The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο «Χορό της Παναγιάς» η νεολαία πήρε τον «κάβο» Κύριο

Βροχερή φέτος η Κυριακή της Τυρινής, όμως μια ανάπαυλα του καιρού, έδωσε την ευκαιρία

στους Καλύμνιους να συρρεύσουν και πάλι στην αυλή της Παναγίας Χώρας, της Κεχαριτωμένης, για να τιμήσουν το έθιμο του «Χορού της Παναγιάς».

Είναι πια καταγεγραμμένο εθιμικά ότι οι νεαροί και νεαρές του Χωριού «κατοχύρωσαν» τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο για την ημέρα αυτή. Πρωταγωνιστική, επίσης, θέση έχουν κατά παράδοση τα τρία εγγόνια του μεγάλου Χωριανού βιολιτζή Μικέ Τσουνιά, τα οποία κρατώντας με ιερό σεβασμό και πολλή αγάπη την παράδοση, ήταν και φέτος μπροστά από τις κολόνες της κεντρικής εισόδου του ναού με βιολιά και λαούτο. Έπαιζαν με κέφι και δεξιοτεχνία τον Ίσο και την Καλύμνικη σούστα (μόνο αυτοί οι χοροί επιτρέπονται στο «Χορό της Παναγιάς»), και χόρεψαν με την ψυχή τους όλες οι ηλικίες.  Από παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού μέχρι νεαροί και νεαρές, φοιτητές και νέοι επιστήμονες. Ο 18χρονος Γιώργος Πλάτσης έδωσε 3ωρο ρεσιτάλ χορού. Σε όλη τη διάρκεια του χορού, από τις 2 μμ έως τις 5 μμ, δεν κάθισαν.   

Την τελευταία μισή ώρα πήραν τον «κάβο» οι ενήλικες και παλαιοί χορευτές. Μέχρι και πολιτικοί, υποψήφιοι για τις δημοτικές  της 18ης  Μαΐου 2014: Γ. Γαλουζής, Γ. Μαστροκούκος, Μ. Μαύρος και για τις περιφερειακές εκλογές ο Κ. Σταυλάς κ.α. Αισθητές ήταν και… οι απουσίες προσώπων της δημοτικής Αρχής, η οποία έστειλε ως εκπροσώπους της τον αντιδ/ρχο κ. Π. Ζωίδη και τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου κ. Δρ. Ταυλάριο) Τον τελευταίο χορό της ημέρας χόρεψε και φέτος ο ιερέας π. Μουζουράκης.

Στο τραπέζι των επισήμων κάθισαν πολιτικά πρόσωπα τιμώμενα (και… μη τιμώμενα, λόγω της διαγραφής της Χώρας από το χάρτη μέσω), και ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, ο οποίος προσήλθε λίγο πριν το τέλος του χορού, για να τιμήσει το έθιμο  και στη συνέχεια να χοροστατήσει στον Εσπερινό.

Λίγο πριν τις 5 η ώρα ο μητροπολίτης χτύπησε την καμπάνα για να σημάνει το πέρας του χορού και να καλέσει τους πιστούς στον Κατανυκτικό Εσπερινό της Τυρινής, τον πρώτο της Σαρακοστής, το  λεγόμενο «Συγχώριο», και να ακούσει το προκείμενο «Μη αποστρέψεις» και το ιδιόμελο «Έλαμψεν  η χάρις».  

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ δημοσιεύθηκε από ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ,
    ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΗΡΘΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 45 ΗΜΕΡΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ.
    ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΩΣ ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΚΕΣ, Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ.
    ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΚΟΜΑ ΠΩΣ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ, ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ Η ΓΕΡΟΝΤΗΣΑ ΚΑΛΥΜΝΟΙ.
    ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΚΑΛΟΕΡΖΑ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟΥΣ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΗΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.
    ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΕΡΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΗΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ ΟΤΑΝ ΕΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΕΚΕΙ
    ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΩΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ, ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΚΑΤΑΓΩΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΨΕΡΗΜΟ, ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΔΟΞΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΑΝ ΝΕΟΣ.
    ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΝΩ.
    ΕΙΧΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΠΑΠΑ ΝΙΚΟΛΑ ΤΡΙΚΟΙΛΗ (ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ),ΕΠΙΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΟΥ ΤΟ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝ ΑΛΑΧΟΥΖΟ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΛΟΓΩ ΠΟΥ ΕΤΡΙΒΛΙΖΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ .
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΟΥΖΗ (ΔΥΝΑΜΙΤΗ) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΜΟΥ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ, ΤΟ ΔΕ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑ ΦΩΤΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

17-04-2024, 08:38 | Βουλευτές

16/04/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις 9 Ιουνίου 2024, δίνετ...

Argo Kalymnos