Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΡΟΥΣΣΟΥ:

ΑΠΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ΣΕ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ «ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΠΕΡΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ)

 Εισήγηση-πρόταση του Δημήτρη Διακομιχάλη στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 02 Μαρτίου: Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει μέγιστο έννομο συμφέρον με όλα τα μέσα που διαθέτει πολιτικά, ένδικα και άλλα, να μην επιτρέψει να σταματήσει την λειτουργία της οποιαδήποτε δραστηριότητας δημοτικών ή ιδιωτικών συμφερόντων που είναι εγκατεστημένη και λειτουργεί στην περιοχή μετά το Λαφάσι προς το Βαθύ, καθώς και πιθανή επέκταση, ανάπτυξη και εγκατάσταση τους στο μέλλον.

 

Εισήγηση- πρόταση του Δημήτρη Διακομιχάλη στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 09 Μαρτίου. Κατόπιν των νέων στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση μας μετά από την υπ’ αριθμό 44/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Καλυμνίων στερείται της δυνατότητας χρησιμοποίησης ενδίκων μέσων με τα οποία να διασφαλίσει την λειτουργία δημοτικών και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις αυτές που λειτουργούν στην περιοχή Λαφάσι προς Βαθύ είναι ενταγμένες στην προοπτική διαμόρφωσης, μιας ολοκληρωμένης βιομηχανικής περιοχής η οποία συμβάλλει και θα συμβάλλει στο μέλλον ουσιαστικά στην ανάπτυξη του νησιού μας δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Αυτονόητη είναι δε η υποχρέωση του Δήμου να προασπίσει και να διαφυλάξει οπωσδήποτε τα θιγόμενα νόμιμα συμφέροντα του, αποτελεί όμως ταυτόχρονα δέσμευση και αμετάκλητη απόφαση της Δημοτικής Αρχής να διασφαλίζει τις απαραίτητες βασικές προϋποθέσεις ανάπτυξης και προκοπής του κοινωνικού συνόλου. Το Δ.Σ έχοντας υπόψη τα παραπάνω για τις ανάγκες απογραφής κτιρίων και πληθυσμού, κατοικιών έτους 2011 αποφασίζει να απογραφεί το Λαφάσι ως αυτοτελής οικισμός.

Από τις παραπάνω δύο προτάσεις του Δημάρχου Καλυμνίων κ. Δημήτρη Διακομιχάλη με διαφορά μιας εβδομάδος θα ήταν σκόπιμο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις εξής δύο αντιφατικές φράσεις: 1. «Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει μέγιστο έννομο συμφέρον με όλα τα μέσα που διαθέτει πολιτικά, ένδικα και άλλα, να μην επιτρέψει να σταματήσει την λειτουργία της οποιαδήποτε δραστηριότητας δημοτικών ή ιδιωτικών συμφερόντων». 2. « Κατόπιν των νέων στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση μας μετά από την υπ΄ αριθμό 44/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Καλυμνίων στερείται της δυνατότητας χρησιμοποίησης ενδίκων μέσων με τα οποία να διασφαλίσει την λειτουργία δημοτικών και ιδιωτικών επιχειρήσεων».

Ερώτηση 1η: Ποια είναι τα νέα στοιχεία τα οποία περιήλθαν σε γνώση της Δημοτικής Αρχής?

Ερώτηση 2η: Μόλις χθες ημέρα Τετάρτη 09 Μαρτίου 2011 ο κ. Δημήτρης Διακομιχάλης πληροφορήθηκε και κατάλαβε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι υπεράνω των νόμων και της δικαιοσύνης?

Ερώτηση 3η: Την περασμένη Τετάρτη 02 Μαρτίου 2011 υπήρχε κάποια εγκύκλιος ή νομοθεσία που έδινε την δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο να απαγορεύσει (να μην επιτρέψει) το κλείσιμο οποιασδήποτε δημοτικής ή ιδιωτικής επιχείρησης και κάποιοι «κακοί» άνθρωποι αντί να πάνε να πετάξουν τον χαρταετό τους και να φάνε την λαγάνα τους, πήγαν από τα χαράματα στην Βουλή για να αλλάξουν την νομοθεσία για να αναγκαστεί η Δημοτική μας Αρχή να έρθει σε γνώσιν της νέας νομοθεσίας και να μην έχει δικαίωμα να προστατέψει τις δημοτικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις πέρα και έξω των νόμων και των δικαστηρίων?

Ερώτηση 4η: Στο χρονικό διάστημα της μιας εβδομάδας που μεσολάβησε ανάμεσα στα δύο Δημοτικά Συμβούλια της 2ης και 9ης Μαρτίου είχατε κάποια επίσημη αλληλογραφία τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε νομικό επίπεδο με υπηρεσίες πιο πάνω από τον Δήμο που σας παρείχαν νέα δεδομένα βάση των οποίων διορθώσατε την λαθεμένη και άστοχη απόφαση του 1ου Δημοτικού Συμβουλίου? Αν ΝΑΙ ποια είναι αυτά τα στοιχεία που ήρθαν εις γνώσεις σας και τα οποία δεν αναφέρατε καθόλου στο Δημοτικό Συμβούλιο?

Ερώτηση 5η: Αν πράγματι υπήρχε τέτοια νομοθεσία η οποία αλλάχτηκε κάτι που αποτελεί νέο δεδομένο μπορείτε να μας πείτε ποια είναι για να μπορέσουμε να ενημερωθούμε και εμείς έτσι ώστε μελλοντικά ¨ου μη γένοιτο¨ να μπορέσουμε να την χρησιμοποιήσουμε?

Ερώτηση 6η: Τι μέρα και τι ώρα λάβατε τα νέα δεδομένα για τα οποία λάβατε γνώση με αποτέλεσμα να καταλάβετε ότι δεν έχει δικαίωμα το Δημοτικό Συμβούλιο να μην επιτρέψει το κλείσιμο δημοτικών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων?

Ερώτηση 7η: Ποιος ο λόγος που ορίσατε το έκτατο Δημοτικό Συμβούλιο 1:00 μμ .ώρα που οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ενδιαφερόμενοι και εμπλεκόμενοι ήταν εργαζόμενοι και αναγκάστηκαν να απουσιάσουν από την εργασία τους για να παραστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο? Τι θα πείραζε να ξεκινούσε 4:00 με 5:00 μμ?

Από τις παραπάνω δύο αντιφατικές προτάσεις του δημάρχου Καλυμνίων κ. Δημήτρη Διακομιχάλη διαπιστώνει κανείς εύκολα ότι ήταν πολύ εύκολο από την αρχή η Δημοτική Αρχή να περάσει ομόφωνα με δική της πρόταση το Λαφάσι ως αυτοτελή οικισμό και να μην αναγκαστεί να γελοιοποιηθεί όπως έγινε τις τελευταίες 20 ημέρες με δύο αναβολές Δημοτικών Συμβουλίων, με ένα επεισοδιακό Δημοτικό Συμβούλιο και με ένα ταπεινωτικό για την δημοτική ομάδα και τον κ. Διακομιχάλη Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι φανερό σε όλους πλέον ότι ήταν μία μεγάλη ήττα που δέχτηκε ο Δημήτρης Διακομιχάλης πιεζόμενος από μερικά στελέχη της δημοτικής του ομάδας τα οποία σε οποιαδήποτε άλλη απόφαση του αρχηγού τους δεν θα ακολουθούσαν παραταξιακή γραμμή και θα τον εξέθεταν.

Εγκλωβισμένος λοιπόν ο κ. Διακομιχάλης χωρίς την παραμικρή αιτιολογία ευτυχώς για τους κατοίκους του Λαφασιού υποχώρησε στις ενδοπαραταξιακές πιέσεις και έφερε την 2η πρόταση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Μαρτίου η οποία είναι ναι μεν πλήρως αντιφατική με την πρόταση που έκανε πριν από μια εβδομάδα στο 1ο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά δίκαιη και ανακουφιστική για τους κατοίκους του Λαφασιού.

Ειλικρινά επειδή η χθεσινή «παράσταση» θα μπορούσε να αποτελέσει περιεχόμενο σατιρικής εκπομπής γι’ αυτό και η παραπάνω ερωτήσεις που απευθύνονται στην Δημοτική Αρχή. Πιστεύει κανένας ότι ο κ. Διακομιχάλης μέσα σε αυτή την εβδομάδα που μεσολάβησε από το ένα Δημοτικό Συμβούλιο στο άλλο έλαβε γνώση νέων δεδομένων και στοιχείων και ότι ένας τέτοιος έμπειρος πολιτικός μπορούσε να ισχυρίζεται ότι το θεσμικό όργανο που λέγεται Συμβούλιο είναι υπεράνω των νόμων και της δικαιοσύνης? Όποιος το πιστεύει αυτό θέλει να ζει μέσα σε ουτοπίες. Πάντως η ουσία με το πέσιμο της αυλαίας της θεατρικής παράστασης «Το Λαφάσι αυτοτελής οικισμός» αφήνει τους κατοίκους του Λαφασιού ικανοποιημένους ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΝ και νικητή τη γνώση στην πολιτική. Και λέμε ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΝ, διότι μπορεί να φαίνεται σήμερα ότι το θέμα για το Λαφάσι έχει τελειώσει με την ψήφιση του στο Δημοτικό Συμβούλιο ως αυτοτελή οικισμό, αλλά μην ξεχνάμε ότι οι δύο αποφάσεις που πάρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 02 Μαρτίου 2011 δεν έχουν καταργηθεί στο σύνολο τους αλλά έχουν τροποποιηθεί μερικώς με αποτέλεσμα να υπάρχουν δύο εντελώς αντιφατικές αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εφησυχάζει τους κατοίκους και επιχειρηματίες του Λαφασιού οι οποίοι ασχέτως την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο άμεσο ή έμμεσο μέλλον μπορεί να βρεθούν εκτεθειμένοι.

Επειδή μέχρι στιγμής κανένα από τα δύο τοπικά τηλεοπτικά κανάλια δεν έχει προβάλει το Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης 2 Μαρτίου 2011 θα ακολουθήσει ένα μόνο απόσπασμα με την πρώτη πρόταση του Δημάρχου Καλυμνίων από το Συμβούλιο εκείνο ελπίζοντας από αύριο με σεβασμό στην δημοσιογραφική τους δεοντολογία τα δύο τοπικά κανάλια να μεταδώσουν ολόκληρο το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης. Επίσης ακολουθεί και απόσπασμα του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 09 Μαρτίου 2011 με την αντιφατική πρόταση ως προς το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του δημάρχου Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη.

Πρέπει να τονιστεί ιδιαιτέρως και να αναγνωριστεί η συνεπείς χωρίς φραγμούς και διλλήματα στάση της ηλεκτρονικής και έντυπης εφημερίδας «ΑΡΓΩ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ» του κ. Τρικοίλη Σακελλάρη η οποία από την πρώτη στιγμή δεν κράτησε σιγή ιχθύος αλλά με διακριτικότητα στην αρχή και με καυστικότητα και αυστηρή κριτική στο τέλος ενημέρωσε σωστά και έγκυρα τους αναγνώστες της καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας των «παθών» της Δημοτικής Αρχής. (από: georgina, 13/3/11, 6:15΄μμ)

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Για μας τους ιθαγενείς… Γ. Πατέλλης, Ψάλτες »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version