The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

“ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ , ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ !”

        Και ποιος δε θέλει να βλέπει ευτυχισμένα τα παιδιά του; Και για να είναι ευτυχισμένα τα μικρά μας, θέλουν να είναι δημιουργικά και να εκφράζονται ελεύθερα.

        Από τη γέννησή του ένα παιδί παρατηρεί και αντιλαμβάνεται όσα συμβαίνουν γύρω του και επικοινωνεί με τους υπόλοιπους χαμογελώντας, «κουβεντιάζοντας» στη γλώσσα του, βάζοντας αντικείμενα στο στόμα του και αρχίζοντας να κάνει τα πρώτα του βήματα.

        Μετά τα δύο έτη αρχίζει η λεκτική του επικοινωνία με τις επίμονες ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις για τα πάντα. Στην πορεία κάνοντας το βήμα από τη μικρή κοινωνία της οικογένειας στη δυναμική της ομάδας του σχολείου μαθαίνει τη συνεργασία με άλλα παιδιά. Είναι η ώρα του παιδικού σταθμού, όπου αρχίζει η διεργασία του αισθήματος της ιδιοκτησίας, με το παιδί να ξεπερνά την κτητικότητά του και να μαθαίνει ότι «μοιράζομαι  δε σημαίνει χάνω». Έτσι αρχίζει να χτίζεται η φιλία, η συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες και να αποκτιέται η εμπιστοσύνη στον έξω κόσμο. Συγχρόνως ξεκινά και η επαφή με τον απέραντο κόσμο των ηλεκτρονικών. Έτσι κι αλλιώς τα σημερινά παιδιά θα ζήσουν σε μια νέα πραγματικότητα, όπου η μάθηση συνδέεται με τη μέθοδο της έρευνας και της ηλεκτρονικής τεχνολογίας. Για παράδειγμα, με το ηλεκτρονικό βιβλίο διαβάζουν, παίζουν ταυτόχρονα και έχουν δυνατότητα να αυτενεργήσουν.

        Σε όποιο στάδιο της ανάπτυξής τους κι αν βρίσκονται έχουν ανάγκη να διερευνούν, να παίζουν, να ανακαλύπτουν νέα υλικά και να τα ανακατεύουν, να συνδυάζουν αντικείμενα, να καταστρέφουν αυτό που φτιάχνουν και να το ξαναδημιουργούν. Ο πειραματισμός, οι ζημιές και η ανασύνθεση είναι μες στο καθημερινό τους πρόγραμμα. Και όλα αυτά δε συμβαίνουν μόνο κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, αλλά και στον ελεύθερο χρόνο των παιδιών, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

        Είναι προφανής, λοιπόν, η ανάγκη τους να εκφραστούν ελεύθερα και να δημιουργήσουν. Το παιχνίδι παίζει σημαντικό ρόλο σ’ αυτό. Και το απολαμβάνουν είτε μόνα τους είτε με την παρέα των φίλων τους. Ενεργοποιούν όλοι τη φαντασία τους και δημιουργούν παιχνίδια ρόλων, στρατηγικής, δύναμης, διαγωνισμούς κ.α. Ενθουσιάζονται με τα σπορ και κάθε είδους άθληση. Λαχταρούν να εκτονωθούν σωματικά με αυτόν τον τρόπο και η γλυκιά κόπωση τους φέρνει ικανοποίηση. Στις στιγμές πάλι που θέλουν να χαλαρώσουν επιλέγουν τη συντροφιά των επιτραπέζιων παιχνιδιών, των βιβλίων και των διαφόρων ηλεκτρονικών.

        Είναι θαυμάσια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε το καλοκαίρι και να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργήσουν και να παίξουν όπως τα ευχαριστεί.  Η πολύωρη παραμονή στις παραλίες, οι θαλάσσιες ενασχολήσεις, οι εκδρομές, οι κατασκηνώσεις ή ακόμη και οι συναθροίσεις όλων των φίλων σε ένα σπίτι, όπου θα συζητούν και θα παίζουν είναι το έναυσμα για το γέμισμα των μπαταριών τους, το οποίο θα χρειαστούν και για την επόμενη σχολική σεζόν.Κι όταν οι ενήλικες βοηθούν τα παιδιά να καλλιεργήσουν αυτήν τη δημιουργικότητά τους, εκείνα θα τους ευγνωμονούν αργότερα.     

 

                                                                                                                       Wink

Τελευταία τροποποίηση στις
Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Σ. Τρικοίλη

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Ημερολόγιο Blog

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Argo Kalymnos