The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γαλουζής: «λαθάκια» & «ατέλειες» στην αγορά του ραντάρ Κύριο

Ο επικεφαλής ελ. αντ/τευσης κ. Γιάννης Γαλουζής παραχώρησε συνέντευξη τύπου, το απόγευμα της 21ης.12.13,

πλαισιωμένος από τα στελέχη της παρατξής του Ι. Μαγκάκη, Μ. Ρήγα, Γ. Ψαρά και Σ. Τηλιακο, και με δύο θέματα στην ατζέντα του, (α) την αγορά του ραντάρ για την αστυνόμευση του λιμανιού και της ευρύτερης περιοχής, και (β) «το ειδικό τέλος 80% επί της αξίας του νερού» που έβαλε η ΔΕΥΑΚ παράνομα πάνω στους λογαριασμούς των καταναλωτών και για το 2014.

Ο κ. Γαλουζής προέβη με ήπιο τρόπο σε βαθιά τομή πάνω στα αποστήματα που εμφανίζει η αγορά του ραντάρ και ανέδειξε τα παρακάτω «λαθάκια» και «ατέλειες», όπως είπε,  της δημ. Αρχής:

1)   Τη μελέτη θεώρησε μία μηχανικός και όχι, όπως έπρεπε, ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

2)   Ο Δήμος αγόρασε το ραντάρ με 102.000€ + ΦΠΑ(16%), ενώ η έρευνα της παράταξης του κ. Γαλουζή βρήκε ότι με τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές άλλη εταιρία πουλάει όλο το σύστημα του με 44.800€ + ΦΠΑ – τεράστια η διαφορά!!

3)   Στο διαγωνισμό του Δήμου εμφανίστηκε μία μόνο εταιρία, η Αρίων ΑΕ,  και έπρεπε ο Δήμος να ακυρώσει το διαγωνισμός, ώστε να υπάρξουν περισσότερες προσφορές.

4)   Η μελέτη του Δήμου προέβλεπε εμβέλεια του ραντάρ τουλάχιστον 96 μίλια και η εταιρία Αρίων, που κέρδισε το διαγωνισμό, πουλάει στο Δήμο ραντάρ εμβέλειας 72 μιλ.

5)   Η παράταξη του κ. Γαλουζή διεξήγαγε αγώνα για να πάρει από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (ΔΛΤ) το πρακτικό της αγοράς, αν και γραμματέας του διοικ. σ/λίου του ΔΛΤ είναι το μέλος της παράταξης του κ. Γαλουζή, ό κ. Σακ. Τηλιακός. Και η αποκορύφωση του «συστήματος» ήταν ότι ενώ στον κ. Τηλιακό έδωσαν το πρακτικό μέχρι τη σελίδα 14, δημοσιογράφος, φιλικός προς τη δημ. Αρχή, καυχήθηκε κατά τη συνέντευξη τύπου, ότι εκείνος το έχει ολόκληρο, μέχρι τη σελίδα 21.

Ο κ. Γαλουζής, για να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μην οξύνει το κλίμα, χαρακτήρισε τις χοντρές αυτές παραβάσεις της δημ. Αρχής και του ΔΛΤ «λαθάκια» και «παραλήψεις», που οφείλονται, κατά την εκφρασθείσα… άποψή του (αλλά δεν έδειξε και να το πιστεύει),  στην αδυναμία του δημάρχου να παρακολουθήσει όλα τα θέματα.

Επίσης, έδειξε ότι θέλει να περιορίσει την αντίδρασή του στο να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

***

Για το ειδικό τέλος του 80% επί της αξίας του νερού που, αποφάσισε η ΔΕΥΑΚ να συνεχίσει, παράνομα, και στο 20145, είπε ότι θα μιλήσει επ’ αυτού στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς η απόφαση αυτή του διοικ. σ/λίου της ΔΕΥΑΚ έχει εισηγητικό χαρακτήρα προς το δημοτικό σ/λιο, το οποίο είναι αρμόδιο να αποφασίσει.

Το ειδικό τέλος του 80%, καπέλο στην αξία του νερού, είναι μάλλον «λαθάκι» άγνοιας της κείμενης νομοθεσίας, σε αντίθεση με τα «λαθάκια» του ραντάρ, τα οποία άφησαν πολλά ερωτηματικά.

***

Η ΑΡΓΩ υπέβαλε στον κ. Γαλουζή ερώτηση πάνω στο θέμα της αγοράς, με κέντρο κυρίως τα ως άνω 2 & 5 σημεία (διαφορά κόστους και πρακτικό αγοράς).  

Στο τέλος της επεξεργασίας των δύο προαναφερόμενων θεμάτων ρώτησε τον κ. Γαλουζή αν θα παρουσιάσει υποψήφιους δημ. σ/λους της παράταξής του πρόωρα (όπως ο κ. Γ. Μαύρος, που είχε αμέσως την πρώτη απώλεια αποχώρησης υποψηφίου), καθώς, από τη μια,  έχει την εμπειρία των προηγούμενων εκλογών που υπέστη διαρροές, και, από την άλλη, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε έξαρση το προεκλογικό παζάρι «αγοράς» και «μετεγγραφών» υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.     

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Τίποτα!

Του Σακελλάρη Τρικοίλη Δεν υπάρχει πιο δυνατό κι αχτύπητο απ’ το Τίποτα. Όλοι ξετρελαίνονται μαζί του.

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΙΘΡΙΔΑΤΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

30-04-2024, 11:15 | Τέχνες

H Amok Time Arts και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πα&rh...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

29-04-2024, 09:38 | Περιφέρεια

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ&...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛ. ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

18-04-2024, 17:41 | Αλιεία

   Ε.Ν.Π.Ε.Ν.                         &n...

Argo Kalymnos