Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο κ. δήμαρχος για τα λεωφορεία, Leander, ΚΕΠΑ

Τρία σοβαρά θέματα απασχολούν την κοινωνία της Καλύμνου: 1) τα εξαφανισμένα

λεωφορεία του Δήμου,  2) η πρόοδος του Leander Αλιείας, που ξεκίνησε πριν 7 χρόνια και ακόμη… ταξιδεύει στα πέλαγα,  3) η ίδρυση στην Κάλυμνο υποκαταστήματος ΚΕΠΑ (για όσους έχουν ανάγκη να πιστοποιήσουν την αναπηρία τους).

Και για τα τρία αυτά πρέπει απαντά στην ΑΡΓΩ ο κ.  δήμαρχος, τον οποίο επισκεφθήκαμε στο γραφείο του και πήραμε μια σύντομη αλλά πλήρως ενημερωτική συνέντευξη.

Τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας, αφού, για πρώτη φορά (!), πέρασαν από ΚΤΕΟ (φυσικά με προηγούμενη πλήρη επισκευή) και 2 απ’ αυτά είναι έτοιμα να βγουν στην κυκλοφορία αύριο-μεθαύριο, το αργότερο τη Δευτέρα (19/1/15).  Άλλα 2 λεωφορεία θα είναι έτοιμα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και το 5ο λεωφορείο τις επόμενες ημέρες θα είναι στην Κάλυμνο. Να τονιστεί ότι για πρώτη φορά ο Δήμος ακολούθησε πιστά τη νομιμότητα: ΚΤΕΟ, ασφάλειες, άδειες κυκλοφορίας.

Αλλά, εκτός από τα 5 αυτά λεωφορεία, στα άμεσα σχέδια του κ. δημάρχου είναι η αγορά 2 νέων λεωφορείων.  Προς το παρόν ο Δήμος θα έχει 5 λεωφορεία και στο άμεσο μέλλον θα τα αυξήσει σε 7.

Το Leander Αλιείας έχει φτάσει στο τέλος της γραφειοκρατικής του ταλαιπωρίας. Μάλιστα έφτασε να είναι πια θέμα εργολάβου (της 3Κ – Κρούσκου) το πότε θα αρχίσουν οι εργασίες. Πάντως, το σημαντικό είναι ότι δεν κινδυνεύει να χαθεί κανένα έργο.  

Ωστόσο εμείς επισημάναμε στον κ. δήμαρχο ότι το Καταδυτικό Κέντρο, στα Αργινώντα, ενώ περιμένει τη μουσειολογική μελέτη (θα φιλοξενήσει θαλασσινό μουσείο), το κτίριο έχει υποστεί σοβαρές φθορές από την εγκατάλειψη 4 ετών της προηγούμενης δημ. Αρχής – η οποία παρέλαβε το έργο (2010) από τον ηττημένο των εκλογών κ. Γ. Ρούσσο προβαίνοντας σε ηχηρές δηλώσεις ότι όχι μόνο θα το ολοκληρώσουν, αλλά θα το  κάνουν πολύ καλύτερο, πλην όμως το εγκατέλειψαν ολοσχερώς. Ο κ. δήμαρχος απάντησε ότι θα γίνουν όσες επισκευές απαιτηθούν.

Για το ΚΕΠΑ ο κ. Γαλουζής εξέφρασε την ικανοποίησή του, για μια ακόμη φορά, καθώς το κέντρο αυτό απαλλάσσει πολλούς Καλύμνιους (περίπου 50 το μήνα) από την ταλαιπωρία των μετακινήσεων  στην Κω και τη Ρόδο. Τώρα πια θα πιστοποιείται η αναπηρίας τους στην Κάλυμνο.

 

Σε μια επόμενη συνέντευξη μας θα αναφερθούμε  σε άλλα πολύ σοβαρά θέματα της Καλύμνου.

Τελευταία τροποποίηση στις

3 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου AM δημοσιεύθηκε από AM

    Ανάπτυξη ...

    Μια δύσκολη υπόθεση ζητούμενο για όλους .
    Τι είναι ανάπτυξη ? Ιεραρχείται ?
    Μπαίνουν προτεραιότητες ? Τίθεται τυχόν όνειρο προς πραγματοποίηση ?
    Δηλαδή . υπάρχει περιβάλλον αναπτυξιακό ? πόροι ? υποδομές ? πχ είναι ανάπτυξη τα λεωφορεία ?
    Οι δρόμοι ? Το αποχετευτικό ? Το νερό ? έχουμε θέσει ποσοστικοποίηση αναπτυξιακή ? που βρισκόμαστε και που στοχεύουμε ?
    Και με τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους που έχουμε εκτός προγραμμάτων υπάρχει στόχος-όνειρο για ΑΝΑΠΤΥΞΗ ?
    Ποιος είναι αυτός ? Τα έχει όλα αυτά ανάγκη η Κάλυμνος ? Μήπως περιορίστηκε ?
    Απομονώθηκε ? ή είναι όλα καλά και πάμε παρακάτω ? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ? ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΨΑΧΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ..

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Καιβέβαια είναι σοβαρό το αποχετευτικό, όπως είναι, δυστυχώς, και πολλά άλλα: ΧΥΤΑ, σπηλαίωση λιμενοβραχίονα (που κρύβει και πολιτική σπηλαίωση...) κ.λπ. Εγώ επέλεξα να ρωτήσω μόνο για 3 θέματα. Θα επανέλθω σύντομα και για άλλα.

  • Σύνδεσμος σχολίου ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  ΜΑΓΚΟΥΛΙΑΣ δημοσιεύθηκε από ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΓΚΟΥΛΙΑΣ

    ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΧΗΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version