Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γ. Μαστροκούκος για τη δημ. Αρχή: «Όλα είναι στο μηδέν» (VD) Κύριο

Συγκεκριμένα σοβαρά προβλήματα ανέβασαν το πολιτικό θερμόμετρο

 

Η δημ. Αρχή τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε περικυκλωμένη από τις απαιτήσεις των ΜΜΕ και των  αντ/τεύσεων. Εγκαλείται για αδιαφάνεια σε απευθείας αναθέσεις έργων, διαγωνισμούς στους οποίους εμφανίζεται ένας μειοδότης (σύστημα ασφαλείας λιμανιού), σε υποβαθμίσεις και ματαιώσεις διαγωνισμών («επένδυση» Ψερίμου 100 εκ. €, που τελικά δεν είναι 100εκ. €, με λαστέξ εγγυητικές επιστολές, για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας), στο κόστος της επισκευής του Ε-Ο/Γ  Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ,  στο κάψιμο της μηχανής του ταχύπλοου «Κάλυμνος Ντόλφιν» κ.α.

Το πρώτο και το δεύτερο από τα προαναφερόμενα ζητήματα σήκωσαν φοβερές θύελλες με δηλώσεις και αντιδηλώσεις, μέσω του ΑΙΓΑΙΟ TV. Η ένταση είχε φτάσει σε όρια εξωφρενικά με κορύφωση τη δήλωση του δημάρχου κ. Δ. Διακομιχάλη, στο TV12, εναντίον των δημοσιογράφων του ΑΙΓΑΙΟ TV, ότι «πρέπει να σπάσει αυτό το απόστημα». Ξαφνικά όμως το θέμα ξεφούσκωσε σαν τρυπημένο μπαλόνι και εξαφανίστηκε από την επικαιρότητα, χωρίς ωστόσο η κοινή γνώμη να έχει καταλάβει τι ακριβώς έγινε.

Ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γιάννης Μαστροκούκος  δήλωσε ότι η παράταξή του θα ψάξει με προσοχή το ζήτημα των αναθέσεων και προμηθειών στην εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας στο λιμάνι της Πόθιας. Αυτό εξόργισε τη δημ. Αρχή και σήμερα υποβόσκει μια δεύτερη, πιο ισχυρή, έκρηξη για το ίδιο θέμα.

Η ΑΡΓΩ ζήτησε από τον κ. Μαστροκούκο να σχολιάσει την καυτή επικαιρότητα και να φωτίσει από το μέρος του σκιές των προβλημάτων και της πολιτικής που ασκεί η δημ. Αρχή.  Η βασική θέση του κ. Μαστροκούκου για το έργο της δημ. Αρχής «όλα είναι στο μηδέν».

Από τη συζήτηση που είχαμε με το κ. Μαστροκούκο διαπιστώσαμε ότι η αξ. αντ/τευση έχει πολλά ανοικτά θέματα ελέγχου της δημ. Αρχής, όλα σχετιζόμενα με το διαδικαστικό-γραφειοκρατικό  αλλά προπάντων με το οικονομικό σκέλος των διαγωνισμών, προκηρύξεων και αναθέσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  argokalymnou@gmail.com

Πολυμέσα

Argo Kalymnos