The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με ψεύτικο όνομα (;) καταγγελία για το νοσοκομείο Κύριο

Κάποιος που γνωρίζει καλά τα του νοσοκομείου Καλύμνου και της ιατρικής, έστειλε την παρακάτω επιστολή

στην εφημερίδα «Καθημερινή» (www.Kathimerini.gr – στήλη αναγνωστών, 11.1.14)  με ονοματεπώνυμο Ιπποκράτης Τρικούπης.

Καλύμνιος με τέτοιο ονοματεπώνυμο αποκλείεται να είναι . Δεν ξέρουμε αν είναι ακόμη και ξένος που ενδιαφέρεται τόσο πολύ για το νοσοκομείο Καλύμνου και γνωρίζει τόσες λεπτομέρειες, τόσο για το νοσοκομείο όσο και για την επαρχία Καλύμνου.   

Η επιστολή αυτή κρύβει πονηρία και «αντάρτικο επιστολογραφίας», κατά τη γνωστή μόδα που σύρεται τελευταία στην Κάλυμνο που χρησιμοποιούν ανύπαρκτα ονοματεπώνυμα (ακόμη και σε μηνύματα στην τηλεόραση). Εκτός κι αν ο επιστολογράφος το πραγματικό του όνομα το κατέθεσε στην εφημερίδα και υπέγραψε με «ψευδώνυμο», ιατρικό ή πολιτικό ψευδώνυμο, άγνωστο..

Πάντως ο επιστολογράφος δε νοιάστηκε για το λαό της Καλύμνου, που χρειάζεται 40-50 ευρώ για μια επίσκεψη στους εξωτερικούς οφθαλμίατρους, αν… αποφασίσει να βγάλει εξεταστεί για να φτιάξει γυαλιά οράσεως. Μέτρησε μόνο πληθυσμό έχουν τα νησιά της επαρχίας Καλύμνου και τους οφθαλμίατρους που έχει όλη η επαρχία…  

***

Aν αυτό δεν είναι σκάνδαλο...

Kύριε διευθυντά

Eάν έχεις την ατυχία να κάνεις εισαγωγή στο νοσοκομείο της Kαλύμνου είναι γνωστό ότι πρέπει να αγοράσεις γάζες, σύριγγες και ό,τι άλλο αναλώσιμο χρειαστεί για τη νοσηλεία σου... όσον αφορά δε τις μικροβιολογικές εξετάσεις γίνονται μόνο οι επείγουσες, για τις υπόλοιπες παραπέμπονται οι ασθενείς σε ιδιώτες ιατρούς. Aυτή η εικόνα είναι πλέον ο κανόνας στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας.

Oι ελλείψεις στο προσωπικό του νοσοκομείου είναι τεράστιες, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό κυρίως.  Tο νοσοκομείο έχει έναν ακτινολόγο, κανένα δερματολόγο, κανέναν ουρολόγο, κ.λπ.

Aκούστε τώρα το σκάνδαλο: Oι κύριοι της διοίκησης του νοσοκομείου με την «επιστημονική» βέβαια «έμπνευση» του Iατρικού Συλλόγου Kαλύμνου προσέλαβαν οφθαλμίατρο στο νοσοκομείο.

Tα κριτήρια της δημιουργίας, το 2010, της νέας αυτής οργανικής θέσης του νοσοκομείου μόνο προσωπικά και ιδιοτελή μπορεί να ήταν, διότι η Eπαρχία Kαλύμνου (Kάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Λειψοί, Aστυπάλαια) με περίπου 25.000 κατοίκους είχε τότε ήδη δύο οφθαλμιάτρους και από πέρυσι τρεις οφθαλμιάτρους...  Προσλαμβάνουν λοιπόν τώρα οφθαλμίατρο στο νοσοκομείο, που είναι ο τέταρτος οφθαλμίατρος για την Eπαρχία Kαλύμνου...  

O μέσος όρος στην Eυρωπαϊκή Eνωση ως προς την αναλογία οφθαλμιάτρου προς τον πληθυσμό είναι περίπου ένας οφθαλμίατρος προς 25.000 κατοίκους (στη Mεγ. Bρετανία είναι 1 προς 40.000). Eδώ λοιπόν στην Kάλυμνο είμαστε 4 φορές πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Πολύ άνετοι... Για να συμπληρωθεί δε ο φάκελος του σκανδάλου, το νοσοκομείο προσλαμβάνει οφθαλμίατρο χωρίς ούτε ένα μηχάνημα, ένα εργαλείο, ούτε καν ένα χώρο, ένα δωμάτιο για τον οφθαλμίατρο... και ακούστε τώρα να γελάσετε (ή μάλλον να κλάψετε), ψάχνουν να βρουν, λέει, τουλάχιστον ένα - δύο μηχανήματα μεταχειρισμένα από ιδιώτες οφθαλμιάτρους στη Pόδο...

Oλα αυτά στο κατά τα άλλα πλήρες σε προσωπικό και υποδομές νοσοκομείο, και στο άνετο οικονομικό περιβάλλον του 2013... Aυτό θα πει οργάνωση του κράτους! Aπλή λογική: Mήπως αυτός ο οφθαλμίατρος να τοποθετηθεί σε νοσοκομείο με οφθαλμολογική κλινική εξοπλισμένη και εκεί που υπάρχει ανάγκη; Kαι να προσλάβουν εδώ κανέναν ακτινολόγο, κανέναν ουρολόγο, κ.λπ. που έχουμε ανάγκη; Σε ολόκληρη την Eπαρχία Kαλύμνου δεν υπάρχει ούτε ένας ουρολόγος... ΄H μήπως προσωπικά συμφέροντα είναι τόσο ισχυρά που πρέπει να έχουμε οφθαλμιάτρους και κανέναν ουρολόγο(!..) κ.λπ. Kαι το μπάχαλο συνεχίζεται στο Eλλαδιστάν... Yπάρχει κανείς να ακούσει εκεί έξω;

Iπποκρατης Tρικουπης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΧΕΣ

01-05-2024, 18:31 | Σπογγαλιεία

Η Ν.Ε. Β.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

01-05-2024, 11:32 | Σπογγαλιεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τιμούμε την Εργατική Πρω&tau...

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΙΘΡΙΔΑΤΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

30-04-2024, 11:15 | Τέχνες

H Amok Time Arts και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πα&rh...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

29-04-2024, 09:38 | Περιφέρεια

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ&...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Argo Kalymnos