Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Νίκη των εμπόρων-επιχειρηματιών η κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ

Ιστορική η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας

να καταργήσει το Δημοτικό Φόρο Δωδεκανήσου.

Ανατρέπει εμπορικές λειτουργίες και αναπτυξιακές διαδικασίες, καθώς, από τη μια, οι έμποροι και επιχειρηματίες απαλλάσσονται από το «μεσαιωνικό χαράτσι», όπως κατάγγελλαν, αλλά, από την άλλη, οι Δήμοι χάνουν σημαντικούς πόρους. Και, να υπογραμμίσουμε, σε δήμους σαν τη Ρόδο και την Κω κλείνει απότομα η κάνουλα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Τώρα θα πρέπει να αναζητήσουν πηγές αναπλήρωσης των χαμένων εσόδων τους. Στην «άλλη όχθη» οι έμποροι και επιχειρηματίες πανηγυρίζουν για τη μεγάλη τους νίκη, καθώς κερδισμένη πια θα είναι η επιχειρηματικότητα και το εμπόριο.

Λογικά αναμένεται από δω και πέρα αναμένεται μείωση των τιμών, αφού αυτές δε θα περιέχουν το επιπλέον βάρος του δημοτικού φόρου. Αυτά τόνισαν σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν στο Εμπορικό Επιμελητήριο, το μεσημέρι της 16/12/14, οι εκπρόσωποι των εμπόρων και επιχειρηματιών της Καλύμνου.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version