Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

1ος στα Δωδεκάνησα & 10ος πανελλαδικά Κύριο

Ο Καλύμνιος μαθητής Μικές Εμμ. Τσαμπουνάρης, του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου, αναδείχτηκε 1ος στα Δωδεκάνησα

και ανέβηκε στο 10ο σκαλί της πανελλήνιας κατάταξης με βαθμό 90,5 (στην κλίμακα των 100), κατά τον 28ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας (ΠΜΔΧ), στο επίπεδο των μαθητών της Β΄ Λυκείου.  

Η επιτυχία του Καλύμνιου μαθητή είναι πολύ μεγάλη και η ΑΡΓΩ συγχαίρει θερμά τον ίδιο, τους γονείς του και τους καθηγητές του.

Η Εταιρεία Ελλήνων Χημικών στις 22/3/16 διεξήγαγε τον ΠΜΔΧ μεταξύ των μαθητών Λυκείου σε δύο επίπεδα, στο επίπεδο της Β΄ Λυκείου και στο επίπεδο της Γ΄. Τα αποτελέσματα  βγήκαν στις 22/6/14 και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Χημικών.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Πάνω στα αποτελέσματα του 28ου ΠΜΔΧ έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1.   Ο Μικές Τσαμπουνάρης ήρθε 1ος στη Δωδεκάνησο (β. 90,5) με την Βασιλακοπούλου Χριστίνα του 3ου ΓΕΛ Ρόδου να ακολουθεί έχοντας βαθμό 85.

2.   Ο Καλύμνιος μαθητής πανελλαδικά ανέβηκε στο 10ο σκαλί, αν και φέρεται στην 19η θέση, και τούτο γιατί ισοβαθμούν 10 μαθητές ως εξής: με βαθμό 95,5  3 μαθ., με β. 95  2 μαθ., με β. 92,5  2 μαθ., και με β. 90,5  3 μαθ.

3.   Να προσθέσουμε ότι από την Κάλυμνο πέρασαν τη βάση και είναι ανάμεσα στους 345 επιτυχόντες πανελλαδικά άλλοι επτά (07) Καλύμνιοι μαθητές: από το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου Κων. Μεϊμάρης (β. 64). Μιχ Ζαΐρης (β. 63,5), Σωτ. Παπαγεωργόπουλος (β. 63), Θεοφ. Ρούσσος (β. 63), Μιχ. Σκυλλάς (β. 63), από το 2ο ΓΕΛ Καλύμνου Καρατζάς Δημ. (β. 63), Μαρία Ολυμπίτου (β. 63), Φίλ. Παντελής (β. 63).

 

4.   Στο διαγωνισμό μεταξύ των μαθητών της Γ΄ Λυκείου 1η στη Δωδεκάνησο αναδείχτηκε η Άρτεμις Ζαΐρη, του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου, με βαθμό 91, και ακολουθεί η Τριανταφυλλά Παρασκευή, του 2ου ΓΕΛ Ρόδου, με βαθμό 83,5.   

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους γονείες τους.   

Τελευταία τροποποίηση στις

3 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Αυτό, Μανόλη, ότι δηλαδή οι μαθητές Μιχ. Σκυλλάς, Μαρία Ολυμπίτου και Φίλ. Παντελής αν και ήταν της Α΄Λυκείου διαγωνίστηκαν με τους μαθητές της Β΄Λυκείου, αυξάνει κατά πολύ την αξία της επιτυχίας τους.
    Μπράβο στα παιδιά!

  • Σύνδεσμος σχολίου Μανόλης N. ΟΛΥΜΠΙΤΗΣ δημοσιεύθηκε από Μανόλης N. ΟΛΥΜΠΙΤΗΣ

    Ας σημειωθεί, ότι τα παιδιά Μιχ. Σκυλλάς, Μαρία Ολυμπίτου και Φίλ. Παντελής από το 2ο ΓΕΛ Καλύμνου διαγωνίστηκαν, αν και μικρότεροι, αφού είναι μαθητές μόλις της Α' Λυκείου, εν τούτοις κατόρθωσαν να διακριθούν.

  • Σύνδεσμος σχολίου Δανιήλ Ζερβός δημοσιεύθηκε από Δανιήλ Ζερβός

    Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά για την πολύ σημαντική επιτυχία τους στον 28ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας (ΠΜΔΧ) της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.
    Ιδιαίτερα θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στους γονείς των παιδιών, διότι με την φροντίδα και την ανατροφή που τους δίδουν τα κάνουν ικανά να κατακτήσουν γνώση και να αναδειχθούν νικητές.
    Τέλος αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια στους καθηγητές που τα δίδαξαν και τους εμπέδωσαν τις ειδικές εκείνες γνώσεις στο, όχι και τόσο εύκολα προσιτό μάθημα της Χημείας, με την επίδειξη των οποίων διακρίθηκαν στον διαγωνισμό.
    Η κατάκτηση της 1ης θέσης στη Δωδεκάνησο τόσο στο επίπεδο της Β΄ τάξης από μαθητή του 1ου ΓΕΛ, όσο και στο επίπεδο της Γ΄ τάξης από μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ αφενός, και ο σημαντικός αριθμός των Καλύμνιων μαθητών και των δύο Λυκείων που πέρασαν το όριο του 60% της μέγιστης βαθμολογίας και στις δύο τάξεις, αποτελούν πηγή χαράς και υπερηφάνειας για κάθε Καλύμνιο.
    Μπράβο παιδιά! Καλή συνέχεια στις σπουδές σας, και εις ανώτερα!
    ΔΑΝΙΗΛ Α. ΖΕΡΒΟΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version