Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θανατηφόρα πτώση αναρριχητή στα Αργινώντα Κύριο

Ελβετός αναρριχητής , 44χρονος,  βρήκε ακαριαίο  θάνατο, το απόγευμα της 21ης Ιουλίου 2014,

από πτώση 30 μ., σε αναρριχητικό πεδίο της  Κακιάς Σκάλας του κόλπου των Αργινωντών (φωτο).

Τραγικοί αυτόπτες μάρτυρες  του συγκλονιστικού αυτού οικογενειακού δράματος ήταν η σύζυγος του άτυχου αναρριχητή και τα τρία του παιδιά.   

Μέσα σε λίγα λεπτά από τη συντριπτική πτώση του αναρριχητή, έσπευσαν στον τόπο του ατυχήματος η Ομάδα Διάσωσης και το ασθενοφόρο. Ο νεκρός μεταφέρθηκε ταχύτατα στο νοσοκομείο, όπου όμως έγινε η τυπική διαπίστωση του θανάτου του.

Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης έσπευσε να προσφέρει κάθε συνδρομή  ψυχολογικής συμπαράστασης και στήριξης στην πληγείσα οικογένεια, αλλά  δε χρειάστηκε καθώς η σύζυγός πήρε τα παιδιά της και αναχώρησε για τη χώρα της, για να υποδεχτεί εκεί τη σορό του δύσμοιρου συζύγου και πατέρα.

Η αιτία της πτώσης, σύμφωνα με τον κ. δήμαρχο και τις αρμόδιες δημοτικές πηγές πληροφόρησης,  ήταν ο κακός χειρισμός που έκανε ο αναρριχητής στην αλλαγή των κρίκων κατά τη διαδικασία της κατάβασης του.

Στις αναρριχητικές διαδρομές, όπως βεβαιώνει την καλυμνιακή κοινή γνώμη ο πεπειραμένος αναρριχητής κ. Θεοδωρόπουλος, δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα, καθώς η συντήρηση των διαδρομών είναι άψογη.

Ο κ. δήμαρχος την επομένη (22.7.14) εξέδωσε ο ακόλουθο δελτίο τύπου:

*

Χθες 21/07/2014 Ελβετός Αναρριχητής έπεσε από την διαδρομή fred στο πεδίο magouliaswallύψους 30 μέτρων στην περιοχή Κακιά Σκάλα με αποτέλεσμα δυστυχώς να χάσει τη ζωή του.

Στο σημείο του δυστυχήματος μετέβησαν αμέσως η ομάδα διάσωσης και το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο Νοσοκομείο έσπευσαν ο Δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου κ. Γ. Χατζησμάλης προσφέροντας κάθε δυνατή στήριξη και βοήθεια στην οικογένεια του άτυχου αναρριχητή.

Η σύζυγός του, που τυγχάνει και η ίδια αναρριχήτρια, ήταν παρούσα στο συμβάν και σε ερώτηση του Δημάρχου, παρουσία τοπικού δημοσιογράφου, ανέφερε ότι δυστυχώς το τραγικό δυστύχημα οφείλεται καθαρά σε ανθρώπινο λάθος.

Ο Δήμος μας και όλος ο Καλυμνιακός Λαός εκφράζει βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου αναρριχητή.  

 

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com
Argo Kalymnos