The best bookmaker bet365

Best bookmaker bet365 register

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι μηνύσεις-αγωγές δεν είναι πολιτική αλλά κατρακύλα Κύριο

 Χθες, 17.12.13, εμφανίστηκε στο μονομελές πρωτοδικείο Κω η δημ. Αρχή να διεκδικεί χρηματική αποζημίωση

από δημοσιογράφο και τηλεοπτικό κανάλι, από τον κ. Μ. Χαραμαντά και το ΑΙΓΑΙΟ TV, για προσβολή ή κάτι τέτοιο…

Λάθος θα μου πει η δημ. Αρχή και ο δήμαρχος. Πράγματι, αγωγή έκανε προσωπικά ο κ. Δρ. Ταυλάριος εναντίον του κ. Χαραμαντά, και «εξ ανάγκης» μήνυσε και το κανάλι, αφού πάνε μαζί, δικαστικά, δημοσιογράφος και μέσο ενημέρωσης. Σωστά, έτσι έχουν τα πράγματα. Υπάρχουν όμως οι εξής διαφορές, που με οδήγησαν σ’ αυτό το «λάθος»:

1.   Ο κ. Ταυλάριος (φωτο, δεξιά) είναι εκπρόσωπος του κ. δημάρχου (φωτο, αριστερά), σε θέματα (α) αποδήμων Καλυμνίων, (β) πολιτισμού (!!!) και άλλα τινά – παλιότερα ήταν και εκπρόσωπος τύπου του Γραφείου Δημάρχου. Ο κ. δήμαρχος τον επέλεξε ως τον πλέον κατάλληλο και τον έβαλε να τον πληρώνει ο Καλυμνιακός λαός ως πολιτικό πρόσωπο «παρά τω δημάρχω». Και πολύ σωστά ο κ. Ταυλάριος διατείνεται ότι στη θέση αυτή που τον τοποθέτησε ο κ. δήμαρχος δραστηριοποιείται(;) ως πολιτικό πρόσωπο. Επομένως και τη μήνυση που εξαπόλυσε εναντίον του ως άνω δημοσιογράφου, τη «συσκεύασε» εν γνώσει του αφεντικού του και ως πολιτικό πρόσωπο.

2.    Ο κ. Ταυλάριος διαθέτει πολιτική ιστορία, (α) διετέλεσε επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο Δωδεκανήσου, ως «ανεξάρτητο» στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας (β) κατέβηκε ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ – εδώ όχι ως ανεξάρτητος (το «ανεξάρτητος» είναι ευκαιριακό «ένδυμα»), (γ) έχει δημοκρατικές αρχές, θεμέλιο της πολιτικής του προσωπικότητας (κάποτε συνεργαστήκαμε για τη συγκρότηση της 1ης Παγκαλυμνιακής Συνδιάσκεψης, με τότε πολέμιο τον κ. Διακομιχάλη), (δ)  διετέλεσε στέλεχος του φοιτητικού συνδικαλισμού μιας προοδευτικής αριστεροδεξιάς τάσης, (ε)  χρημάτισε διευθυντής δωδεκανησιακής εφημερίδας, που εξέδιδε η αδελφή του (Νομική Ταυλαρίου), και τώρα κατέληξε στη σκιά του δημάρχου κ. Διακομιχάλη. Έφτασε όμως να υποβάλει και αγωγή κατά δημοσιογράφου, επειδή τάχατες τον υποτίμησε ως προσωπικότητα.  Ιδού το συγκλονιστικό κατηγορητήριο. Και για την αποκατάστασή του απαιτεί 50.000€ από το δημοσιογράφο και έτερες 50.000€ από το κανάλι. Τόσο βαρύ πλήγμα δέχτηκε, που θέλει 100.000€, για να νιώσει δικαιωμένος για την υποτίμηση της προσωπικότητάς του. Προφανώς, κινούμενος και από τον παροιμιώδη σεβασμό που δείχνει ο δήμαρχος-αφεντικό προς τον πολίτη και άνθρωπο – έχω προσωπική πείρα και «γεύση».

3.   Σ’ αυτό το «κουφό» της αγωγής του κ. Ταυλάριου εναντίον του κ. Χαραμαντά, ο κ. Διακομιχάλης νίπτει τα χείρας του ως «πόντιος Πιλάτος». Αφήνει τάχατες να λύσουν οι αντίδικοι τις διαφορές τους στο δικαστήριο. Εκεί είναι για τον κ. Διακομιχάλη η Πνύκα. Προφανώς πιστεύει ότι οι Καλύμνιοι πίνουν πουλόνερο. Αλλά έχει μακρά ιστορία με η δημοσιογραφία, τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ.  

Και για τους δύο πολιτικούς άνδρες του νησιού μας (του ταλαίπωρου από αιώνες εξαιτίας δημοκρατικών αρχόντων του αυταρχισμού και όχι μόνο…) ισχύει ο θεμελιώδης κανόνας της πολιτικής που αδυνατούν να τον συλλάβουν: Οι μηνύσεις-αγωγές δεν είναι πολιτική αλλά κατρακύλα. Φτηνιάρικη ευθιξία μιας εξουσίας, που ξέρει μόνο να βρίζει και μονίμως να απειλεί με μηνύσεις.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της δίκης (η απόφαση θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες) και μόνο που πήγε η υπόθεση αυτή σε δικαστική αίθουσα, και μόνον αυτό αποτελεί ντροπή για την Κάλυμνο.

Χρήσιμη υποσημείωση: Ο κ. Διακομιχάλης είναι στέλεχος του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ και προσωπικός φίλος του κ. Ε. Βενιζέλου και της μισής ΝΔ. Προσοχή!!

     

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Αργω Market

Prev Next

Σακελλάρης Τρικοίλης - Blog

Αγγελική Τρικοίλη - Blog

Το Ρεπορτάζ από την Πηγή

  Και μια δεύτερη ανάγνωση Από την Αγγελική Σακ. Τρικοίλη

Καλλιόπη Τρικοίλη - Blog

Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΦΟΥΚΑΡΑΣ

από την Καλλιόπη Τρικοίλη Αγχωμένο καθεστώς απολυταρχικό, σερφάρει σε κρίση και πανικό.

Καιρος

Σύνδεση Χρήστη

Από τα Blogs της Αργώ

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΧΕΣ

01-05-2024, 18:31 | Σπογγαλιεία

Η Ν.Ε. Β.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

01-05-2024, 11:32 | Σπογγαλιεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τιμούμε την Εργατική Πρω&tau...

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΙΘΡΙΔΑΤΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

30-04-2024, 11:15 | Τέχνες

H Amok Time Arts και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πα&rh...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συγκρότηση Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου

29-04-2024, 09:38 | Περιφέρεια

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ&...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ.

25-04-2024, 15:14 | Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της ναυτικής περιοδεία&sigma...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

22-04-2024, 16:05 | Σπογγαλιεία

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, &...

Argo Kalymnos