The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το «ναυάγιο του ΠΑΣΟΚ & η φιγούρα του ΚΙΔΗΣΟ

Πανελλαδικά το ΠΑΣΟΚ βουλιάζει, στην Κάλυμνο έσπασε και πάλι στα κομμάτια

που είχε συναρμολογηθεί, από τότε που είχε ανέβει στην εξουσία, από το 1981.

Πρώτη φορά στην Κάλυμνο το Κίνημα… κατεβαίνει διασπασμένο- διαλυμένο σε δύο κομμάτια: στο ΠΑΣΟΚ και στο ΠΑΣΟΚ 2, που έβγαλε ταυτότητα ως Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ).

Επίσης, πρώτη φορά δεν κατεβαίνει τοπικός υποψήφιος ούτε από το ΠΑΣΟΚ, ούτε από το ΠΑΣΟΚ 2 - ΚΙΔΗΣΟ.

Το ΠΑΣΟΚ Καλύμνου (των 16.000 κατοίκων και είχε πάντα την εκλογικά πρωτοπορία) βολεύτηκε με την υποψηφιότητα Καλυμνιάς που μένει μόνιμα στην Αθήνα.  Κάποτε γινόταν χαλασμός για το ποιος θα είναι ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Τώρα όλοι την «κάνανε κανονικά με μικρά πηδηματάκια», αλά Γκερέκου,  και απλά δηλώνουν ότι στηρίζουν το κόμμα – ενώ κοινό μυστικό είναι ότι πολλοί από παλιά στηρίζουν Και…  υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ.

Ο μόνος που βγήκε στον αέρα, με τηλεφωνική παρέμβαση στο ΑΙΓΑΙΟ TV, είναι ο τέως δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης, προσωπικός φίλος του κ. Βενιζέλου, όχι όμως και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ.  

ΚΙΔΗΣΟ (ΠΑΣΟΚ 2)

Το ΚΙΔΗΣΟ ψάχνει την ταυτότητά του. Αλλά κανείς δεν κατάλαβε το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου σε τι διαφέρει από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου (που έχει και όραμα εθνάρχη) ή από το παλαιό εκείνο ΚΟΔΗΣΟ του Γ. Πεσματζόγλου;   

Τοπικά, στην Κάλυμνο, μιλάει  ένας και μόνον, ο πρώην δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος. Ο ίδιος «εκπρόσωπος» της τοπικής οργάνωσης ή ομάδας ή συντροφιάς… ο ίδιος αρχηγός, καθοδηγητής, θεωρητικός-ιδεολόγος. Όμως ο κόσμος ακούει να του περιγράφουν μια πορεία προς το πυκνό σκοτάδι, προς το αχανές.

Και το κωμικό είναι ότι τοπικά  ξαναζεσταίνεται η διάσπαση των πασόκων στα πρόσωπα των Διακομιχάλη-Ρούσσου. Μία από τα ίδια εδώ και τριάντα χρόνια.

Μοιάζουν εκπληκτικά

Σε ένα πράγμα μοιάζουν εκπληκτικά τα δύο τοπικά ΠΑΣΟΚ. Είναι έτοιμοι και οι μεν και οι δε(ν), αν προκύψει μετεκλογικά καμιά συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να «σκάσουν μύτη» και να φωνάξουν… ότι είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάποιο υπουργό ή υφυπουργό. Εννοείται για το καλό του έθνους. Γιατί άκουσαν τη φωνή της πατρίδας.

Είναι οι άνθρωποι που είχαν ταυτίσει την πολιτική αποκλειστικά με την άσκηση της εξουσίας. Και το σπουδαιότερο, μιας εξουσίας που τους έδινε τη δύναμη και το δικαίωμα όλα να τα σφάζουν, όλα να τα μαχαιρώνουν και πρώτα-πρώτα τους εσωκομματικούς «αντιπάλους». Πρώτοι θεμελίωσαν, σε τοπικό επίπεδο, τη διάσπαση. Εδώ και δεκαετίες συντηρούν οι τοπικοί πασοκάριοι  (με τις πλάτες βουλευτών και υπουργών του ΠΑΣΟΚ) δύο τοπικά ΠΑΣΟΚ.

Η Κάλυμνος είναι γυμνή από στελέχη. Και λόγω της γύμνιας της κατάντησε ανυπόληπτη.

Όλοι έχουν «εκπαιδευτεί» μόνο στο να εξουσιάζουν. Τώρα τέλειωσε η εξουσία τους.  Και καθώς βλέπουν ότι ένας προεκλογικός τους «αγώνας», ως υποψήφιοι βο(υ)λευτές, δεν θα απέδιδε… καρπούς, την κοπάνησαν.  

Από δω και πέρα όλο το κακό της μικροπολιτικής, όλο το καταστροφικό «παιχνίδι» θα μεταφερθεί στο «γήπεδο» του Δήμου.

Διάσπαση με ιστορία

Είναι αστεία η έκπληξη και η θλίψη για τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, στην κορυφή και στη βάση. Πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Κάλυμνο αλλά και πανελλαδικά τα βλέπαμε εδώ και χρόνια να σέρνονται πολιτικά. Ξέχασαν απέβαλαν κάθε έννοια σοσιαλισμού και γαντζώθηκαν στην πρύμνη της κυβερνητικής-ιδεολογικής εξουσίας της ΝΔ, απολάμβαναν τα αγαθά της κυβερνητικής ισχύος και πολλοί απ’ αυτούς είχαν φτάσει να συμπεριφέρονται και να δρουν ως επικίνδυνοι ακροδεξιοί. Φυλαγόσουν πια περισσότερο από τους πασόκους – «συντρόφους» παρά από κάθε άλλο κόμμα. Τώρα ψευτοκλαίνε στις όχθες του ποταμού της Βαβυλώνας για το χαμό της Σιών.

Και έχουν το θράσος να ζητάνε και πάλι την εξουσία, αυτοί που σαν νεροκουβαλητές της ΝΔ και του ακραίου φιλελευθερισμού, δημιούργησαν  1,5 εκατομμύριο άνεργους και φτωχοποίησαν το 1/3 του πληθυσμού, έδιωξαν στο εξωτερικό τους νέους.

Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου κατρακύλησε στην κεντροδεξιά με κεντροαριστερές αερολογίες. Το ΚΙΔΗΣΟ είναι μια ξεθωριασμένη φιγούρα, που ψάχνει προς τα πού πέφτει η δημοκρατία και προς τα πού ο σοσιαλισμός. Και τα δύο αυτά κόμματα στην Κάλυμνο έχουν αρχηγούς και στελέχη που διασπώνται και ανασυγκολλώνται  σε μια αέναη κυκλική κίνηση. Έχουν ζαλίσει το λαό, του προκαλούν ναυτία.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΧΕΣ

01-05-2024, 18:31 | Σπογγαλιεία

Η Ν.Ε. Β.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

01-05-2024, 11:32 | Σπογγαλιεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τιμούμε την Εργατική Πρω&tau...

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΙΘΡΙΔΑΤΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

30-04-2024, 11:15 | Τέχνες

H Amok Time Arts και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πα&rh...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

29-04-2024, 09:38 | Περιφέρεια

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ&...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Argo Kalymnos