The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αποκάλυψε το βάθος του «φεστιβάλ ευαισθησίας» Κύριο

Ο συμπολίτης μας κ. Παντ. Λυμπέρης, βιοτέχνης και έμπορος οικιακών συσκευών στους Ποταμούς (φωτο),

προς έκπληξη της Καλυμνιακής κοινωνίας, έκανε τη μεγάλη αποκάλυψη της κοινωνικής «ευαισθησίας» που οργάνωσε φεστιβαλικές εκδηλώσεις για επίδειξη υπέρ των πληγέντων Ψεριμιωτών από τη «βιβλική καταστροφή» της 25.12.14.

Ο κ. Λυμπέρης δεν είναι πλούσιος. Βιοπαλαιστής είναι. Το καλοκαίρι ανοίγει μίνι μάρκετ στην παραλία του νησιού και δεν υπέβαλε στο Δήμο ή στο Επαρχείο αίτηση για να καταταγεί στους πληγέντες και να εισπράξει βοήθημα. «Μικροζημιές» έπαθε, όπως είπε στην ΑΡΓΩ. Έτσι, δεν πήρε το κρατικό βοήθημα – θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Όταν όμως άνοιξε η «κάνουλα» της βοήθειας των παικτών του Ολυμπιακού, του έκαναν κατ’ επανάληψη κρούση, να υποβάλει και αυτός  αίτηση, για να μπει στη λίστα (άγνωστοι της λίστας οι αρχηγοί). Εκείνος επέμενε στο όχι του λέγοντας «εγώ δεν δικαιούμαι».  Και επειδή ήταν πιεστική η «φιλανθρωπία», που περνούσε περίοδο «πλημμυρίδας» (καθότι είναι πανεύκολο να μνημονεύεις ψήφους με ξένα κόλλυβα)  απάντησε ως εξής:  «Εγώ δεν δικαιούμαι. Τα δικά μου λεφτά να τα δώσετε στην Παναγιά της Ψερίμου ή βάλετε στο κεφάλαιο που θα μοιράσετε, ώστε να αυξηθεί έστω κατά λίγο, και να πάρουν κάτι παραπάνω αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη ή σε κάποιες πάμφτωχες γριούλες του νησιού που δεν έχουν ούτε ρούχο να βάλουνε». 

Τι έγινε τελικά; Ο κ. Λυμπέρης, παρά την άρνησή του,  καταχωρίστηκε στον κατάλογο των 40(!) «πληγέντων. Πλην όμως, πιο συνεπής και πιο καθαρός που είναι, αρνήθηκε κατηγορηματικά το βοήθημα και οι δημόσιες δηλώσεις του αποκάλυψαν το βάθος της ανέξοδης κοινωνικής πολιτικής.    

Κι άλλο βάθος…

Αλλά η υπόθεση της Ψερίμου έχει πολύ βάθος. Επιγραμματικά σημειώνουμε τα ακόλουθα που διαπιστώσαμε, μετά από έρευνα που κάναμε:         

                                                                                                                                   

1.   Σύνολο 28 πληγέντων κατέγραψε η τριμελής επιτροπή του Δήμου, 24 κατοικίες και 4 καταστήματα. Τελικά αξιολόγησε ότι μόνον 8 απ’ όσους υπέβαλαν αίτηση δικαιούνταν το βοήθημα ως πραγματικά πληγέντες. Αυτό τον κατάλογο των 8 δικαιούχων τον διαβίβασε ο Δήμος στη Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου (Επαρχείο), η οποία και έδωσε στον καθένα 580 ευρώ.

Μια λεπτομέρεια: Όλες τις ημέρες εκείνες της «βιβλικής καταστροφής» ο κ. δήμαρχος έβγαινε στα κανάλια και μιλούσαν σαν προστάτης του λαού, ενώ δεν είχε καμιά απολύτως αρμοδιότητα στην υπόθεση των βοηθημάτων από την Περιφέρεια μέσω Επαρχείου.  Και κατάγγελλε ότι οι αντιπολιτεύσεις που πήγαιναν στην Ψέριμο έκαναν τουρισμό.

 

2.   Μετά έγινε ο πολλαπλασιασμός. Η αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού που ήρθε στην Κάλυμνο πήρε στα χέρια της, από τους «αρμόδιους» κατάλογο 40(!) πληγέντων και σ’ αυτούς μοίρασαν τις 40.000€ , ένα σοβαρό ποσό το οποίο προσέφεραν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας στους «πληγέντες» της Ψερίμου. Ποιοι όμως «κατέστρωσαν» αυτή τη λίστα; Άγνωστο - ας πούμε έτσι. Ακούστηκαν ποικίλες «ενοχοποιήσεις», που έμπλεκαν μες στο «φεστιβάλ» κοινωνικής ευαισθησίας τοπικούς  άρχοντες του νησιού, βουλευτή της ΝΔ (προεκλογική γαρ η περίοδος), κομματικούς της Καλύμνου ακόμη και το  Σύνδεσμος Φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Κάλυμνο.  Το βέβαιο είναι ότι ο αρχικός κατάλογος των 8 έφτασε τους 40! Και κάτι άλλο οι πρώτοι 8 «πληγέντες» ήταν και στη λίστα των 40. Επίσης το Επαρχείο έγινε δέκτης παραπόνων και διαμαρτυριών από άλλους 40 που υπέβαλαν κι αυτοί αίτηση. Έτσι οι κάτοικοι της Ψερίμου, από καμιά 40αριά βρέθηκαν 80 και βάλε… Το επιχείρημα μερικών από αυτούς, που ούτε στην Ψέριμο μένουν ούτε σπίτι έχουν στο νησί, είναι ότι γεννήθηκαν εκεί…  Και καταγγέλλουν άλλους που έχουν σπίτι στην Ψέριμο ότι το σπίτι τους είναι αυθαίρετο.

 

3.  Τέλος, η Εμπορική Τράπεζα –κατάστημα Καλύμνου λέγεται ότι, πρόκειται να μοιράσει άλλες 20.000€, εννοείται πάλι στους ίδιους δικαιούχους,  στους 8 ή στους 40, ή στους 80, άγνωστο.

Χαίρε βάθος δυσθεώρητο καλυμνιακής λογικής και κοινωνικής πολιτικής «πωλητικών»,

που πουλάνε αέρα και αγοράζουν ψήφους με λεφτά του Ολυμπιακού. Ένας απλός και ακέραιος πολίτης, ο Π. Λυμπέρης, τους έκανε τη ζημιά. Το «φεστιβάλ» κοινωνικής ευαισθησίας, τους βγήκε φεσιβάλ… Και εις άλλα με υγεία…

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΝΙΚΟΣ δημοσιεύθηκε από ΝΙΚΟΣ

    «φεστιβάλ ευαισθησίας» και φεστιβάλ παροχών!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΧΕΣ

01-05-2024, 18:31 | Σπογγαλιεία

Η Ν.Ε. Β.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

01-05-2024, 11:32 | Σπογγαλιεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τιμούμε την Εργατική Πρω&tau...

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΙΘΡΙΔΑΤΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

30-04-2024, 11:15 | Τέχνες

H Amok Time Arts και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πα&rh...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

29-04-2024, 09:38 | Περιφέρεια

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ&...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Argo Kalymnos