Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσπάθεια τα 3 θέματα για το ραντάρ να γίνουν 1 Κύριο

Καταφανέστατη είναι η προσπάθεια της δημ. Αρχής τα 3 θέματα που γέννησε η αγορά του ραντάρ:

σκοπιμότητα αγοράς  – κόστος – βλάβη υγείας, να περιοριστούν στο 1, στο θέμα της υγείας.

Η προσπάθεια αυτή είναι συστηματική και συνοδεύεται ακόμη και με απειλές για μηνύσεις. Μόλις χθες (14.1.14) δέκτης της απειλής για μήνυση υπήρξε ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης, κ. Γ. Γαλουζής, όταν παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνάς του, στο ΑΙΓΑΙΟ TV,  και είπε ότι το ραντάρ των 120.000€ που αγόρασε ο Δήμος, υπάρχει στην αγορά, πανομοιότυπό του, μόνο με 20.000€.

Ο κ. Γαλουζής, χωρίς να απορρίπτει ασυζητητί το θέμα αν και σε ποιο βαθμό υπάρχει θέμα με τη βλαπτικότητα του ραντάρ, που είναι τεράστιο σε ισχύ και έχει εγκατασταθεί μες στον  οικισμό της Πόθιας (100μ. & 200μ. από το αμφιθεατρικό σχήμα της πόλης και 2,5 χιλ. από τη Χώρα), επέμεινε στο κόστος των 120.000€, το οποίο αξιολογεί ως υπερβολικό, προσέχοντας να μην αφήσει καμιά αιχμή κατά του Δήμου.   

Η Ένωση Γονέων Καλύμνου μένει στο θέμα της βλαπτικότητας του ραντάρ στην υγεία μας.  Για να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και να φρενάρει τη δημ. Αρχή, πραγματοποιεί, σήμερα, 16.1.14, έκτακτη Γενική Συνέλευση, στο Αναγνωστήριο, 7μμ. Το θέμα της γ.σ. είναι συγκεκριμένο (όπως το διαβάσαμε από μια πρόσκληση του συλλόγου προς πολιτικό πρόσωπο): «Η τοποθέτηση του ραντάρ στο λιμάνι του νησιού και οι επιπτώσεις στην υγεία όλων μας». Προσκαλεσμένος για να τοποθετηθεί είναι ο κ. δήμαρχος.

Ποιος όμως θα αναλύσει τις επιπτώσεις του ραντάρ στην υγεία μας;

Οι γονείς στην πρόσκλησή τους αφήνουν την ακόλουθη αιχμή που προκάλεσε δυσαρέσκεια στη δημ. Αρχή:  «Ακόμη και αν δεχτούμε ότι η ακτινοβολία που εκπέμπει αναλογεί με την ακτινοβολία 2,5 κινητών τηλεφώνων (σύμφωνα με τον κ. δήμαρχο) δεν είμαστε διατεθειμένοι να το δεχτούμε γιατί αυτή θα είναι αθροιστική στην ήδη βεβαρημένη από την ακτινοβολία καθημερινότητά μας».  

Αλλά υπάρχει και το θεμελιακό ζήτημα της σκοπιμότητας της αγοράς. η τρίτη διάσταση του ζητήματος. Ενώ οι γονείς μιλάνε για τη βλαπτικότητα του ραντάρ και ο κ. Γαλουζής για το αδικαιολόγητα μεγάλο κόστος της αγοράς, η αξ. αντ/τευση διά του κ. Σ. Ζερβού θέτει πιάνει το θέμα πριν τη γέννηση του και τονίζει  ότι το ραντάρ δεν χρειάζεται καθόλου για την ασφάλεια του λιμανιού, καθώς υπάρχου ή και λειτουργούν συστήματα ασφαλείας πολύ πιο αξιόπιστα και ισχυρά από το ραντάρ. Ήταν μια περιττή αγορά.

Από τις 3 αυτές διαστάσεις του προβλήματος ο κ. Δ. Διακομιχάλης, ως δήμαρχος και ως πρόεδρος του Δημ. Λιμεν. Ταμειου, αλλά και σύμπασα η δημ. Αρχή (δημ. σ/λοι και οι πέριξ…), προτιμούν το δημόσιο διάλογο μόνο πάνω στο θέμα της υγείας, για το οποίο εκφράζονται με βεβαιότητα ότι δεν υφίσταται ούτε αυτό το θέμα. Προσπαθούν τα 3 ζητήματα να τα κάνουν 1...  

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

3 σχόλια

Argo Kalymnos