Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι τοξίνες του σκουπιδότοπου δεν ενοχλούν πια κανέναν Κύριο

Επί της δημαρχίας Γ. Ρούσσου οι τοξίνες του σκουπιδότοπου,

που έρχονταν από τα Γιαννοχώραφα πάνω στον οικισμό του Λαφασιού και στην Πόθια,  αγανακτούσαν τους πάντες,  δικαίως.  Σήμερα όμως, με τη δημαρχία Διακομιχάλη οι κάτοικοι Λαφασιού, Αγ. Στεφάνου και Βαθύ «ρουφάνε » τα δηλητήρια σιωπηρά.

Επί Ρούσσου η τότε αξ. αντιπολίτευση του κ. Δ. Διακομιχάλη κατάγγελλε στον εισαγγελέα Κω την περιβαλλοντική βαρβαρότητα, και είχε δίκιο. Σήμερα όμως η Δημαρχία Διακομιχάλη χαίρει της εμπιστοσύνης των κατοίκων της περιοχής αλλά και απολαμβάνει τη μετριοπάθεια των αντιπολιτεύσεων του δημ. συμβουλίου.  

Η δημαρχία Ρούσσου ξεκίνησε και προχώρησε πολύ το μεγάλο έργο του ΧΥΤΑ για να σώσει την πόλη και το νησί ολόκληρο από το δηλητηριώδες νέφος που σηκώνει η καύση των σκουπιδιών, αλλά η τότε αντιπολίτευση Διακομιχάλη, με καταγγελίες περί σκανδάλου δημοτικής Αρχής και εργολάβου, σταμάτησε το έργο το οποίο τελικά χάθηκε.  Και μπορεί μεν τα δικαστήρια να δικαίωσαν τη δημαρχία Ρούσσου, αλλά αυτό στο ελληνικό «κράτος δικαίου» δε μετράει, αφού όποιος θέλει καταγγέλλει, σταματάει ένα έργο και αν  αποδειχτεί η καταγγελία του αβάσιμη έως μπούρδα, ούτε γάτα ούτε ζημιά.  Σήμερα η δημαρχία Διακομιχάλη ετοιμάζει κομπόστ(ες), δέματα και αποστολές στην Κω. Ιδού η λύση: να δουλεύεις τον κόσμο ψιλό γαζί και αυτός να σε χειροκροτεί! Και το κράτος; Για άλλη μια φορά βλέπει όλη αυτή την υπόθεση σαν ηλίθιο. 

Αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου «τελούν εν αδυναμία» και «υπνώσει». Έβαλαν το θέμα στο χρονοντούλαπο  της τοπικής Ιστορίας, όπως έβαλαν το Κάστρο της Χώρας και τόσα άλλα «ων ουκ έστιν αριθμός.

Αλλά σπουδαίο για την Κάλυμνο (των έξυπνων και καπάτσων) «έστι λαού οφθαλμός ος ορά και ουχ ορά». Για την κυβέρνηση ούτε λόγος να γίνεται. Μια σκιά που ξέρει μόνο να τρομάζει τον κόσμο.

Και ο σύμπας λαός, μικροί και μεγάλοι, πεπαιδευμένοι… και πεπειραμένοι της ζωής,  βγαίνουν αγανακτισμένοι, που το νησί δεν πάει μπροστά. Καλά το είπε ένας παλιός και εν ενεργεία… ακόμη Καλύμνιος πολιτικός και πρωτοσύντροφος: «Εμείς και κατσίκα να ανεβάσουμε στο μπαλκόνι, ο λαός θα μας ψηφίσει».  (φωτο, 1.4.14)

Τελευταία τροποποίηση στις

3 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου νικολας μακαρουνας δημοσιεύθηκε από νικολας μακαρουνας

    Σακελλαρη θα σου απαντησω λιγο αναποδα, δηλαδη απο το τελος της απαντησης σου, και μετα προς τα πανω.
    Ρητορικη θελω να πιστευω οτι ειναι η ερωτηση σου περι του τι , αλλα επειδη μας παρακολουθει και κοσμος ,οφειλω να σου δωσω μια απαντηση.
    Τιποτα δεν ψαχνω σακελλαρη,οτι εχω να πω το λεω και μαλιστα χωρις περιστροφες και υπονουμενα. Ειχα μια απορια, μια ερωτηση, και μια προσωπικη διαπιστωση. Τιποτα παραπανω.
    Τωρα εαν εσυ σκεφτεσε διαφορετικα πραγματα, δικαιωμα σου!
    Οσον αφορα τον χαραχτηρισμο σου περι φιλιας μου με τον διακομιχαλη , αφηνωντας να εννοηθουν προφανως αλλα πραγματα, παλι και αυτο αποτελει δικη σου εκτιμηση, και δικαιωμα σου να πιστευεις οτι θες....
    Μια ερωτηση, μια απορια και μια διαπιστωση εκανα σακελλαρη , και εκανες ολοκληρη αναλυση-ψυχογραφημα...
    Ας κρινουν οι αναγνωστες σου.
    Η καχυποψια δεν οφελει πουθενα,σακελλαρη.
    Ευχαριστω για την φιλοξενια.

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

    Νικόλα, θα σου απαντήσω στην ερώτηση και στη διαπίστωση.
    Η απορία σου: Ακόμη δεν πήρες είδηση ότι η υπόθεση του ΧΥΤΑ ήταν ο λάκκος του Διακομιχάλη, που έπεσε μέσα αφού πρώτα τον έσκαψε βαθιά-βαθιά; Και μόνο οι "κομπόστες" που υπόσχεται μιλάνε από μόνες τους. Αλλά το θέμα, Νικόλα, είναι δεν είναι ο Ρούσσος. Εγώ έγραψα για την απάθεια του κόσμου και των πολιτικών απέναντι στο δηλητηριώδες "ηφαίστειο". Εσύ μου δείχνει αλλού να κοιτάξω.
    Για τη διαπίστωσή σου, να με συγχωρείς, αλλά γέλασα. Τελικά ανακάλυψες και εμένα ως συνένοχο, αφού δε σήκωσα καμιά επανάσταση, αλλά αρκέστηκα στη δημοσιογραφική μου λειτουργία. Και εδώ πας να καλύψεις το δήμαρχο; Πάει πολύ να ψάχνεις ποιοι φταίνε και να μη βλέπεις πουθενά ευθύνες του Διακομιχάλη! Εσύ ως Χωριανός και φίλος του Διακομιχάλη τι του είπες για το έγκλημα που διέπραξε; Ικανοποιήθηκες με το παραμύθι του ότι θα κάνει μήνυση στην ΕΛΣΤΑΤ. Τελικά, τι ψάχνεις, Νικόλα;

  • Σύνδεσμος σχολίου νικολας μακαρουνας δημοσιεύθηκε από νικολας μακαρουνας

    Ειναι πραγματικα να απορει κανεις, δεν ενοχλουν κανενα τελικα οι διοξινες της χωματερης;
    Καλα κανεις σακελλαρη και επανερχεσε στο θεμα (ως οφειλεις φυσικα . Ως μμε εννοω),και διαβαζωντας αυτη σου την επισημανση, εχω μια απορια, μια ερωτηση, και μια διαπιστωση :
    1) Απορια: οταν πριν απο μηνες ειχε ξεσπασει το θεμα του ρανταρ στο λιμανι, δημιουργηθηκε μια κοινωνικη αφυπνιση, απο τον συλλογο γονεων και κηδεμονων των μαθητων της καλυμνου, ανευ προηγουμενου.
    Αποτελεσμα αυτης της κινητοποιησης , ηταν η στροφη της δημαρχιας , προς την σωστη κατευθηνση.
    Τοτε μαλιστα ειχε ειπωθει και απο επισημα χειλη του φορεα των μαθητων , οτι επομενο βημα θα ειναι η παυση της χωματερης, αλλα και οι κεραιες κινητης τηλεφωνιας, οσο και των τηλεοπτικων μεσων που υπαρχουν στην ποθια. Ειδες εσυ καμμια τετοια κινηση απο τον εν λογω συλλογο;
    Γιατι τοση μεγαλη ησυχια, μηπως επειδη εχουμε εκλογες;
    2) ερωτηση, απο σου προκυπτει σακελλαρη, η δικαιωση του ρουσσου, σχετικα με την υποθεση χυτα; υπαρχει σχετικη επισημη αποφαση;
    3)διαπιστωση: για το θεμα της διαγραφης της χωρας, καλως κανεις και καυτηριαζεις την μηδαμινη σταση των αντιπολιτευσεων , για αυτο το θεμα , αν και οι δυο επικεφαλης (μαστροκουκος, γαλουζης) καταγωνται απο το χωριο....
    Ισως ο προεκλογικος αγωνας, να ειναι πιο σημαντικος γι αυτους!
    Πριν απο ενα χρονο περιπου σακελλαρη-για να μην ριχνουμε τις ευθυνες σε αλλους- ειχες απευθυνει ενα μεγαλο δημοσιογραφικο και οχι μονο προσκλητηριο προς πασαν κατευθυνση για αυτη την εξελιξη, και πραγματικα η ανταποκριση θεωρω οτι ηταν μοναδικη.
    Απο κει και επειτα σακελλαρη ομως εσυ ως μμε, αλλα και ως καλυμνιος, ως χωριανος, τι ενεργειες εκανες ,εκτος απο το να φιλοξενεις σχετιζομενες αναφορες, αρθρα κ.ο.κ;
    (Παντα σε εντελως φιλικο υφος) ευχαριστω για την φιλοξενια!
    Νικολας. Μακαρουνας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Argo Kalymnos

Top Desktop version