The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το διάφανο «εξοπλιστικό πρόγραμμα» του Δήμου Κύριο

έγινε σημείο αντιλεγόμενο για το κόστος και τον κίνδυνο υγείας που φέρνει.

 

Για να «θωρακίσει» η δημ. Αρχή το λιμάνι και γενικότερα την Κάλυμνο έβαλε σε εφαρμογή υπερσύγχρονο εξοπλιστικό πρόγραμμα αποτελούμενο από (α) σύστημα ελέγχου του λιμανιού (κάμερες και λοιπά παρελκόμενα), και ραντάρ.

Σύστημα ασφαλείας λιμένος

Οι κάμερες θα ελέγχουν το μπες-βγες από το λιμάνι και θα «τσιμπάνε» κάθε παράνομο πλεούμενο ή αλιέα. Πώς;  Τηλεοπτικώς. Μόλις χτυπάνε το σκάφος, θα ξέρει το λιμεναρχείο αν είναι παράνομος ο ψαράς ή όχι, αν έχει παράνομα αλιεύματα ή όχι. Επίσης αν κουβαλάει μαζί του παράνομο εμπορεύσιμο είδος, ανθρώπινο ή άλλο «υλικό».

Το θέμα είναι εθνικό και στα εθνικά θέματα ακούς και δε μιλάς …

Ραντάρ

Πιο ενδιαφέρον ακόμη «όπλο ειρήνης» είναι το ραντάρ στην είσοδο, επίσης, του λιμανιού.  Το είχε υποσχεθεί ο κ. δήμαρχος στους ψαράδες, όπως είπε δημοσίως από τις TVούλες μας.  Και η σημαντική λεπτομέρεια: τους είχε υποσχεθεί σκάφος που θα τους παρακολουθεί το λιμεναρχείο, για να  μην κάνουν κουτσουκέλες, και αντί σκάφος τους αγοράζει ραντάρ, επί τη ευκαιρία των Χριστουγέννων. Ένα πιο σύγχρονο δώρο.

Τι θα παρακολουθεί; Όλη τη λεκάνη Καλύμνου-Κω. Μη μας πιάσουν στο ύπνο και οι Τούρκοι. Μικρή δουλειά είναι αυτή; Ούτε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει στην περιοχή μας τέτοιο εργαλείο ειρήνης και ασφάλειας. Το ραντάρ, αν και τοποθετήθηκε στον κεντρικό, λιμενοβραχίονα θα βαράει μέχρι και τα Ίμια και βάλε.  

Μα η απόσταση Καλύμνου Κω είναι μόλις 8 μίλια, όμως  η αξιοπρέπεια των Καλυμνίων δεν ανέχεται μικρά ραντάρ και δικαίως ο Δήμος αγόρασε ραντάρ εμβέλειας  95 μιλίων. Θα έφτανε μέχρι τη Ρόδο, αν δεν κάθιζε μπροστά μας η Κως.  Άλλοι λένε ότι δεν έχει εμβέλεια 95 μ., αλλά 72 μ. Όμως και με τα 72 μ. θα φτάναμε μέχρι την Τήλο, αν και πάλι δεν κάθιζε μπροστά μας αυτή η Κως.

«Το Ραντάρ του Ηρακλείου Κρήτης χτυπάει μόνο 20 μ.0, μας έπιανε μερικοί. Και τι μ’ αυτό; Εμείς Για τα 8 μίλια της εθνικής ευθύνης που αναλαμβάνουμε αγοράζουμε ραντάρ για 95 ή 72 μίλια. Συγκρινόμαστε;

Ψιθυριστές καπεταναίοι λένε ότι οι ανεμότρατες και τα ξιφιάδικα έχουν ραντάρ που χτυπάει μέχρι Αστυπαλιά και τα αγόρασαν μόνο με 15-20.000 ευρώ. Ε λοιπόν, εμείς θα δώσουμε 120.000 ευρώ. Τάκα-τάκα. Ή αγοράζεις πράμα ή δεν αγοράζεις. Τα εξοπλιστικά κοστίζουνε. Δεν έχετε ακούσει πια τίποτα;

«Το ραντάρ λέει είναι βλαβερό στην υγεία Ποθιανών και Χωριανών». Άλλη εφεύρεση κι αυτή! μας. Λένε ότι η φοβερή εμβέλεια 72 ή 95 μ. θα είναι καθαρός βομβαρδισμός ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στην απόσταση των  200-300 μ. στους κατοίκους της αμφιθεατρικής Πόθιας (Αγ. Στέφανος, Υπαπαντή, Ευαγγελίστρια Αγ. Τριάδα, Χριστός, Καλαμιώτισσα, Άγ. Νικόλας, Άγ. Βασίλειος), αλλά και των Χωριανών που απέχουν μόνο 3 χιλ. από το ραντάρ.

Ο Δήμος απαντά εύστοχα: «Αυτοί που λένε τέτοιες ανοησίες δεν είναι πυρηνικοί φυσικοί». Και προφανώς δεν εννοεί ότι η παράταξή του  έχει πυρηνικούς φυσικούς και άλλους επιστήμονες  συναφών ειδικοτήτων, που έχουν γνωμοδοτήσει κάθετα για τη μη βλαπτικότητα του ραντάρ.

Αλλά για να κλείσει τα στόματα όλων, θα καλέσει στην Κάλυμνο πυρηνικούς φυσικούς του Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών «Δημόκριτος» και τότε να δούμε τι θα λένε. Εννοείται ο ότι προβλέπει το πόρισμα των πυρηνικών φυσικών και του Δημόκριτου, αν και είναι πολιτικός μηχανικός. Οι αντίπαλοί του, οι «άσχετοι» έως «βαθιά νυχτωμένοι» όπως τους χαρακτηρίζει συχνά, θα πάρουν σκληρή απάντηση. Ήδη μας είπαν οι πωλητές (φωτο) ότι δεν βλάπτει. 

Για το ραντάρ δεν έχουν καμιά απορία και καμιά ανησυχία, αυτοί που στηρίζουν τον κ. Διακομιχάλη και την παρούσα δημ. Αρχή με θέρμη,  θανατικά όπως λένε κι οι γριούλες Καλυμνιές, ως θανάτου. Ευτυχώς, υπάρχουν και οι ψύχραιμοι.

Συμπέρασμα: Το δήθεν αδικαιολόγητα υψηλό κόστος και ο δήθεν κίνδυνος για την υγεία μας, είναι ανοησίες. Αυτή είναι η άποψη του δημάρχου. Κάτι ξέρει. Εξουσία είναι, να μην ξέρει; Το εξοπλιστικό πρόγραμμα του δήμου μας είναι διάφανο και ασφαλές.

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΧΕΣ

01-05-2024, 18:31 | Σπογγαλιεία

Η Ν.Ε. Β.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

01-05-2024, 11:32 | Σπογγαλιεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τιμούμε την Εργατική Πρω&tau...

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΙΘΡΙΔΑΤΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

30-04-2024, 11:15 | Τέχνες

H Amok Time Arts και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πα&rh...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

29-04-2024, 09:38 | Περιφέρεια

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ&...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Argo Kalymnos