Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα κόμματα στην Κάλυμνο «καταγράφουν ζημίες»

ΝΔ και ΑΝΕΛ βολεύτηκαν, οι άλλοι ψάχνονται.

Η ΝΔ με 32,62% (33.344 σταυρούς) πήρε τη 2η θέση στη Δωδ/νησο και έβγαλε με 1 βουλευτή, ενώ στην Κάλυμνο βγήκε πρώτη με 37,50%  (3.322 στ.).

Οι ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου με 5.33% (5.452 στ.) στη Δωδ/νησο και 9,62% στην Κάλυμνο,  μπορεί να μην κέρδισε έδρα, αλλά έβγαλε υπουργό και όχι μόνο, ως συνεργαζόμενος με τον Τσίπρα. Μεγάλη και ιστορική νίκη!  

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μεγάλος νικητής, αφούέβγαλε 3 στους 5 βουλευτές. Όμως, ενώ είχε όλες τις προϋποθέσεις να πάρει και 4η έδρα, αν έβαζε Καλύμνιο υποψήφιο βουλευτή, το «απέφυγε». Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε στην Κάλυμνο σοβαρό «λογαριασμό» ηγεμονικής πολιτικής παρουσίας, χωρίς πολιτικάντηδες κομματάρχες.

Το ΠΑΣΟΚ διαλύθηκε εντελώς.  Στη Δωδεκάνησο 7,77%, στην Κάλυμνο μόλις 5,69%, με ηγετική ομάδα του «κλίματος Δ. Διακομιχάλη», πρώην δημάρχου και φίλου του κ. Ευ. Βενιζέλου. Ο "ήλιος του ΠΑΣΟΚ" σκοτείνιασε και πνέει τα λοίσθια.

Το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργού, φτερό στον άνεμο: 2,27%  στη Δωδ/νησο (2,4% πανελλαδικά) και 1,77% (157 σταυροί) στην Κάλυμνο. Ο τοπικός αρχηγός κ. Γ. Ρούσσος, πρώην δήμαρχος, και οι ακόλουθοί του δεν μπόρεσαν να κερδίσουν κάτι καλύτερο. 

Το ΚΚΕ ικανοποιημένο με 4,52% (460 στ.). Υπάρχει πάντα η σταθερή εκλογική του δύναμη.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΑΡ, «το φάντασμα». Στη Δωδ/νησο 0,71%  και στην Κάλυμνο 1,7%!

Αυτά τα κόμματα στο πρόσφατο και στο απώτερο παρελθόν είχαν στην Κάλυμνο και στη Δωδεκάνησο μια σοβαρή παρουσία. Σήμερα κάνουν «καταγραφή των ζημιών», όπως στα χωριά και τις πόλεις μετά από σεισμούς ή μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα.  Στην περίπτωση όμως των κομμάτων δεν υπάρχουν αποζημιώσεις.

Όμως το κύπελλο της χρυσής νούλας παίρνουν «δικαιωματικά» τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όλα μαζί στην Κάλυμνο και όλο το δίκτυο Δωδεκανήσου. Ο κ. Δ. Κρεμαστινός, με την προσωπικότητα και το δίκτυο ψηφοφόρων που διαθέτει, έφερε 1 έδρα στο  ΠΑΣΟΚ της Δωδ/νήσου σαν «φύλο συκής».

Τώρα θα αρχίσουν οι φλυαρίες για συνέδρια των δύο ΠΑΣΟΚ.  

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version