The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο αγιασμός των υδάτων με συγκρατημένη ευδιαθεσία Κύριο

Τα Άγια Θεοφάνεια και ο αγιασμός των υδάτων γιορτάστηκε στην Κάλυμνο σε πολλά παραθαλάσσια σημεία, όμως με λιγότερο κόσμο και συγκρατημένη ευδιαθεσία.

 

Η Τέλενδος είχε φέτος την τιμητική της, αφού στη νησίδα αυτή της Καλύμνου, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας προτίμησε να παραστεί στον αγιασμό των υδάτων, μεταβάς εκεί με ελικόπτερο.

Για να αποδώσουν τιμές στον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα της χώρας  παρέστησαν ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, ο υπουργος Ναυτιλίας & Αιγαιου Μιλτ. Βαρβιτιώτης, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γ. Μαχαιρίδης, ο αρχηγός του ΓΕΣ κ. Αθ. Τσέλιος, ο αρχηγός της ΑΣΔΕΝ στρατηγός κ. Ευ. Πανυτσίδης, ο βουλευτής Δωδ/νήσου (ΝΔ) κ. Βασ. Υψηλάντης, ο γ.γ. του υπουργείου Αιγαίου & Ναυτιλίας κ. Ν. Ζωίδης, η γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χρ. Καλογήρου,  ο δήμαρχος Καλύμνου κ. Δ. Διακομιχάλης, ο έπαρχος κ. Κ. Σταυλάς,δημ. σ/λοι, ο δήμαρχος Αγαθονησίου κ. Κων. Κόττορος, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και κόσμος που μεταφέρθηκε στο νησί με τουριστικά πλοιάρια της γραμμής, καθότι οι κάτοικοί του το χειμώνα μετακομίζουν στην Κάλυμνο.  

Μετά την Τέλεντο ο κ. Πρόεδρος πραγματοποίησε συμβολική επίσκεψη στην Ψέριμο, με το ελικόπτερο της αποστολής. Από την Ψέριμο επέστρεψε στην Κάλυμνο, αναπαύθηκε για λίγο σε ξενοδοχείο της Πόθιας και το απομεσήμερο τον δεξιώθηκε ο Δήμος σε εξοχική ταβέρνα των Μυρτιών. Το απόγευμα αναχώρησε με το ελικόπτερο για Κω, απ’ όπου επιβιβάστηκε στο προεδρικό αεροπλάνο, για να επιστρέψει στην Αθήνα, στις 6μμ.

Κατά τους ως άνω χρόνους των μετακινήσεων του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας και των συνοδών του από τις τοπικές αρχές, η Κάλυμνος γιόρταζε θα Θεοφάνεια και τον αγιασμό των υδάτων με κέντρο τον Ι. Μητρ. Ναό του Σωτήρος Χριστού. Μετά τη Θ. Λειτουργία, τελέστηκε ο Μέγας Αγιασμός στις 10:30΄, και ακολούθως η ιερά πομπή, στην οποία συμμετείχαν 5 ιερείς προεξάρχοντος του γενικού αρχιερατικού επιτρόπου κ. Αμφιλοχίου Σακαλέρου,  εφημερίου του ι. ν. Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας, μετέβη στο λιμενοβραχίονα του Επαρχείου για τον αγιασμό των υδάτων. Κατά την καθιερωμένη ο π. Αμφιλόχιος ανέγνωσε το Ευαγγέλιο των Θεοφανείων και με το απολυτίκιο της εορτής, «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου, Κύριε», έριξε τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα, για να πέσουν αμέσως  δεκαπέντε έφηβοι από το καΐκι που ήταν δεμένο στο απέναντι μουράγιο (το κεντρικό του λιμανιού όπου και το Ηρώο), συναγωνιζόμενοι ποιος θα αξιωθεί να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό. Ο νικητής της χρονιάς τιμήθηκε από την ιερά μητρόπολη με ένα σταυρουδάκι λαιμού.

Ο κόσμος φέτος, παρά την πολύ ωραία ημέρα: γλυκός καιρός, με ήλιο, χωρίς κρύο, και με θάλασσα γαλήνια, ήταν καταφανέστατα λιγότερος. Επιβεβαιώθηκε εκ των πραγμάτων ότι η Κάλυμνος, έγινε μεν «πάμπλουτη» σε λόγια και φρούδες ελπίδες, αλλά στην πραγματικότητα άδειασε. Πολλοί έφτασαν πραγματοποίησαν στη φυγή απελπισίας κυρίως προς Αυστραλία. Έτσι, φέτος πάρα πολλοί μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, γιόρτασαν φέτος  τα Θεοφάνεια στην αλλοδαπή. Και στην Κάλυμνο οι πανηγυρίζοντες για πρώτη χρονιά συμμετείχαν στην εθιμική αυτή τελετή χωρίς χαμόγελο στα χείλη.  Παρακολουθούσαν τα δρώμενα σαν αδιάφοροι θεατές. Αυτή είναι η επιτυχία της «σεσωσμένης»  Πατρίδας και της «αναγεννημένης» Καλύμνου. Οι ευχές όλων είναι «καλύτερα Θεοφάνεια του χρόνου».    

Εκτός από την Τέλενδο και την Πόθια, αγιασμός των υδάτων, με ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, τελέστηκε και σε άλλα σημεία της Καλύμνου, όπου  υπάρχουν ενοριακοί ναοί σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα: Βλυχάδια, Λινάρια, Αργινώντα, Βαθύς, Ψέριμος, Πιθάρι (ιερά μονή παλαιοημερολογιτών).

(Στο βίντεο διακρίνεται και ένα πλαστικό ποτήρι φραπέ με το καλαμάκι του, στο σημείο που έριξε ο ιερέας το Σταυρό. Προφανώς το πέταξε κάποιος θεατής, για να μην το κρατάει, αφού πια ήταν άνευ περιεχομένου - το ποτήρι προφανώς, όχι ο εγκέφαλος του)

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης

    Θανάση, είδαμε τρεξίματα πέθα - δώθε, πάνω - κάτω, διά ξηράς, θαλάσσης και αέρος, όλα για ένα τεράστιο Τίποτα. Υποδοχές σεμνοφιγουρατζίδικες, συγκινήσεις για τις ανάγκες της στιγμής και λογάρες πολιτικάντηδων. Ακούσαμε όσα είχαμε μαντέψει ότι θα μας πούνε, γιατί είναι εντελώς προβλέψιμοι αυτοί οι άνθρωποι. Το ίδιο έργο παίζουν δεκαετίες τώρα: οι "ακρίτες", οι "θερμοπύλες" και άλλες τέτοιες αερολογίες. Τίποτα για την ταμπακέρα: καράβι, ανεργία, φτώχεια, ναρκωτικά, μετανάστευση, εξαθλίωση. "Ευτυχώς" ο δήμαρχός μίλησε στον Πρόεδρο εκπροσωπώντας, όπως είπε(επειδή έτσι θέλει), τις 10.000 Καλυμνίων του Ντάργουιν κλπ. κλπ. Πρόσφτα μας ξηλώσανε από την Κάλυμνο την Εφορία και κλείσανε την Τραπεζα Δωδεκανήσου πετώντας στο δρόμο 220 εργαζόμενους. Ό,τι μας εκαναν με τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ κ.α. Κατά τα άλλα συγκινούνται όταν βλέπουν τους "ακρίτες'.

  • Σύνδεσμος σχολίου Θανάσης Αθανασίου δημοσιεύθηκε από Θανάσης Αθανασίου

    Σακελλάρη, πραγματικά λίγοι κατάλαβαν τα αίτια της προσέλευσης του κόσμου και τα απέδωσαν πολλοί στην "κοσμοσυρροή" στην Τέλενδο, που μάλιστα υποστήριξαν ότι το μικρονήσι αυτό της Καλύμνου "βούλιαξε" από τον κόσμο που έτρεξε να υποδεχτεί τον Πρόεδρο.
    Το γεγονός ότι η "αιμορραγία" της νεο-μετανάστευσης, έχει ερημώσει απειλητικά πολλές γειτονιές του νησιού, η ανυπαρξία υποδομών, η υποβάθμιση και το κλείσιμο υπηρεσιών (ΔΟΥ Καλύμνου), η ακτοπλοϊκή απομόνωση του νησιού με τα δυόμιση δρομολόγια την εβδομάδα, η απειλή να μετατραπεί η Κάλυμνος σε μια απέραντη ιχθυοκαλλιέργεια με "τις ευλογίες" της Περιφέρειας και κάποιων ντόπιων συμβούλων, δυστυχώς πέρασαν "στα ψιλά" και δεν ήταν στην ατζέντα της γιορτινής επίσκεψης των Θεοφανείων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΧΕΣ

01-05-2024, 18:31 | Σπογγαλιεία

Η Ν.Ε. Β.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

01-05-2024, 11:32 | Σπογγαλιεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τιμούμε την Εργατική Πρω&tau...

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΙΘΡΙΔΑΤΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

30-04-2024, 11:15 | Τέχνες

H Amok Time Arts και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πα&rh...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

29-04-2024, 09:38 | Περιφέρεια

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ&...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Argo Kalymnos