Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαντά με… πάθος

Για το αλαλούμ του δημ. σ/λίου της 18/2/15 και τις εντάσεις πάνω στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών,

 τις απόψεις μας τις δημοσιεύσαμε στις 19/2/15. 

Όμως στο άρθρο μας εκείνο μεταξύ άλλων στιγματίσαμε και το «φάλτσο»  του δημ. σ/λου της 4ης αντ/τευσης , της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ), του κ. Σακ. Χούλη, για τη δήλωσή του στην κάμερα του ΑΙΓΑΙΟ TV (που έπαιξε την επομένη το απόγευμα) με την οποία αναφερόμενος στην Καλόλιμνο χρησιμοποίησε τη φράση «γκρίζα ζώνη». Εμείς μιλήσαμε για «φάλτσο» και το αποδώσαμε στην εκτός ορίων έξαψη της στιγμής.

Έξι μέρες μετά το δημοσίευμά  μας αυτό, στις 25/2/15, η Λαϊκή Συσπείρωση, με  δελτίο τύπου, εξέδωσε  μια πύρινη απάντηση γεμάτη πάθος και πολιτική εμπάθεια.  Καταφέρθηκε, εμμέσως πλην σαφέστατα, στην ΑΡΓΩ και το δημοσιογράφο της, χρησιμοποιώντας (ως σημειολογικό μήνυμα) την παροιμιακή φράση που εγώ χρησιμοποίησα  για τον πολιτικό του φίλο, τον επικεφαλής της 2ης αντ/τευσης, τον κ. Δ. Διακομιχάλη, ο οποίος με μια του «καλοπροαίρετη»  συμβουλή, σε μυστική συνεννόηση, παρέσυρε τον κ. δήμαρχο σε λάθος απόφαση. Η φράση ήταν: «Φοβούμαι τους Δαναούς και δώρα φέροντας». Και γιατί λέω  φίλο του τον κ. Διακομιχάλη; Γιατί πρώτος εκείνος  στιγμάτισε με πολλή αυστηρότητα την επίμαχη φράση του Χούλη περί «γκρίζας ζώνης», αλλά  ο κ. Χούλης την «κατάπιε» με τη μία, αν και ακούστηκε ηχηρά από το ΑΙΓΑΙΟ TV. Ο κ. Χούλης δε βγάζει κιχ για τον κ. Διακομιχάλη. Επιλέγει το στόχο που θέλει…  

Τι μου καταλογίζει ο κ. Χούλης

Επιγραμματικά σημειώνω (γιατί το δ.τ. μπορεί να το διαβάσει ο αναγνώστης στη φωτο και στο επισυναπτόμενο) τι μου καταλογίζει ο νέος πολιτικός του νησιού μας:  α) Υπερασπίζομαι τα αστικά κόμματα και βάζω πλάτη στην πολιτική τους που είναι η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Τα κόμματα που  υπέγραψαν τη συνθήκη του Μάαστριχτ.  β) Υπερασπίζομαι τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ.  γ) Περίπου, δε βλέπω τι έκανε το ΝΑΤΟ στην Κύπρο. δ) Είμαι υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έφερε τόση φτώχεια στο λαό μας.

Τέτοια τρελά και ασυνάρτητα, προϊόντα  τρικυμίας εν τω κρανίω. Απάντηση δε θεωρώ σκόπιμο να δώσω. Απαξιώ. Είναι και νέος άνθρωπος, θα το αποφύγω. Ρωτάω μόνο: Όλα αυτά τα έκανα εγώ - μαζί με το 95% του Ελληνικού λαού;

Ελπίζω τουλάχιστον να μη νομίζει ότι με φόβισε ή ότι με κόλλησε στον τοίχο… Καλό είναι να προσέχει περισσότερο.

Για αντικειμενική ενημέρωση

Παραθέτω το απόσπασμα του άρθρου μου που αναφέρεται στον κ. Χούλη. Να διαβάσει ο αναγνώστης την τότε τοποθέτησή μου και να διαβάσει την απάντηση Χούλη:

[…]  Και ο κ. Χούλης προχώρησε πιο επικίνδυνο: σε δήλωσή του, στην αίθουσα του δημ. σ/λίου και στην ίδια κάμερα, χαρακτήρισε  την περιοχή της Καλολίμνου «γκρίζα ζώνη», που σημαίνει ζώνη αμφισβητούμενης εθνικής κυριαρχίας.  Το πιστεύει αυτό κ. Χούλης; Θα είναι τρελό κάτι τέτοιο, το αποκλείουμε.  Πάντως, γεγονός είναι ότι  είπε ό,τι ακριβώς  ισχυρίζονται και διακηρύσσουν οι Τούρκοι.  Δεν του αρκούσε ο όρος  «επιτηρούμενη ζώνη», αφού είναι η συνοριακή γραμμή Ελλάδας-Τουρκίας; Αλλά, η ένταση και η εκτός ορίων έξαψη οδηγεί σε τέτοια λεκτικά «φάλτσα», τα οποία όμως ακούγονται στην αίθουσα του δημ. σ/λίου, από δημ. σύμβουλο και μετά αναπαράγονται στα τοπικά κανάλια, για να ακούνε οι Τούρκοι τέτοιες «απόψεις». 

Το δ.τ. του κ. Χούλη είναι στη φωτο και επισυνάπτεται κάτω από αυτό μου το σημείωμα. Πατήστε το pdf

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ δημοσιεύθηκε από ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΣ

    Η ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΚΑΛΎΜΝΟΥ,ΑΠΆΝΤΑ ΜΕΝ ΜΕ "ΠΑΘΟΣ" ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΜΕ ΦΌΒΟ ΑΦΟΎ ΈΚΑΝΕ ΓΆΡΓΑΡΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΌ ΤΟΥ κ. ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ...
    ΟΎΤΕ ΛΕΞΗ!!! ,
    ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΏΡΗΣΕ ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΆΧΙΣΤΗ ΔΙΆΨΕΥΣΗ ΤΩΝ ΌΣΩΝ ΔΉΛΩΣΕ Ο κ. ΧΟΥΛΗΣ, ΚΑΙ ΑΝΑΦΈΡΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΓΏ ΕΠΙΒΕΒΑΙΏΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΕΙΠΩΘΗΣΑΝ ΟΣΑ ΕΓΡΆΦΗΣΑΝ!!
    ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΣΤΟΙ ΘΕΜΑ ,ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΜΕ ,ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΩΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version