Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Λαμπρός ο εορτασμός της Ορθοδοξίας στην ι. μητρόπολη Κύριο

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας (13.3.11) γιορτάστηκε στον ι. μητροπολιτικό ναό του Σωτήρος Χριστού με κάθε λαμπρότητα.

Χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, ο οποίος ερμήνευσε στο πολυπληθές εκκλησίασμα το νόημα του εορτασμού  της Ορθοδοξίας και εξήρε τη σημασία του ιστορικού και θρησκευτικού αυτού γεγονότος. Τη μεγάλη αυτή μέρα της Ορθοδοξίας  τίμησε με την παρουσία του και ο Στρατός διά του διοικητή του Συντάγματος Ευζώνων Καλύμνου κ. Βασ. Τσιάκου και του λοχαγού κ.  Γ. Μπίνα.

Μετά τη Θ. Λειτουργία ακολούθησε η σύντομη ακολουθία για την αναστύλωση των εικόνων και εν συνεχεία η περιφορά των εικόνων γύρω από την εκκλησία. Προπορεύονταν οι άγιες εικόνες που έφεραν στα χέρια τους παιδιά, έπονταν ο συνταγματάρχης με εικόνα του Χριστού και ο λοχαγός με την εικόνα της Παναγιάς, και ακολουθούσε επικεφαλής του εκκλησιάσματος ο μητροπολίτης με τον εφημέριο της εκκλησίας, τον διάκονο και τους ιεροψάλτες. Μετά την επιστροφή στην εκκλησία η ακολουθία περατώθηκε με το Μέγα Προκείμενο «Τις Θεός μέγας», το οποίο  έψαλλαν οι χοροί των ιεροψαλτών και ο ιερός κλήρος.

   

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version