Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Κατ. Κλωνάρη: Δημοτικές Εκλογές - Δύο παραδείγματα ψεύδους και διαστρέβλωσης (video) Κύριο

Επίλογος ή συνέχιση του πλειοψηφικού παραμυθιάσματος της Καλύμνου?

 

Το πρώτο παράδειγμα σκόπιμης παραποίησης της αλήθειας αφορά ένα ανήκουστο δελτίο τύπου, που αν προερχότανε από κάποια μνησίκακη, θρησκόληπτη, σκοταδιστική ύπαρξη, μπορεί να μας άφηνε αδιάφορους. Όταν όμως τέτοιες αναφορές γράφονται από άτομα που κατέχουν Διδακτορικό της Φιλοσοφικής Σχολής Ελληνικού Πανεπιστημίου μας αποκαλύπτουν την πραγματική ταυτότητα και ποιότητα όχι μόνο του συγγραφέα αλλά και όλης της ομάδας που τον κουλαντρίζει. Τι άραγε  βρήκε ο ποιητής να στιγματίσει; Την εμφάνιση κάποιας αντίπαλης παράταξης σε έναν εσπερινό κάποιου Αγίου, ενώ, όπως ισχυρίζεται το πεφωτισμένο δελτίο τύπου, αυτή η ομάδα δεν είχε ξαναπάει στον εσπερινό αυτό!! Για φανταστείτε θεματολογία για δελτίο τύπου! Και από ποιους μάλιστα; Από μια Δημοτική Αρχή που κουβάλησε ολόκληρο Δεσπότη να κάνει αγιασμό για το φράξιμο μιας τρύπας στο λιμάνι (ΒΊΝΤΕΟ) και μάλιστα εν γνώσει της ότι αυτό το ψευτοεργάκι αποκατάστασης ήταν καταδικασμένο από χέρι! Τι ωραίο ρόλο που κλήθηκε η εκκλησία να παίξει τότε! Τώρα, όμως, ξαφνικά,  τους ίδιους ανθρώπους τους συνεπήρε το θρησκευτικό τους αίσθημα για τη δήθεν προεκλογική υποκρισία των αντιπάλων τους και εξοργισμένοι από το ανοσιούργημα  το δημοσιεύουν με Δελτίο Τύπου στα κανάλια!

Δεύτερο παράδειγμα. Βλέπουμε στις οθόνες μας μια παρέλαση από υποψήφιους της παράταξης του κ. Διακομιχάλη φουντωμένους με υπερηφάνεια να καυχιόνται για το μεγάλο επίτευγμα της χρηματοδότησης και διοργάνωσης των Αναρριχητικών Φεστιβάλ Καλύμνου από την North Face . Έχει γεμίσει το Μασούρι με αναρριχητές, μας λένε, όλο καμάρι, σαν να ήταν η προσωπική τους success story.

 

Ποια είναι η αλήθεια;

Δικαίως, λοιπόν,  διερωτάται ο μέσος Καλύμνιος: πού ήταν αυτοί οι άνθρωποι στα 8 χρόνια της Δημαρχίας Ρούσσου όταν στρώνονταν ο δρόμος για την σημερινή εξέλιξη; Βέβαια, κανείς από τους σημερινούς άρχοντες δεν πάτησε ποτέ σε  εκδήλωση του τότε Δήμου για την προώθηση της αναγνωρισιμότητας  των βράχων μας. Αυτό είναι σίγουρο. Επίσης σίγουρο είναι ότι κανείς τους δε θυμάται τον λυσσαλέο πόλεμο που έκανε η τότε παράταξη του σημερινού δημάρχου υποστηρίζοντας ότι η Δημαρχία Ρούσσου δεν έπρεπε να προτείνει την διοργάνωση του Φεστιβάλ σε ξένους, συγκεκριμένα στην  Petzl (όπως και έγινε με μεγάλη επιτυχία)  αλλά …   να στηριχτεί «στις δικές μας δυνάμεις!», να γίνει το  Φεστιβάλ «με αυτεπιστασία!»

Ας δεχθούμε, λοιπόν, ότι επί 8 χρόνια οι Δημοτική Σύμβουλοι της  Δύναμης και της Προοπτικής ήταν πολύ busy με τα δικά τους. Δεν είχαν το χρόνο, τότε, να ασχοληθούν με τα κοινά. Ωστόσο, δε ζούσαν στην Κάλυμνο; Δεν αντιλήφθηκαν τις δεκάδες δημοσιογράφους, τις δεκάδες τηλεοπτικά κανάλια, τις εκατοντάδες επαφές με ιστοσελίδες και μπλογκ, με Αναρριχητικές Ομοσπονδίες και οργανώσεις, τους δεκάδες διακεκριμένους αθλητές απ’ όλο τον κόσμο που φιλοξενήθηκαν στο νησί μας, τη συνεχή, συνεπή παρουσία μας σε  εκθέσεις από τη Σουηδία μέχρι το Παρίσι, πάντα με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της Αναρρίχησης; Μέσα στην κακόβουλη, άκρατη αδιαφορία τους δεν χαμπάριασαν ότι η Τουριστική Πολιτική της Δημαρχίας Ρούσσου οικοδομούσε κλίμα και έδαφος ευφορίας; Όλοι αυτοί που επαίρονται για την επιχειρηματική τους οξύνοια, για τη μαγκιά τους σαν «άνθρωποι της πιάτσας» δεν μας εξηγούν το πώς μια εταιρεία της εμβέλειας της συγκεκριμένης θα αποφάσιζε να επενδύσει οπουδήποτε αν δεν ήταν σίγουρη για το εγχείρημα της; Όταν έγινε η πρόταση προς την εταιρεία (από άσχετο με την Δημαρχία άτομο) πιστεύει κανείς ότι η απόφαση της βγήκε χωρίς μελέτη κέρδους - ζημίας, χωρίς να αξιολογήσουν την επικρατούσα ανοδική  πορεία της Αναρρίχησης στην Κάλυμνο; Έγινε έτσι τυχάρπαστα; Όχι, βέβαια! Άρα, από μόνη της η απόφαση της επένδυσης στα φεστιβάλ μας δείχνει ότι η πολιτική και η προσπάθεια κάποιων άλλων είχαν φέρει καρπούς,  πριν καν πάρουν οι προαναφερθέντες άρχοντες τον δημοτικό θώκο!

Εμένα , προσωπικά, δεν με ενοχλούν οι κομπασμοί. Είναι καθόλα προβλέψιμο χαρακτηριστικό των επιπόλαιων ανθρώπων. Αυτό που με πειράζει και θεωρώ άκρως επικίνδυνο είναι να δίνουμε στον πολίτη την εντύπωση ότι, έτσι απλά,  σαν σούπερμεν, διά μαγείας, χωρίς δουλειά και γνώση καταφέρνουμε να πραγματοποιούμε έργο.

Έργο για την σημερινή Δημαρχία θα ήταν να είχε διεκδικήσει την πραγμάτωση των υποσχέσεων του τέως Περιφερειάρχη  για μια μόνιμη ομάδα διάσωσης και μια μόνιμη υπηρεσία συντήρησης των πεδίων μας, αντί να βασιζόμαστε στην καλή θέληση εθελοντών.  Δεν προσφέρουνε έργο όσοι δρουν με προχειρότητα.

 Εξίσου καταστροφική είναι ή απερισκεψία που οδηγεί στην καθυστέρηση. Το σενάριο το έχουμε δει εκατό φορές σ ’αυτά τα τριάμισι χρόνια. Στην προκειμένη περίπτωση το αποτέλεσμα  είναι να κινδυνεύει η Κάλυμνος να  χάσει και τις 200,000€ από το Leader, που θα επέτρεπαν στον Δήμο να κάνει μια σοβαρή αναβάθμιση στο ζωτικό τομέα της Αναρρίχησης. Όλα τ’ άλλα είναι λόγια και παραμυθιάσματα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version