Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ολη η Κάλυμνος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου (21 φωτο & 2 video) - παρατηρήσεις Κύριο

Ο πολύ καλός καιρός έδωσε την ευκαιρία στους Καλύμνιους να κατακλύσουν την παραλιακή λεωφόρο προς Αγ. Στέφανο και να χαρούν μια λαμπρή παρέλαση των παιδιών τους.

Στις 10:30΄έγινε η Δοξολογία στον ι. μητρ. ναό του Χριστού, προεξάρχοντος του πρωτοσυγκελεύοντος π. Ι. Χαλκίτη και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δάσκαλος κ. Νομ. Κόκκινος, ο οποίος τόνισε τον εθνικό-θρησκευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα της Επανάστασης του ’21.

Ακολούθησε Τρισάγιο στο Ηρώο, κατάθεση στεφάνων και στη συνέχεια η παρέλαση. Τη βουλή εκπροσώπησε ο κ. Γ. Κασσάρας, ενώ παρών ήταν και ο πρ. υπουργός κ. Γ. Βαληνάκης.

Το απόγευμα, στο Αναγνωστήριο, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση, στην οποία ομιλητής ήταν ο φιλόλογος κ. Δ. Τσιλιβερδής, με θέμα: «Η ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας και η προετοιμασία του της Ελληνικής Επανάστασης». Ακολούθησε σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τη χορωδία του 6ου Δημ. Σχολείου υπό τη δ/νση του μουσικού κ. Π. Χριστοδούλου.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1) Η παρέλαση έγινε, για πρώτη φορά, στη νέα παραλιακή λεωφόρο, γιατί αυτό ήταν προεκλογική «δέσμευση» του κ. δημάρχου. Το τμήμα αυτό της παραλιακής είναι πολύ πιο μεγάλο από το άλλο της κεντρικής πλατείας, όπου πάντα γίνονται οι παρελάσεις, όμως αυτή η άνεση χώρου πνίγηκε εντελώς από την κακή διάταξη του κόσμου. Και ενώ οι προδιαγραφές ήταν για μια καλύτερη παρέλαση, η πράξη έβγαλε χειρότερη.

2)  Δεν θα εκφράσω γνώμη για το αν πρέπει να γίνονται εναλλάξ οι παρελάσεις, μια στην κεντρική πλατεία και μια προς Αγ. Στέφανο, και όχι σταθερά σε ένα χώρο. Το βέβαιο είναι ότι η «χρήση» των παρελάσεων σε εθνικές επετείους για την ικανοποίηση προεκλογικών «δεσμεύσεων» είναι λάθος, γιατί καθιστά εθνικές εκδηλώσεις «εργαλείο» μικροπολιτικής. Έπειτα, αν ζητήσει και το Χωριό μια παρέλαση στα Τσίκουδα, θα ανταποκριθεί ο κ. δήμαρχος στο «αίτημα του λαού»; Κάποτε βέβαια ο κ. δήμαρχος δοκίμασε κάτι παρόμοιο. Σχεδίασε να κάνει μια στη Χώρα και μια στην Πόθια τις Δοξολογίες για τις εθνικές επετείους (ή μόνο για την 7η Μαρτίου), για ειδικούς λόγους. Το «σχέδιο» όμως» απέτυχε παταγωδώς.  

3)  Οι παρελάσεις μπορούν να γίνουν πράγματι καλύτερες στη νέα μας παραλιακή. Όμως, αν ο κ. δήμαρχος θέλει να μείνει σταθερός και ακλόνητος σ’ αυτή την προεκλογική του υπόσχεση, ας φροντίσει να γίνεται πιο σωστά η διαχείριση του χώρου. Γιατί αυτό το φετινό μπουκάρισμα της πλατείας υποβάθμισε την παρέλαση.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Αναπλιώτη Κατερίνα δημοσιεύθηκε από Αναπλιώτη Κατερίνα

    Πολύ όμορφες και συγκινητικές εικόνες για όλους εμάς που δεν είμασταν στην Κάλυμνο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version