πώς να αντιμετωπίσουν οι πολίτες το πρόβλημα, πώς να φυλαχτούν; Ο ιδιοκτήτης-θύμα του Αγ. Γεωργίου αναγκάστηκε να βάλει κάμερες, εξωτερικές και εσωτερικές, για «βιντεοσκόπηση» των διαρρηκτών. Τα ίδια μέτρα πήραν όπως και πολλοί Καλύμνιοι. Δεν τολμούν ούτε εκκλησία να πάνε οικογενειακώς. Πάντα κάποιος μένει στο σπίτι για «σκοπιά».

Καλού-κακού, συνιστούμε, να κρατάνε και ένα μακρύ στειλιάρι για υποδοχή του διαρρήκτη.  

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Μανόλης Ολυμπίτης δημοσιεύθηκε από Μανόλης Ολυμπίτης

    Η κατάσταση πράγματι είναι εφιαλτική.
    Η Κάλυμνος άρχισε πλέον να αποκτά και μεταπτυχιακά στις φυλακές, κι όπως λες τα "παιδιά" αυτά επανέρχονται δριμύτεροι από τις "σπουδές" τους. Κανένας δεν είπε ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν χρήζουν και νοσηλείας, όμως η δική τους κόλαση αγγίζει πλέον την κοινωνία στην καθημερινότητα των απλών πολιτών και μάλιστα των ηλικιωμένων που δίκαια φοβούνται πλέον και γι' αυτή την ζωή τους.
    Τα ερωτήματα είναι: 1. Πόσο καλά πράττει η Αστυνομία το έργο της και αν θα έπρεπε να το επιτείνει 2. Αν οι άρχοντες που "υπηρετούν" τον τόπο σκέφτονται να αναλάβουν κάποιο ενεργό ρόλο για την αντιμετώπιση του φαινομένου και 3. Αν, αφού οι προηγούμενες αρχές δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την κατάσταση, η κοινωνία μας θα έπρεπε να αναλάβει οργανωμένα την κατάσταση, με δράσεις που θα περιλάμβαναν την εύρεση τρόπων αυτοίασής της αλλά και νομικής εξάρθρωσης ενός μάλλον οργανωμένου επαγγελματικού δικτύου εγκλήματος που δρα ανενόχλητα σχεδόν φανερά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version