Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έπεσε η πρώτη «καμπάνα» για το ΧΑΔΑ: 40.000€ Κύριο

Η τυφλή πολεμική που εμπόδισε την κατασκευή του ΧΥΤΑ και παρέτεινε τη λειτουργία

του καιόμενου σκουπιδότοπου, στα Γιαννοχώραφα, έφερε στο Δήμο το πρώτο πρόστιμο των 40.000€, για το εξάμηνο 1ανουράριος-Ιούνος 2015. Δηλαδή, η ετήσια «ποινή» θα είναι 80.000€.

Ο  ΧΥΤΑ ξεκίνησε επί δημαρχίας Γ. Ρούσσου, αλλά η τότε αντ/τευση του  κ. Δ. Διακομιχάλη κήρυξε ανελεή πόλεμο μέχρις εσχάτων, καταγγέλλοντας ότι ο εργολάβος χωρίς πήρε 500.000€ για έργο που δεν έκαμε. Και ότι ο δήμαρχος καταπάτησε ιδιωτική έκταση γης.  

Και με σημαία το «σκάνδαλο ΧΥΤΑ» ο κ. Διακομιχάλης κέρδισε τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Όμως, παρά τις προεκλογικές τους «δεσμεύσεις», ούτε το σκάνδαλο μπόρεσε να αποδείξει, ούτε το ΧΥΤΑ να ολοκληρώσει. Άφησε το σκουπιδότοπο να καίει καθ’ όλη τη θητεία του. Και το πιο σπουδαίο για τους πολιτικούς αλλά και τους ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες, δεν «άνοιξε μύτη». Νεκρική σιγή των πάντων.

Αλλά το πρόβλημα έμενε άλυτο και γινόταν όλο και πιο επικίνδυνη πληγή. Τα χρόνια πέρασαν, οι παρατάσεις εξαντλήθηκαν και τώρα καλείται ο Δήμος να πληρώσει το αντίτιμο της πολιτικής του ανευθυνότητας. Και ποιος Δήμος να πληρώσει; Προφανώς, ο Δήμος του σήμερα, του κ. Γ. Γαλουζή. Οι προηγούμενοι αναμένεται να ασκήσουν και αυστηρή κριτική, που δεν ολοκληρώθηκε το έργο εγκαίρως.  

Ευτυχώς υπάρχει παράθυρο ελπίδας και αισιοδοξίας. Μέχρι τον Ιούνιο, που εκπνέει η προθεσμία καταβολής του προστίμου, αν ο Δήμος υπογράψει συμβόλαιο με εργολάβο για την αποκομιδή και διαχείριση των σκουπιδιών σε τόπο και με τρόπο που θα έχει εξασφαλίσει ο εργολάβος με δική του ευθύνη, το πρόστιμο αποτρέπεται.  

Επομένως, από δω και πέρα την ευθύνη αναλαμβάνει ο νέος δήμαρχος, ο κ. Γ. Γαλουζής.

Τον ρωτήσαμε σχετικά και μας είπε ότι ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανάθεση της εργολαβίας αυτής.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos