Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Περισσότερη ψυχραιμία, μεγαλύτερη προσοχή στην ανάγνωση, περισσότερη ευθύνη» Κύριο

Απάντηση κ.  Γαλουζή στον κ. Μαστροκούκο για την κοινωφελή εργασία.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ &

 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Κάλυμνος    6/ 2 /2015                      

Ταχ. Κώδικας  : 852 00                                                                                                 

Ηλ/κή Δ/νση   :grafeioepikoinwnias@gmail.com

Τηλέφωνο       : 22430- 59141                                                                     

ΦΑΞ                :22430- 59148                                                                            

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Mε πολύ μεγάλη «αγωνία» έσπευσε ο κος Γ. Μαστροκούκος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κάλυμνος-ενότητα-αναγέννηση» να ανακοινώσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την απουσία του Δήμου Καλυμνίων από τους πίνακες που αφορούν το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Θα ήταν προτιμότερο -προτού σπεύσει- να διάβαζε με μεγαλύτερη προσοχή το σχετικό ΦΕΚ 165/23-1-2015 καθώς και την ΚΥΑ με α.π. 97241/16-1-2015 την οποία επικαλείται, όπου αναφέρεται ρητά στην «κατάρτιση νέου πίνακα με υπηρεσίες του Κράτους, Ο.Τ.Α., ΝΠΔΔ κτλ που έχουν τη δυνατότητα να δεχθούν άτομα για να παράσχουν κοινωφελή εργασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 82 του Ποινικού Κώδικα, και του Άρθρου 64 του Σωφρονιστικού Κώδικα».

Κάτι που σημαίνει ότι το πρόγραμμα αυτό αφορά την μετατροπή των περιοριστικών της ελευθερίας ποινών, σε κοινωφελή εργασία παρεχόμενη από άτομα που έχουν προηγουμένως καταδικαστεί σε φυλάκιση και μέσω των αναφερόμενων άρθρων του Ποινικού και Σωφρονιστικού Κώδικα, καθορίζονται οι ειδικές προϋποθέσεις που διέπουν τη λειτουργία αυτού του προγράμματος.

Δεν αφορά λοιπόν σε καμία περίπτωση το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για το οποίο  έχουμε ήδη καταθέσει προτάσεις ως Δήμος,  έχουμε λάβει την τελική έγκριση για 29 θέσεις και βρισκόμαστε εν αναμονή της κατάρτισης του τελικού πίνακα. Όπως δε, διαβεβαίωσε ρητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κος Γ. Πατούλης σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο κο Ιω. Γαλουζή, το πρόγραμμα θα εκτελεστεί κανονικά όπως προβλέπεται.

Περισσότερη ψυχραιμία από εδώ και στο εξής, μεγαλύτερη προσοχή στην ανάγνωση και περισσότερη ευθύνη στην ενημέρωση προς τους συμπολίτες μας, έχουμε να συστήσουμε στον κο Γ. Μαστροκούκο και την παράταξή του. Γιατί ασφαλώς δεν θα θέλαμε να δεχθούμε ότι παραπληροφορεί εσκεμμένα με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων .

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Ανοίξτε το συνημμένο χτυπώντας πιο κάτω το σύμβολο ΥΥΥΥΥΥ

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version