Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μουσική βραδιά απρόσμενα ωραία (video) Κύριο

Συναυλία-έκπληξη ήταν αυτή του πολιτιστικού συλλόγου «ΑΜΟΝΙ», τα βράδυ της Παρασκευής,

27/6, στο Ανοικτό Δημοτικό Αμφιθέατρο Χώρας (αυτή πρέπει να είναι η ονομασία του  χώρου αυτού).

Η 18μελής μικτή χορωδία Νορβηγών (12 γυναίκες, 6 άνδρες) Arkadia υπό τη διεύθυνση της Ελληνο-Νορβηγίδας Μαριλένας Ζλατάνου,  συνοδευόμενη από τρεις εξαίρετους μουσικούς της ορχήστρας της, στο βιολί, το βιολοντσέλο και το πιάνο, εντυπωσίασαν το ακροατήριο με την ωραιότατη διασκευή έργων του Μίκυ Θεοδωράκη από το «Άξιόν εστί» και του Απόστολου Καλδάρα από  τη «Μικρά Ασία».

Η χορωδιακή διασκευή για τριφωνία, ήταν είχε μουσικό χρώμα κλασικού τραγουδιού, και η συνοδεία της μικρής ορχήστρας συνέθεταν ένα δεμένο μουσικό σύνολο, εκπληκτικής ταύτισης στο ρυθμό και την έκφραση.

Η επιτυχία όμως της Νορβηγικής αυτής χορωδίας οφειλόταν, κατά κύριο λόγο, στη διεύθυνση της μαέστρου Ζλατάνου, η οποία μετέδιδε στη χορωδία και στην ορχήστρα την αύρα του ρυθμού της και το επικό στοιχείο που έβγαζαν οι κινήσεις των χεριών της αλλά και του σώματός της. Ήταν η μαέστρος που, με το φωνητικό της ταλέντο και την πρόδηλη μουσική της παιδεία, παράλληλα με τη διεύθυνση της χορωδίας ερμήνευε ως σοπράνο υψηλών προδιαγραφών τραγούδια του Θεοδωράκη και του Καλδάρα.

Ήταν μια μουσική βραδιά απρόσμενα ωραία. Και μόνο η επιλογή τους στα τραγούδια αποδεικνύει την αγάπη τους προς την Ελλάδα και τη μουσική της.

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version