Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

To νέο κοινωνικό συμβόλαιο με την Ευρώπη θα πρέπει να έχει σαφή οικολογικό χαρακτήρα.

 H ρητή αναφορά του Πρωθυπουργού στις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά την ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου (New Deal) με την Ευρώπη είναι απόλυτα λογικές, αλλά ανεπαρκείς χωρίς μια ισχυρή οικολογική διάσταση. Προτάσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για την ενεργειακή μετάβαση προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εξοικονόμηση, για την ανακύκλωση και την ανάκτηση πολύτιμων υλικών από τα απορρίμματα, για την έμφαση στις σιδηροδρομικές μεταφορές, για την υποστήριξη της ποιοτικής βιολογικής γεωργίας ενάντια στα μεταλλαγμένα, δεν μπορούν να λείπουν από μια νέα Ευρωπαϊκή Συμφωνία και έναν αναπροσανατολισμό των ευρωπαϊκών επενδύσεων. Είναι πλέον επιστημονικά αποδεκτό ότι οι προτεινόμενες πράσινες επενδύσεις δημιουργούν πληθώρα θέσεων εργασίας και παράλληλα θωρακίζουν την οικονομία και την κοινωνία απέναντι στην ενεργειακή ανασφάλεια, στην κλιματική αλλαγή και σε άλλους περιβαλλοντικούς κινδύνους.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Φ. Γκανούλης δήλωσε σχετικά: "Οι Οικολόγοι Πράσινοι, σε κοινή καμπάνια με τους Ευρωπαίους Πράσινους, εδώ και χρόνια υποστηρίζουμε την υιοθέτηση ενός Ευρωπαϊκού Green New Deal. Ο κ. Βαρουφάκης είχε δείξει ενδιαφέρον. Καιρός είναι να το επιβεβαιώσει και στις δηλώσεις του. Άλλωστε βρισκόμαστε ως Οικολόγοι Πράσινοι σε διαδικασία πρόσκλησης κλιμακίου των Ευρωπαίων Πράσινων προκειμένου να διασαφηνιστούν ζητήματα που άπτονται του GND καθώς και της απαιτούμενης βοήθειας τόσο σε πολιτικό όσο σε τεχνοκρατικό επίπεδο."

 Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version