Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιτυχής η διοικητική αντιμετώπιση, ελλιπής η πολιτική διαχείριση (video) Κύριο

Σάββατο της 2.4.11(1μμ), το διοικ. συμ/λιο της ΑΝΕΚ έδωσε συνέντευξη τύπου για το πρόβλημα με τις καμένες μηχανές του Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ.

 

Πρώτος μίλησε ο τ. δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος και στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ Μιχ. Λελέκης αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό του προβλήματος. Την ενημέρωση των δημοσιογράφων  συμπλήρωσαν ο αντ/δρος κ. Αγ. Σκουμπουρδής, ο  τεχνικός σ/λος και ο νομικός σ/λος της ΑΝΕΚ κ.κ. Β. Ψαρομπάς και κ. Δ. Καρδούλιας, αντίστοιχα. Ο κ. Γιάννη Χριστόπουλος, εκπρόσωπος της προμηθεύτριας εταιρίας ΒΑΡΤΣΙΛΑΡ – πανίσχυρη πολυεθνική στο τομέα των μηχανών πλοίων - ήταν αυτός που δέχτηκε όλο το βάρος αλλά και των «πυρών» των εξονυχιστικών ερωτήσεων (φωτο, από αριστερά: Σκουμπουρδής, Λελέκης, Ρούσσος, Χριστόπουλος, Καρδούλιας, Ψαρομπάς).

Οι πληροφορίες και τα, συνακόλουθα, συμπεράσματα που βγήκαν από αυτή τη συνέντευξη τόπου επιγραμματικά έχουν ως εξής:

1. Οι μηχανές κόστισαν 480.000€ και η επισκευή τους 400.000€, εξ ολοκλήρου πληρωμένη από την ΒΑΡΤΣΙΛΑΡ (υλικά και εργασίες). Όμως η ζημία της ΑΝΕΚ είναι μεγαλύτερη ακόμη, καθώς το Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ θα μείνει ανενεργό, συνολικά, πάνω από 3 μήνες – ο εκπρόσωπος της προμηθεύτριας εταιρίας είπε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε το Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ μέχρι το Πάσχα να ξαναμπεί στα ταξίδια του. Αυτή η διάσταση του προβλήματος θεωρήθηκε μη συζητήσιμη.

2. Την ΑΝΕΚ έσωσε, στην κυριολεξία ο κ. Λελέκης, γιατί με εντολή δική του προχώρησε το περαιτέρω άνοιγμα της μηχανής, για να διαπιστωθεί τελικά όλο το βάθος της μεγάλης φθοράς που είχαν υποστεί οι μηχανές.

3. Από τον πρώτο μήνα λειτουργίας τους οι μηχανές εξέπεμπαν καυσαέρια περισσότερα από το κανονικό και μέσα σε ένα χρόνο η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Στο διάστημα αυτό τα συμφέροντα της ΑΝΕΚ τα κατοχύρωσε με τον καλύτερο τρόπο ο κ. Μ. Λελέκης το δ.σ. της εταιρίας με τις έγγραφες αναφορές (κλέιμς) προς στην προμηθεύτρια εταιρία, γεγονός που «κλείδωνε» τις υποχρεώσεις της ΒΑΡΤΣΙΛΑΡ απέναντι στην ΑΝΕΚ. Ετσι, αν και η προμηθεύτρια εταιρία εξέτασε, τελικά, τις βλάβες των μηχανών έξω από τα χρονικά όρια της σύμβασης που έχει υπογράψει την ΑΝΕΚ, χάρη στις έγκαιρες προειδοποιήσεις του δ.σ. της ΑΝΕΚ (μέσα στο χρόνο της εγγύησης του 1 έτους), «δέθηκε» η ξένη εταιρία. Και παρ’ όλο που η εγγύηση της επισκευής (από τους κανονισμούς της εταιρίας) είναι εξάμηνης διάρκειας, η ΒΑΡΤΣΙΛΑΡ θα συνεχίσει να έχει στην ευθύνη της την πλήρη αποκατάσταση των μηχανών, γιατί πέρα από τα τυπικά την ενδιαφέρει το όνομά της, όπως δήλωσε ο κ. Χριστόπουλος, ο υπεύθυνος της εταιρίας στην Ελλάδα.

4. Η ΒΑΡΤΣΙΛΑΡ κατασκευάζει τα μέρη της μηχανής (και κάθε μηχανής) στην Ολλανδία, συναρμολογεί τι μηχανές στην Κίνα, η οποία είναι η πρώτη χώρα σε κατασκευές πλοίων και ναυτικών μηχανών, και χρησιμοποιεί ανταλλακτικά από Γερμανία.

5. Ο κ. Ρούσσος μίλησε κατ’ επανάληψη για «παραφιλολογία» (μάλλον «παραπολιτική» και μικροπολιτική») που καλλιεργήθηκε όλο αυτό το διάστημα για το κάψιμο των μηχανών του Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ, όμως καμιά ενημέρωση δεν προσέφερε ποτέ, ώστε να βοηθήσει την κοινή γνώμη αλλά και τα ΜΜΕ να έχουν μια υπεύθυνη γνώση των πτυχών του προβλήματος. Δεν έριχνε φως στο σκοτάδι, με την αιτιολογία ότι η ΑΝΕΚ είναι Ανώνυμη Εταιρία και έπρεπε να μη βγαίνουν στη δημοσιότητα τα προβλήματα της, αλλά κατάγγειλε και την «παραφιλολογία».

Για της μηχανές της ΑΝΕΚ δεν υπήρξε καμιά φλυαρία (αν έτσι εννοεί ο κ. Ρούσσος τον όρο «παραφιλολογία») ούτε από τα ΜΜΕ ούτε και από τα πηγαδάκια της κεντρικής πλατείας. Το γεγονός της καταστροφής των μηχανών ήταν αδιαμφισβήτητο και απλούστατα όλοι απαιτούσαν ενημέρωση. Ο κ. Λελέκης προάσπισε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της ΑΝΕ, αλλά η πολιτική διαχείριση της κρίσης ήταν ελλιπής και δημιουργούσε πρόσθετα προβλήματα.   

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ

    Οι μηχανες χαλασαν, οι μηχανες αλλαζονται! Προς τι ολες αυτες οι συζητησεις, συνεντευξεις; Με τοση ασκοπη καταναλωση χρονου, δυναμικου και ενεργειας δεν θα παμε ποτε μπροστα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version